Přebíjení alternátoru?
Re: Přebíjení alternátoru?
Díky díky, tak pak dám vědět jak to dopadlo...
// Cesta do servisu byla pekelná, mechanik mi řekl aby jsem tam dojel tak bych mě zapnout veškeré spotřebiče (světla, mlhovky, ventilaci, topení, ...) a začal vypadávat posilovač, svítila nepřetržitě kontrolka baterie, ručičky na budíkách lítali ze strany na stranu a rádio se vypínalo a zapínalo. Když jsem vypl ventilaci tak to takový bordel nedělalo.
Zítra se prý dozvím co a jak...
// Cesta do servisu byla pekelná, mechanik mi řekl aby jsem tam dojel tak bych mě zapnout veškeré spotřebiče (světla, mlhovky, ventilaci, topení, ...) a začal vypadávat posilovač, svítila nepřetržitě kontrolka baterie, ručičky na budíkách lítali ze strany na stranu a rádio se vypínalo a zapínalo. Když jsem vypl ventilaci tak to takový bordel nedělalo.
Zítra se prý dozvím co a jak...
Opel Astra 1.4 16V r.v 98 66Kw
- Reklama
Málem jsem zapomněl napsat co s Astrou bylo viz. výše vypsané problémy s vozidlem. Prý byl kompletně oddělaný alternátor spolu s regurátorem a tak oprava vyšla na 5000CZK.
Nyní až budu si moci dovolit dát do Astry další peníze, tak bude potřeba opravit/vyměnit těsnění ve vzchotechnice nebo co. Jelikož Astra hrozně píská za volnoběhu či při nižších otáčkách (pískot jde cca uprostřed motoru horní části) a spotřeba se zvedla cca o 2l/100km a i výkon se snížil. Oprava tohoto problému prý bude cca 2.500CZK...
Nyní až budu si moci dovolit dát do Astry další peníze, tak bude potřeba opravit/vyměnit těsnění ve vzchotechnice nebo co. Jelikož Astra hrozně píská za volnoběhu či při nižších otáčkách (pískot jde cca uprostřed motoru horní části) a spotřeba se zvedla cca o 2l/100km a i výkon se snížil. Oprava tohoto problému prý bude cca 2.500CZK...
Opel Astra 1.4 16V r.v 98 66Kw
Ahoj, teprve dnes jsem se tohoto dočetl. Bezúdržbová na nabíječce bublat má. Je v ní kyselina a jediný rozíl je, že není přímo spojená s atmosférou a je v ní udržováný určitý přetlak skrze "pojistný ventil".czthomas píše: Mám bezúdržbovou baterii baterii Vartu 56ah stará cca 3 roky. No Když ji napojím do nabíječky začne po pár minutách "bublat", to není normální?
Na nabíječce se dobíjí cca 15 - 16V ato, že bublá je známka toho, že je plně nabitá
Astra G X16XEL (1999)
"Bublat" samozřejmě nesmí! Proto se na bezúdržbové baterie mají používat jen tzv. inteligentní nabíječky. Pokud ji budeš nabíjet starou mrchou a budeš ji "vařit" několik hodin tak dochází k odpařování elektrolytu, který tam samozřejmě nemáš jak dolít. Výrobci vědí proč začali dělat uzavřené baterie.......
caute tigra 1.4 66kw mi nechce startovat klucik v prvej polohe pozhasina co ma ostava svietit rucna (ked je hore) a od dnes bateria ale auto normalne toci len nechyta a to som vcera nanom normalne siel a vsetko ok co to moooze byt??