Přesně jak to popisuješ, je špatně seřízeno vstřikování LPG. Nutno seřídit LPG (směs je buď moc bohatá nebo chudá). Ta směs to hodně ovlivňuje, neboť jeli směs při provozu na LPG jiná, tak při opětovném startu (startuje se na benzín) má benzínová řídící jednotka načteny údaje o posledním provozu (neseřízený LPG) a podle toho se snaží řídit benzínové vstřikovače. Tedy dává jim pokyny o směsi chudší či bohatší než je skutečnost. A proto to tedy nestartuje. Tedy pokud to dělá přesně jak popisuješ.LEPO1 píše:mám přesně Sekvenční vstřikování - LOVTEC - MAGIC a právě že po vypnutí něco zůstává v okruhu a nejspíš nějaký vstřik nedrží, je to jen úvaha, ale když jezdím jen na benzín tak je vše ok
Palivové čerpadlo nedostáva implulz -prosím o radu
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Re: Palivové čerpadlo nedostáva implulz -prosím o radu
www.LPG-OBCHOD.cz
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
- Reklama
díky moc, taky si to tak nějak myslím, na to LPG mám najeto 340 tis. km a za tu dobu se jen měnily filtry a 2x vstřikovač.
tak problém vyřešen, byl jsem u plinaře ten mě upravil mapu LPG, ale hlavní problém jsou vstřikovače propouští a při startu na benzín to udává vysokou bohatost.
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Tak jsem dneska namontoval čerpadlo od bundelesa(díky) a už to jezdí na benzín.
A zjistil jsem jednu věc: čerpadlo je spínané až při startování a poté jede furt.Takže žádný hlídač tlaku tam není,nejspíš jen nějaký obtok,který vrací přebytek do nádrže.A kdo si ho chcete poslechnout,tak musí být v kabině ticho,odklopené sedačky a sundaný ten černý kulatý kryt,jinak není slyšet nic.Ono i potom uslyšíte jen jemné bzučení,z místa řidiče.Kámoš co mi dělá větší opravy na Astře povídal,že na benzínákách ty čerpadýlka prostě odcházej,holt benzín odmaštuje tak to nemůže fungovat věčně.
A zjistil jsem jednu věc: čerpadlo je spínané až při startování a poté jede furt.Takže žádný hlídač tlaku tam není,nejspíš jen nějaký obtok,který vrací přebytek do nádrže.A kdo si ho chcete poslechnout,tak musí být v kabině ticho,odklopené sedačky a sundaný ten černý kulatý kryt,jinak není slyšet nic.Ono i potom uslyšíte jen jemné bzučení,z místa řidiče.Kámoš co mi dělá větší opravy na Astře povídal,že na benzínákách ty čerpadýlka prostě odcházej,holt benzín odmaštuje tak to nemůže fungovat věčně.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- vasekpetr1
Hmm...hmm... no to se podívejme na mršku čerpadýlko . Hlavně Mojmec, že už to jezdí - však těch soukromejch zpráv bylo až až . No a zase jsme o něco chytřejší . Začínám si myslet, že starší Astra je jenom modernější škodárna stopětka . Nikdy nevíš, čím tě překvapí .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- Mojmec11
A to zas né,Astra není Škodárna.Ale jak jsem psal už někde,ta moje už má 200 tisíc a některým součástkám už prostě dochází životnost,jelikož jsou ještě původní.A pochybuju,že konstruktéři počítali s tím,že se na Astře za takovou dobu nic nepo****
Jo a ještě k rozborce čerpadla:
Ten zajištovací kruh plechovej nebo co to je,je dobrý si to stříknout před demontáží něčím na uvolnění spojů pokud se to dělá poprvé,drží to jak svina.Rozpíral jsem to kleštěma,páčil šroubovákem,pak oboje dohromady a nakonec jemné poklepávání(asi takhle nějak:BUM,BUM...mrcha jedna!!,BUM) >> no sláva,konečně se to hnulo o další milimetr
Podruhé už při samotné výměně čerpadla už to šlo o 100% líp.
Jo a ještě k rozborce čerpadla:
Ten zajištovací kruh plechovej nebo co to je,je dobrý si to stříknout před demontáží něčím na uvolnění spojů pokud se to dělá poprvé,drží to jak svina.Rozpíral jsem to kleštěma,páčil šroubovákem,pak oboje dohromady a nakonec jemné poklepávání(asi takhle nějak:BUM,BUM...mrcha jedna!!,BUM) >> no sláva,konečně se to hnulo o další milimetr
Podruhé už při samotné výměně čerpadla už to šlo o 100% líp.
- vasekpetr1
Ale jóó... s tou plechovkou z Bolehlavy to byla jenom nadsázka - já teď rozdělával zadní kotouče a zkoušel povolovat šrouby na tlumičích zadní nápravy a co myslíte doktore? No šly , sice jsem je musel prostříknout MDéčkem, ale pak šly (až na dva šrouby na levém třmenu ). Zkus si to na 13-ti leté škodovce se čtvrt miliónem nalítaných km, tak ti to všechno zůstane v ruce, protože ty šrouby utrháš !
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
tak dnes jsem vyměnil vstřikovače LPG a je po problému.
zdravim, neviete niekto ci sa palivove cerpadlo na astre G spusta pri zapnuti klucika (pri rozsvieteni kontroliek) alebo az pri startovani? Niekde som sa docital ze az pri startovani, ale mechanici zo starsej generacie pocuvaju cerpadlo pri zapnuti klucika.... Tak aka je vlastne pravda ??
Takze len pre doplnenie ak by to nahodou niekto potreboval.... to cerpadlo sa spusta az pri startovani
- vasekpetr1
Máš to z ověřeného zdroje? Protože logicky je zapotřebí nejdříve v palivovém systému dosáhnout určitého tlaku a teprve potom je možné nastartovat. A jestliže někomu motor chytá na první "brnknutí", tak ten tlak by tam měl být již před vlastním spuštěním startéru. Ale nehádám se, jen uvažuji... možná blbě.
No tak ked som cerpadlo skusal len pri zopnuti klucika tak sa nic nerobilo. CErpadlo islo az ked som zacal startovat ... mozno mam nieco z autom ale proste mne to ide jedine takto, ale neda sa povedat zeby chytalo na prve brnknutie ... ak by tam mohla byt nejaka chyba tak budem rad ked niekto povie ze aka
Ahojte, pred týždňom som dostal Opel Astru 1,6 GLS 55 KW r.v.1993
Mám ju od staršieho pána, rok na nej nejazdil. Po výmene batérie autíčko naskočilo a jazdil som.
Vo štvrtok som auto odstavil na dvore. V piatok som si naložil veci do auto (som psíčkar), že v sobotu vyrazím so psami na preteky. Ráno som už nevedel naštartovať. V sobotu po príchode domov sa sa začal "hrať s centrálnym uzamykaním. Mal som dojem, že vôbec nepočujem čerpadlo zapínať. Po chvíli sa hrania, sa čerpadlo spustilo a naštartoval som. V nedeľu som v pokoji odišiel opäť na preteky. Po obede som už opäť nevedel naštartovať. Nepomohlo mi ani sa "hranie" s centrálny. Prišli ma odtiahnuť.
Pri rozťahaní auto mi naskočilo. Dnes je pondelok ráno, sadol do Astričky a opäť neštartuje. Ale opäť po roztiahnutí naskočilo okamžite. Neviem si rady.
Potreboval by som pomôcť. Ďakujem!
Mám ju od staršieho pána, rok na nej nejazdil. Po výmene batérie autíčko naskočilo a jazdil som.
Vo štvrtok som auto odstavil na dvore. V piatok som si naložil veci do auto (som psíčkar), že v sobotu vyrazím so psami na preteky. Ráno som už nevedel naštartovať. V sobotu po príchode domov sa sa začal "hrať s centrálnym uzamykaním. Mal som dojem, že vôbec nepočujem čerpadlo zapínať. Po chvíli sa hrania, sa čerpadlo spustilo a naštartoval som. V nedeľu som v pokoji odišiel opäť na preteky. Po obede som už opäť nevedel naštartovať. Nepomohlo mi ani sa "hranie" s centrálny. Prišli ma odtiahnuť.
Pri rozťahaní auto mi naskočilo. Dnes je pondelok ráno, sadol do Astričky a opäť neštartuje. Ale opäť po roztiahnutí naskočilo okamžite. Neviem si rady.
Potreboval by som pomôcť. Ďakujem!
Opel Astra GLS 1,6 55KW
- Mojmec11
Trošku pozdě,ale jen pro úplnost:vasekpetr1 píše:Máš to z ověřeného zdroje? Protože logicky je zapotřebí nejdříve v palivovém systému dosáhnout určitého tlaku a teprve potom je možné nastartovat. A jestliže někomu motor chytá na první "brnknutí", tak ten tlak by tam měl být již před vlastním spuštěním startéru. Ale nehádám se, jen uvažuji... možná blbě.
Astra 1.6 16V X16XEL -čerpadlo se zapíná až při startování
Astra 1.8 16V číslo motoru zatím nevím - čerpadlo natlakuje při zapnutí zapalování a motor chytá na brnknutí