máme v Astře 2x airbag, bohužel před spolujezdcem není vypínatelný, takže dětská sedačka (vajíčko proti směru jízdy) tam nejde dát, takže:
- jde dodělat vypínaní?
- nebo vypnout všechny bagy? (pojistka atd?) - nepoškodím ŘJ?
- nějaký jiný nápad?
dík za rady
odpojitelný airbag spolujezdce - dětská sedačka?
odpojitelný airbag spolujezdce - dětská sedačka?
Opel Astra G kombi 1,6i 16V 2007
- Reklama
Re: odpojitelný airbag spolujezdce - dětská sedačka?
najlepšie by asi bolo odpojiť konektor a strčiť doňho odpor aby fungovali bagy
2x Astra G X14XE Green&Red Toadstool
Astra G Y20DTH
Astra G Y20DTH
- vasekpetr1
Další moudrá rada !! Ty vole, kam na to chodíte!!!
Ještě mu poraď, že by mohl jezdit bez pásů!
Já poradím zapracovat kontakt, který při osazení dětské sedačky programově odpojí airbag spolujezdce. Na originál dětské sedačce od Opela to jde udělat, tak by to snad mělo jít i u neorigo, ale strkání odporu do konektoru bagu - to opravdu ne. Detailně jsem zapojení bagů nestudoval, ale mělo by tam být čidlo obsazení sedadla spolujezdce (B102), který zřejmě při neobsazení blokuje spuštění bagu (dle mého). Rozhodující bude zřejmě i osazení pojistky F3.42 (5A).
Jednou zapomeneš odpor vytáhnout a necháš bag nezapojený, a budeš z toho nešťastný zbytek života, až ti někdo blízký na té vedlejší sedačce zařve.
Sorry za ostrou reakci, ale nedalo mi to...
Ještě mu poraď, že by mohl jezdit bez pásů!
Já poradím zapracovat kontakt, který při osazení dětské sedačky programově odpojí airbag spolujezdce. Na originál dětské sedačce od Opela to jde udělat, tak by to snad mělo jít i u neorigo, ale strkání odporu do konektoru bagu - to opravdu ne. Detailně jsem zapojení bagů nestudoval, ale mělo by tam být čidlo obsazení sedadla spolujezdce (B102), který zřejmě při neobsazení blokuje spuštění bagu (dle mého). Rozhodující bude zřejmě i osazení pojistky F3.42 (5A).
Jednou zapomeneš odpor vytáhnout a necháš bag nezapojený, a budeš z toho nešťastný zbytek života, až ti někdo blízký na té vedlejší sedačce zařve.
Sorry za ostrou reakci, ale nedalo mi to...
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
nepovedal som že to bude najmúdrejšie ale najlepšie/najjednoduchšie nieje to tak že airbagy vystrelia len keď je zapnutý pás
2x Astra G X14XE Green&Red Toadstool
Astra G Y20DTH
Astra G Y20DTH
- vasekpetr1
Můžu tě ujistit, že není! Kontrola zapnutí pásů na Astře v základní verzi není zabudována. To, co máš u pásů, jsou pyropatrony, které mají za úkol našponovat pás v okamžiku nárazu, abys zůstal zapasovaný v sedačce a nešel při volném pásu dopředu naproti airbagu.Ajw píše: ...nieje to tak že airbagy vystrelia len keď je zapnutý pás
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,