Astra G - občas svítí ABS a nefunguje ukazatel rychlosti
- monty.roman
Re: Astra G - občas svítí ABS a nefunguje ukazatel rychlosti
nejsem pasovaný autoelektrikář (jenom prachobyčejný slaboproudař ) ale podle mě 3MΩ se blíží nekonečnému odporu, což z principu znamená přerušený vodič.
chybu v měření může znamenat nečistota na kontaktech, takže pro jistotu bych ještě přeměřil.
chybu v měření může znamenat nečistota na kontaktech, takže pro jistotu bych ještě přeměřil.
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
- Reklama
Vdaka za odpoved. Je to tak ako pises. Dnes som premeral pravu stranu a je tam 1,5 kiloohm. To znamená , ze ta lava strana je KO. Len tak pre info pre ostatných , co som zistil doteraz. Vsetky 4 ABS snímace by mali byt rovnake ale meranie rýchlosti je brané z laveho predného senzoru. Ked odíde prave tento nefunge nielen ABS, ale aj tachometer. Potom RJ chýbaju potrebné info a motor ide zle trhavo a sem tam aj sam zdochne ( pri volnobehu) Pocas jazdy sa mi to nestalo. Mne osobne kontrolka ABS poblikávala zo 3 roky. No a teraz pri 203 000, zostala svietit a tacho je KO. Po chvilke jazdy vyskocí kontrolka auticka s klúčom. OBD cez BT a Torque najde chybu P0500 co je chyba speedmetra t.z. ABS snímača. Po premeraní multimetrom sa to potvrdilo.
Riešil niekto z vás repas stareho naboja a výmenu len samotného ABS snímača?
Investovat 140 € , tak to zvýsim jeho hodnotu dvojnásobne .
Riešil niekto z vás repas stareho naboja a výmenu len samotného ABS snímača?
Investovat 140 € , tak to zvýsim jeho hodnotu dvojnásobne .
Astra G 2003 1.4
Stalo se mi to samé, svítí mi kontrolka ABS, esp a nefunguje rychloměr. V BC občas pravidelně problikává proskrtnutí.
A je to bohužel levé přední kolo taky......
A je to bohužel levé přední kolo taky......
- vasekpetr1
Korto: nevím, jak u vás, ale MirekG má náboje za 17 stovek, což mi přijde jako rozumná cena. T toho tvého podpisu se moc poznat nedá, jestli čtyřdíra nebo pěti, zkus mu napsat a uvidíš.
Samozřejmě se na netu najdou i levnější náby, ale od Mirka to máš s jistotou. Záleží na tobě. A píše, že posílá i k vám .
Samozřejmě se na netu najdou i levnější náby, ale od Mirka to máš s jistotou. Záleží na tobě. A píše, že posílá i k vám .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- monty.roman
hádám že tohle ale nebude snímačem v náboji - ten s řízením volnoběhu nemá co dělat, obzvlášť když vůz stojí, tedy v=0...tady bych hledal příčinu spíš v motoru (zadělaná klapka sání, svíčky, cívky/lišta, EGR a jiné)Korto píše:Potom RJ chýbaju potrebné info a motor ide zle trhavo a sem tam aj sam zdochne ( pri volnobehu)
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Tak sa to správa. Pri rozbiehani 1, 2,3 rozbeh. Potrebujem pribrzdit do krizovatky a podradit do 2 (uberam plyn , brzdim) auto zdochne. Od kedy nejde tacho robi to casto, ked tacho fungovalo toto som nepoznal. Neurobilo to nikdy. Viacerí tu popisovali takéto príznaky a ja ich mám tiež. EGR a Klapku vzduchu mam čistú ako slza v oku, nedávno som ich čistil.Pred týždnom EK + STK všetko na najlepšom poriadku. Ako technik povedal :Ako nové .monty.roman píše:hádám že tohle ale nebude snímačem v náboji - ten s řízením volnoběhu nemá co dělat, obzvlášť když vůz stojí, tedy v=0...tady bych hledal příčinu spíš v motoru (zadělaná klapka sání, svíčky, cívky/lišta, EGR a jiné)Korto píše:Potom RJ chýbaju potrebné info a motor ide zle trhavo a sem tam aj sam zdochne ( pri volnobehu)
Astra G 2003 1.4
Vďaka za tip. Veľmi zaujímavá cena.vasekpetr1 píše:Korto: nevím, jak u vás, ale MirekG má náboje za 17 stovek, což mi přijde jako rozumná cena. T toho tvého podpisu se moc poznat nedá, jestli čtyřdíra nebo pěti, zkus mu napsat a uvidíš.
Astra G 2003 1.4
Ahojte všetci. Tak poslušne hlásim, že som náboj objednal u MirkaG v štvrtok rano a v piatok na obed bol v BA. Takže skvela rychlosť dodania.Hned som ho premeral a ukazovalo to 1,59 Kohm. Dnes výmena, ktorá zabrala asi 3 hodiny. Odporučam si pripraviť poriadne dlhý kúč 30 a veeeeeelmi vela WD40 .Náboj bol tou hrdzou ako privarený.Musel som ho doslova vyplavit WD. Som lahší o kryt kotúča, ktorý sa rozpadol, tak bol zhitý. Druhý som nemal. Po výmene všetko funguje ako má.Už len dúfať, že to takto dlho vydrží .
Ešte ma čaká lave zadné, lebo sa už rozhučalo. Zatial som to vyriesil kupov nového radia, ktoré hrá silnešie
SUMAR pre nešťasníkov, ktorím občas svítí ABS a nefunguje ukazatel rychlosti.
Premerajte si multimetrom laví (šoferova strana) senzor ABS , jeho hodnota musí byt v rozmedzí 1,3 - 1,8 kiloohm.
Ďakujem všetkým za rady a nasmerovanie.
Ešte ma čaká lave zadné, lebo sa už rozhučalo. Zatial som to vyriesil kupov nového radia, ktoré hrá silnešie
SUMAR pre nešťasníkov, ktorím občas svítí ABS a nefunguje ukazatel rychlosti.
Premerajte si multimetrom laví (šoferova strana) senzor ABS , jeho hodnota musí byt v rozmedzí 1,3 - 1,8 kiloohm.
Ďakujem všetkým za rady a nasmerovanie.
Astra G 2003 1.4