Astra G - občas svítí ABS a nefunguje ukazatel rychlosti
Re: Astra G - občas svítí ABS a nefunguje ukazatel rychlosti
Tak nijak jsem nezasahoval, kontrolka abs už (zatím) nesvítí, rychoměr ukazuje, jem ukazatel venkovni teploty přestal fungovat, ukazuje --,- °C.
Čím to mohlo být? Má vliv to, že zlobí (nefunguje) čidlo ukazatele venkovní teploty, na kontrolku abs a ukazatel rychlosti??
Byl mráz, hodně sněhu..
Když jsem zkoušel minidiagnostiku přes bluthoot do mobilu (Torque obd check), tak mi to ukázalo jen
P0530: A/C Refrigerant Pressure Sensor Circuit
Vzledem k tomu, že mrzlo, tak to asi neva
Díky Stoupič Lbc
Čím to mohlo být? Má vliv to, že zlobí (nefunguje) čidlo ukazatele venkovní teploty, na kontrolku abs a ukazatel rychlosti??
Byl mráz, hodně sněhu..
Když jsem zkoušel minidiagnostiku přes bluthoot do mobilu (Torque obd check), tak mi to ukázalo jen
Díky Stoupič Lbc
- Reklama
teplotni cidlo mas v prednim narazniku jak jsou mrizky v střede mohlo odejit nebo jenom procistit kontakt
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Nakonec výměna levého předního náboje, ABS v poho, rychloměr Okstoupic píše:Tak nijak jsem nezasahoval, kontrolka abs už (zatím) nesvítí, rychoměr ukazuje, jem ukazatel venkovni teploty přestal fungovat, ukazuje --,- °C.
Byl mráz, hodně sněhu..
Díky Stoupič Lbc
Zdravím všechny! Prosím o radu - mám stejný problém jako Stoupic v prvním příspěvku tohoto tématu (Astra Caravan G). Občas (nepravidelně) svítí kontrolka ABS během jízdy a pak do 2km spadne rafička tachometru. Auto jsem koupil zánovní, má teď najeto jen 55 tis.km a tato závada se začala objevovat poté, co jsem důkladně čistil wapkou podběhy po zimě. Je možné, aby čidlo ABS a tachometru odešlo už po 55 tis. km? Zdá se mi to divné a spíš si myslím, že jsem porušil kontakty tou wapkou. Protože kontrolka ABS se většinou rozsvítí po nějaké prudší zatáčce nebo terénní nerovnosti, pak po chvilce spadne i ten techometr. Zajímavé je, že když dám teď v těch vedrech auto do stínu a nebo jedu až druhej den ráno, tak je vše OK - třeba týden se nic neprojeví a pak zase po nějakém otřesu znovu. Ale druhej den zase OK. Jestli je to jenom kontaktama, tak bych to zkusil vyčistit, ale nevím přesně, kde... Někdo tu psal o prostříknutí kontaktů - kde na náboji se ty kontakty nachází, když sundám LP kolo? Díky moc za odpověď.
Stačí prověřit propojení obou štekrů na čidle ABS. Sundej levé přední kolo a zkontroluj je, věřím, že to je tím.
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
Když sundáš kolo, tak štekr ABS najdeš snadno. Hned Ti padne do oka.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Len pred pár dnami som menil ľavý predný náboj umňa kvoli tomu že nefungoval ukazateľ rýchlosti a svietilo abs/esp ale umňa neodišiel snímač len som mal urvaté káble priamo pri koreni snímača a nešli už spájkovať ale to čo chcem napísať je že snímač podľa mňa osobitne ide vymeniť. Musím to nafotiť ale keď sme zhodili starý náboj aj so snímačom tak sa nejakým spôsobom buď hodením na zem alebo tak nejak úplne v pohode oddelil umelohmotný snímací krúžok resp. snímač od samotného ložiska. Keď sme na to tak pozerali v pohode by šlo snímač prehodiť z ložiska na ložisko je tam akoby len naklepnutý či nalisovaný ale nijak hrozne silne. Aspoň mne to tak prišlo no ešte to nafotím.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
Tak kontakty jsem prostříknul Kontaktolem, spojku pořádně zacvaknul a zatím to vypadá vpořádku. Uvidíme později... Díky, pánové!HonzP píše:Když sundáš kolo, tak štekr ABS najdeš snadno. Hned Ti padne do oka.
Tak moje původní radost byla předčasná Po 300 km už se rafička tachometru ani nehne a kontrolka ABS svítí pořád. Předtím to aspoň občas začalo fungovat, teď to vypadá skutečně na vadné čidlo v náboji. Dle informací na fóru budu asi muset vyměnit celý náboj, což je teď před dovolenou finančně zdrcující.... Nevíte prosím někdo, kde v Brně by ta oprava šla pořídit za přijatelnější cenu? Popřípadě, jestli skutečně to čidlo nejde z náboje vyndat a nahradit jiným?Petr Brno píše:Tak kontakty jsem prostříknul Kontaktolem, spojku pořádně zacvaknul a zatím to vypadá vpořádku. Uvidíme později... Díky, pánové!HonzP píše:Když sundáš kolo, tak štekr ABS najdeš snadno. Hned Ti padne do oka.
Další věc, co mě děsí, je to, že Astra v těch vedrech jakoby ztrácela výkon, akcelerace je mnohem nižší a trhaná. V podstatě něco podobného, jako je popisováno zde: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=18133 Zajímavé, že kolega Palolo popisuje, že se mu také obě závady projevily současně (tachometr i ztráta výkonu).
Občas při podřazení ze 3 na 2 dokonce motor úplně zhasne. Volnoběžné otáčky přitom nekolísají. Je možné, že by příčina toho nefunkčního tachometru byla jinde než v čidle? Něco s řídící jednotkou? Omlouvám se, pokud to patří do jiného vlákna...
Ještě jsem narazil na toto vlákno: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 95#p225495
kde se píše, že: "Nízké napětí na baterce je příčinou rozsvícení kontrolky ABS, protože ŘJ ABS potřebuje alespoň 10,5V ke svému provozu.
Zkontrolovat stav dobití baterie, dobíjení, kabeláž a svorky od baterie, popř. kabeláž a konektory k ŘJ centrálu."
Akumulátor jsem už dlouho neproměřoval a dlouhé jízdy moc nejezdím, ale teď si uvědomuju, že kontrolka ABS dřív po delší jízdě (cca 200 km v kuse) zhasla. Zkusím dát aku na nabíječku. Ale ten nefunkční tachometr je pro mě záhadou - to snad s napětím na akumulátoru nesouvisí, nebo ano?
Hele a jen tak mimo téma, zkusil si shlédnout pojistky? Sice jsem jinou motorizaci atd, ale tehdy když přestala fungovat rafička tachometru a svítilo ABS, tak mě také všichni tvrdili jak je náboj na výměnu Hned jsem frčel za dennym a ten přišel na vadnou pojistku. Od té doby byl klid... Teda než odešlo prozměnu úplně servo
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
AstraMan píše:Hele a jen tak mimo téma, zkusil si shlédnout pojistky? Sice jsem jinou motorizaci atd, ale tehdy když přestala fungovat rafička tachometru a svítilo ABS, tak mě také všichni tvrdili jak je náboj na výměnu Hned jsem frčel za dennym a ten přišel na vadnou pojistku. Od té doby byl klid... Teda než odešlo prozměnu úplně servo
Díky ta tip. Přeměřil jsem akumulátor i dobíjení - to je vpořádku. Pojistky pod palubovkou jsem teď také zkontroloval. Pro ABS by to měla být pojistka č.23 - 10A v pojistkové skříni a pak pojistka F5 - 60A - někde v motorovém prostoru - tu bohužel nevím kde hledat. Poradí prosím někdo? Nedaří se mi najít nějaký nákres s umístěním... To by byla poslední šance - jinak mě asi čeká dost drahá výměna levého předního náboje kvůli čidlu ABS. Kdo v Brně by to udělal za přijatelnou cenu?
Co mě překvapilo je, že některé důležité pojistky nejsou osazeny vůbec.Například pojistka č.50 = chlazení motoru (40A), č.42 = osvětlení interiéru (5A). To asi není správně - pokud to dobře chápu, tak když pojistka není osazena, je ten konkrétní obvod přerušený, což by zrovna chlazení motoru být nemělo.
- vasekpetr1
Pojistky v motorovém prostoru najdeš pod krytem vedle ŘJ motoru u akumulátoru. Na vnitřní straně víka jsou vyznačeny očíslování.
A co se týče Brna, tak jedině RomanK. Určitě pomůže . A osobně si myslím, že máš v háji náboj levého předního kola - prostě snímač se přeruší a toto je výsledek. Ta pálka za to není zas tak závratná - s Romanem se určitě domluvíš.
A co se týče Brna, tak jedině RomanK. Určitě pomůže . A osobně si myslím, že máš v háji náboj levého předního kola - prostě snímač se přeruší a toto je výsledek. Ta pálka za to není zas tak závratná - s Romanem se určitě domluvíš.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Tiež by ma zaujímalo, či môže mať súvis vadný ľavý snímač vplyv nato, že dnes mi zhasol za jazdy motor. Samozrejme, išiel v pohode naštartovať, ale dokonca som zaregistroval takú vec, že keď sa mi rozsvieti kotrolka ABC, vypnutého TC a nejde tachometer (padne a stojí na 0), tak ma MID-e mi síce ukazuje okamžitú spotrebu, ale len v L/H, a nie v L/100km A keď som náhodou ubral dole kopcom plyn, tak sa mi na displeji v režime okamžitej spotreby ukázalo veľké tlačené "F", a žiadna hodnota... keď naskočil snímač na chvíľu naspäť, tak samozrejme sa všetko vrátilo do normálu...Občas při podřazení ze 3 na 2 dokonce motor úplně zhasne.
Zrejme tá porucha snímača má oveľa závažnejšie dôsledky ako len vypnuté ABS a tacho a TC...
ASTRA G Sport, r.v.2000, 3dv., X20XEV
Řešil sem podobný problém.Při nastartování se mi rožlo ABS.Po zvýšení otáček se mi vypl i posilovač řízení,začalo problikávat dobíjení a tachometr a otáčkoměr na nule.
Zkus si přeměřit kolik ti to dobíji na baterce.Mi to dobíjelo najakých 19voltů při zvýšení otáček.Mi odešel asi regulátor napětí nebo diodový můstek v altíku,ale nevím přesně co stěch dvou odešlo,protože sem vyměnil oba dva dohromady (cena na aukru 550kč).Je tam prý ochrana proti přepětí,tak že se to vypínalo.
Proměř a uvidíš.
Zkus si přeměřit kolik ti to dobíji na baterce.Mi to dobíjelo najakých 19voltů při zvýšení otáček.Mi odešel asi regulátor napětí nebo diodový můstek v altíku,ale nevím přesně co stěch dvou odešlo,protože sem vyměnil oba dva dohromady (cena na aukru 550kč).Je tam prý ochrana proti přepětí,tak že se to vypínalo.
Proměř a uvidíš.
Ahojte chalani. Aké hodnoty by malo mať funkčné to ľavé ložisko. Dnes som to meral a má to 3 megaohmov. Niekde som zachytil, že to má byť 1,3 - 1,8 kiloohmov. Je to pravda?
Napadlo ma pomerať a porovnať pravú stranu.
Vdaka za odpoved.
Napadlo ma pomerať a porovnať pravú stranu.
Vdaka za odpoved.
Naposledy upravil(a) Korto dne 18 kvě 2016, 19:48, celkem upraveno 1 x.
Astra G 2003 1.4