porucha řidici jednotky čerpadla 2L DI
porucha řidici jednotky čerpadla 2L DI
ahoj všem oplakum jsem tu novy a potřebuji poradit mam astru G 2L DI 60KW ROK 99 dojel jsem domu a za hodinku už jsem vubec nenastartoval auto mam podezřeni na řidici jednotku naftoveho čerpadla podle mě vubec nejde proud do čerpadla když otočim kliček v zapalovani tak to dřive nasavalo navtu a bzučelo a ted to je murtvy žadny zvuk neni žeby si tahalo čerpadlo naftu tak vas prosim o radu jaka je přičina že nemužu nastartovat a ani na roztaženi na laně nechyta
- Reklama
- vasekpetr1
Re: porucha řidici jednotky čerpadla 2L DI
Netvrdím, že diagnostika je všespásná a že všechno zjistí, ale mohla by hodně napovědět (dřív, než začneš měnit ŘJ s čerpadlem ). Nepíšeš odkud jsi (klasický problém nováčků, že si do podpisu nedají přesné označení druhu motoru a aspoň přibližné místo bydliště), tak se zkus tady podívat, jestli v tvém okolí někdo diagnostiku nevlastní a můžeš se s ním domluvit na vytažení dat. Pak tu budou rozumnější rady. Dosud jen budeme věštit z kávové sedliny .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Re: porucha řidici jednotky čerpadla 2L DI
To určitě ne, tam podávací čerpadlo není.fantoci11 píše:...když otočim kliček v zapalovani tak to dřive nasavalo navtu...
Veškerou dopravu nafty z nádrže až do vstřiku dělá jen vysokotlaké čerpdlo. A to běží až při startu, protáčení motoru startérem.
Když to nechytlo ani na laně, pak s největší pravděpodobností čerpadlo. V každém případě aspoň zkontroluj otáčky čerpadla a motoru. Při startu.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor