Stierace - pomalé

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Gilles

Stierace - pomalé

Příspěvek od Gilles » 09 říj 2006, 18:01

Cafte,
dnes rano som mal na gecku zarosene okna, pustil som zadny stierac, ten zotrel rosu v pohode, pustim predne a tie isli ako keby bol na skle centimeter ladu, uplne pomali a slabo.. do polky isli a dalej to uz nezvladli, a zastavili... musel som vystupit a zvonku im trochu pomoct aby dosli az hore a potom sa vratili same na zaciatok.... co stim?

to asi nebudu len gumicky, co?

diky...

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 09 říj 2006, 18:27

źadřený stěrače, nepouštěj je nebo spálíš motor, chce to vyčistit a promazat vazelínou ty díry (nebo jak to nazvat) kde se ramena otáčej, je to běžná věc kor na oktáfkách
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Gilles

Příspěvek od Gilles » 09 říj 2006, 21:38

diky..
dufam, ze netreba nic rozobrat, ked to chcem mazat... este som to nevidel.. zajtra to pozrem...

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 09 říj 2006, 21:49

Gilles píše:diky..
dufam, ze netreba nic rozobrat, ked to chcem mazat... este som to nevidel.. zajtra to pozrem...
no jen potřeba vyndat celej motor stěračů, a rozmontovat to
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Pipóch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipóch » 23 lis 2006, 22:42

Bacha na zlomení táhel při jejich rozebírání, pak by to bylo v pr.... :!:

indet

Příspěvek od indet » 23 lis 2006, 23:06

Pipóch píše:Bacha na zlomení táhel při jejich rozebírání, pak by to bylo v pr.... :!:
Tak, tak :arrow: před měsícem jsem řešil stejný problém. Celý mechanizmus stěračů vyndat rozebrat (opatrně), vyčistit a promazat voděodolnou vazelínou. Po promazaní chodily jak víno. Člověk si neuvědomí že je něco špatně, když se to zhoršuje postupně. :wink:
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive

RRAAFF_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RRAAFF_ » 26 lis 2006, 20:18

Mám teda Vectru a stěrače mi chodí v pohodě, ale nemám třeba do těch osiček lehce dát třeba WD 40, nebo je to k ničemu a mám to nechat být, když to jde. Jestli bych jim třeba trošku nepomohl. Přece jen, už to má 9,5let.
Opel Vectra B sedan 1,8 16V, 190 000km
auto klima, BC, vše v el., alarm + plná spokojenost ;-)

indet

Příspěvek od indet » 28 lis 2006, 18:42

RRAAFF_ píše:Mám teda Vectru a stěrače mi chodí v pohodě, ale nemám třeba do těch osiček lehce dát třeba WD 40, nebo je to k ničemu a mám to nechat být, když to jde. Jestli bych jim třeba trošku nepomohl. Přece jen, už to má 9,5let.
Dle mého názoru je naprosto zbytečné do osičky cpát WD 40, pokud chceš pro své stěrače něco udělat pak je rozeber,vyčisti, namaž voděodolnou vazelínou a popřípadě dej nové těsnění. Na vrchní straně osičky je totiž gumové těsnění, které pokud funguje ti dovnitř olej nevpustí. :idea: :arrow: A pokud né tak ti ten olej za chvíli voda stejně vyplaví. Práci zdar :!:
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive

Pipóch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipóch » 30 lis 2006, 10:49

Přesně tak. Pak se to nemůže už nikdy zadrhnout.

Boco

Příspěvek od Boco » 01 pro 2006, 22:40

RRAAFF_ píše:Mám teda Vectru a stěrače mi chodí v pohodě, ale nemám třeba do těch osiček lehce dát třeba WD 40, nebo je to k ničemu a mám to nechat být, když to jde. Jestli bych jim třeba trošku nepomohl. Přece jen, už to má 9,5let.
Urcite NIE WD40!!! :!:
WD40 je super na uvolnenie zadretych a zahrdzavenych casti, ale nema dlhodoby mazaci ucinok. Naopak po nejakej kratkej dobe vyschne a je to ovela horsie ako predtym. Nielen moja skusenost. Ked mazat sprejom tak pouzit nejaky pripravok s PTFE, napr. od Wurth-ha.
AstraG X16XEL 2000

Máslo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Máslo » 29 dub 2007, 16:43

Tak teď jste mi vyřešili problém :-)))) Díky .... mám stejné problém jako Giles ... takže práci zdar....akorát se bojím, že to bude na delší dobu, když to dělám poprvé .... :-(
Víc kW je víc kW, to neokecáš ....
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... 2064#82064

rezigo

stierače

Příspěvek od rezigo » 06 črc 2007, 14:56

Práve som to dokončil, presne ten istý problém,stierače išli pomaly až skoro vôbec nie. Za chodu teda kým to ide vystriekal wd 40 totálne. Potom sprejom, kde je olej (normálny mazací). Potom som celý mechanizmus vybral očistil a natrel vazelínou. Teraz to ide celkom dobre, až sa mi nechcelo veriť, že tým očistením to toľko pomohlo. A netreba sa toho rozoberania báť, je to od stupnice 1-10 na takej 2-ke.

Odpovědět