Zdravím.
Vedel by mi niekto poradiť ako spojazdniť kontrolku osvetlenia tempomatu a automatického náklonu svetiel v prístrojovej doske.Tempomat keď zapnem,nerozsvieti mi to kontrolné svetlo tempomatu.Automatický náklon by som chcel použiť ako svetlo na denné svietenie.Keď zapnem svetlá,aby sa to rozsvietilo.
Díkes za radu
Spojazdnenie kontrolky osvetlenia tempomatu,náklonu svetiel
- Reklama
Nevím jakou máš motorizaci, ale u mého auta je tempomat v řídící jednotce a ta nemá podle schematu výstup na kontrolku. Ta kontrolka je tam podle mě k manuelnímu tempomatu který hýbe rovnou s pedálem, - se měl do nějakých aster montovat. Já si na tyto kontrolky co píšeš zapojil potkávací světla a na tempomat obrysová. Taky by se mi líbylo mít na tempomat kontrolku (často ho používám). Jinak si k tomu musíš sehnat dvě svítivé diody s vyší svítivostí v barvě jakou chceš, lépe SMD, jdou tam nacpat i obyč, ale není to ono. Dva SMD odpory cca180ohm. Je to vše na desce budíků připravené ale prostě to tam asi jako já nebudeš mít osazené. Potom sehnat nebo podle vzoru vyrobit piny do konektoru k budíkům (myslým že jde o pin 12 a 13, ale nevím jestli si to pamatuji dobře) . Pak stačí už jen dva NPN tranzistory a dva odpory 1,5kohm a připojit přes ty odpory ke světlům.
Opel Astra Caravan 2.0 DI