i tid umí spotřebu.
- undertaker
No nejake riziko je pri kazdej oprave ci uz cistis vahu vzduchu menis sviecky alebo montujes tento modul PP. Obecne plati dvakrat skontroluj co si pozapajal az potom to zapoj na baterku nevidim predsa problem odpocitat cislo pinu ked je raz v dokumentacii auta napisane ze pin od RJ pre MID ktory vlastne vyuziva cela tato konstrukcia je na pine cislo XY tak v tom zradu hladat netreba takisto ked ti napisem ze na budikoch sa zapojis na pin 20 zeleny vodic a na pin 25 cierno modri tak to nie je tiez nic co by sa nedalo skontrolovat. pokial clovek nekona zbrklo a neponahla sa je riziko nejakeho poskodenia podla mna nulove..
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
pockej na navod, tento motor nas tady ma dost lidi vcetne autora prispevkuwisk píše:jasny...este se chci zeptat...ridici jednotka je u dieslu pod blatnikem...a u benzinu? konkretne X16XEL...kde presne je? nejsem si 100% jisty
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Na X16XEL je RJ priamo na bloku motora v miestach pod EGR ventilom. Sú v nej zapojené dva veľké konetkory. To čo je na fokách hore pri ľavom kolese by mala byť RJ chladenia motora.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
- undertaker
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle me by to jit melo ale asi bude potreba zadat kod na rozmer pneu, astra ma standart 195x60x15 a zafira 195x65x15Thomason píše:jj, RJ u 1.6 16V je na bloku motoru vpravo (takova zebrovana krabicka se dvema konektory). Jinak mam otazku - jde teoreticky tento super modul namontovat i do Zafiry (1.6 16V)?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
na tejto stránke som si všimol, že RJ je pod ľavým blatníkom.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=68
Tak už som z toho jelen
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=68
Tak už som z toho jelen
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
-
- Kontaktovat uživatele:
Pod blatníkem je u nafťáka a to nevím jestli u všech.
1.6 to mají na bloku motoru a vedou do něho dva svazky kabelů
1.6 to mají na bloku motoru a vedou do něho dva svazky kabelů
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
- undertaker
Zdravím všechny na fóru. Omlouvám se za odmlku,ale zdrželo mně měření dojezdu, které se ukázalo složitější než se zdálo. Momentálně to už mám vyřešeno a ještě to pár dnů budu zkoušet. Testoval jsem modul PP delší dobu na třech autech s motorem X16XEL a po otestování jsem přidal ještě funkci korekce spotřeby, protože tři stejná auta a tři rozdílné výsledky. Znásilnil jsem k tomu ještě dva kolegy, kteří mají v autě MID + já sám. Na jednu stranu jsem byl potěšen, že modul PP ukazuje stejné hodnoty jako orig. MID, na druhou stranu jsem zjistil, že jsou zde rozdílné hodnoty od skutečného stavu, což jsme zkoušeli vyjetím nádrže, následným dočerpáním a srovnáním s hodnotou na PP. U jednoho auta byl rozdíl zanedbatelný, u mého auta cca 0.55L a u auta posledního 2.2L. Na ukazateli okamžité spotřeby a spotřeby průměrné se tento rozdíl sice nijak závratně neprojeví, ale zjišťoval jsem proč tomu tak je u známého u Opla, kterého zneužívám pro programování MIDu a ten řekl, že tento rozdíl je běžný a v toleranci a je způsoben rozdílem tlaku v palivové soustavě. Tlak v palivové soustavě se totiž mění, byť v úzké toleranci a má na něj vliv mnoho faktorů (palivové čerpadlo a jeho opotřebování, regulátor tlaku, palivový filtr, hustota paliva, zatížení motoru a pod.). Se změnou tlaku se poté mění i množství paliva, které proteče za jednotku času vstřikovacími ventily a tím je způsoben rozdíl naměřené a skutečné hodnoty. Řeší se to poté korekcí spotřeby.
Jinak v současné době už mám teda hotovy motory X16XEL, X12XE, X14XE, Z14XE, Z16XE, Z16SE. Motory X16SZR, X17DTL, X20DTL (typy, kde se měří střída) mi zdatně testuje Undertaker. Většinu ostatních už mám taky připravenu, ale ještě je nemám úplně vyzkoušeny, protože jsem se zasekl na tom měření dojezdu.
Jinak v současné době už mám teda hotovy motory X16XEL, X12XE, X14XE, Z14XE, Z16XE, Z16SE. Motory X16SZR, X17DTL, X20DTL (typy, kde se měří střída) mi zdatně testuje Undertaker. Většinu ostatních už mám taky připravenu, ale ještě je nemám úplně vyzkoušeny, protože jsem se zasekl na tom měření dojezdu.
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Davide supr, my si pockame na kvalitni vyrobek, do vanoc to budes mit ne?