Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, návod str.23
Re: Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, návod str.23
Tak to je ono, i v návodu se píše polem řízený tranzistor...tzv NFET.
To co jsi použil je bipolární tranzistor, nebudu tady vířit teorie o proudu báze kontra napětí hradla, ale s tím BC to nepojede, leda by jsi ještě výrazně zvětšil kapacitu.
Ale já bych nedělal pokusy, použij např BS170 a pojede to
To co jsi použil je bipolární tranzistor, nebudu tady vířit teorie o proudu báze kontra napětí hradla, ale s tím BC to nepojede, leda by jsi ještě výrazně zvětšil kapacitu.
Ale já bych nedělal pokusy, použij např BS170 a pojede to
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Reklama
OK vymenim a uvidime
Na předchozí astře jsem to měl a bylo to supr věc , ale nechá se udělat aby když zamknu auto aby se mi zatáhla i střecha a nemusel jsem držet tlačítko? Popřípadě jestli se nechá i že když by jsem třeba 2x za sebou zmáčnul otevření aby se sama stáhla? Aby jsem opět nemusel držet tlačítko na klíči?
Je to přímo v tomto vlákně
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- vasekpetr1
Ale funkce stažení střechy při stisknutí na odemčeno vytvořit jednoduše nejde, protože v tomto centrál Astry nerozezná dvojí stisknutí, aby vytvořil další povel (na rozdíl od dvojího povelu na zamčení).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Caute chalani.
Kupil som Opel Zafira /2003/ a chcel by som tam dorobit to dotahovanie okien po zamknuti centralom.
Ak drzim kluc otoceny v zamku vodicovych dveri, tak sa mi dotiahnu okna aj sibre, ale na drzanie dialky to nefunguje.
Mam aj OP-COM, vraj sa to tam da aktivovat, ale nenasiel som tam nic take....
Konfiguracia auta: vsetky styri okna v elektrike + dve stresne okna v elektrike.
Nema niekto navod, ako to aktivovat v RJ, pripadne ak by to neslo, tak schemu toho zapojenia, tranzistor+kondenzator+odpor a navod, kam to pripojit?
Spajat kable a vybijat baterku nechcem.
Dakujem velmi pekne za pripadnu pomoc.
Kupil som Opel Zafira /2003/ a chcel by som tam dorobit to dotahovanie okien po zamknuti centralom.
Ak drzim kluc otoceny v zamku vodicovych dveri, tak sa mi dotiahnu okna aj sibre, ale na drzanie dialky to nefunguje.
Mam aj OP-COM, vraj sa to tam da aktivovat, ale nenasiel som tam nic take....
Konfiguracia auta: vsetky styri okna v elektrike + dve stresne okna v elektrike.
Nema niekto navod, ako to aktivovat v RJ, pripadne ak by to neslo, tak schemu toho zapojenia, tranzistor+kondenzator+odpor a navod, kam to pripojit?
Spajat kable a vybijat baterku nechcem.
Dakujem velmi pekne za pripadnu pomoc.
Zafira 2.0 Dti Elegance Y 20 DTH 2003, Diagnostika OP-COM v.081016 EN
- vasekpetr1
[quote="megdesign"]
[/quote]
Nesmělý dotaz: četl jsi pozorně název tohoto vlákna? Co ti na tom obrázku na straně 23 není jasné? Vyrobiš modul, zapojiš na barvy vodičů, které vycházejí z jednotky centrálu a jezdíš. Přečti si pár stránek dál, někde se tam píše o velikosti kapacity i pro 4dveř s 2šíbrem.
edit: teď se dívám, že obrázky z webu zmizely, jak se dostanu k notesu, tak to sem zkusim dostat, případně ti to pošlu na mail.
[/quote]
Nesmělý dotaz: četl jsi pozorně název tohoto vlákna? Co ti na tom obrázku na straně 23 není jasné? Vyrobiš modul, zapojiš na barvy vodičů, které vycházejí z jednotky centrálu a jezdíš. Přečti si pár stránek dál, někde se tam píše o velikosti kapacity i pro 4dveř s 2šíbrem.
edit: teď se dívám, že obrázky z webu zmizely, jak se dostanu k notesu, tak to sem zkusim dostat, případně ti to pošlu na mail.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
To by byla značka ideál, kdybys to tu posunul. Anebo přes moderátora, že to by to doplnili ve vlákně. Takhle bohužel zmizí dost zajímavých fotek z minulosti
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
@vasekpetr1
No praveze som nenasiel nikde variant 4 el.okna + 2 sibre...
Ale uz som v kontakte s @alzafir, tak hadam sa dohodneme.
No praveze som nenasiel nikde variant 4 el.okna + 2 sibre...
Ale uz som v kontakte s @alzafir, tak hadam sa dohodneme.
Zafira 2.0 Dti Elegance Y 20 DTH 2003, Diagnostika OP-COM v.081016 EN
- vasekpetr1
Zde je dané schema, modeři ať přesunou na vhodnou stránku:
Dodatečné zavírání oken pomocí DO
Modul zapojíme na konektory centrálního zamykání X61 a X62 umístěném na sloupku na pravé straně u předních dveří.
Hnědý drát z modulu na hnědý drát konektoru X62 – pin 11 (hnědý tloušťka 2,5mm) – kostra.
Modrý drát z modulu na černomodrý drát konektoru X61 – pin 10 (černomodrý tloušťka 0,75mm)
Žlutý drát z modulu na žlutočervený (hnědočerný případně žlutočerný – záleží na modelu vozu) na konektoru X61 – pin 24
Po zapojení pro jistotu nastav dorazy na oknech, sesynchronizuj dálku a nezapomeň, že druhé zamknutí funguje pouze po vytažení klíče ze zapalování, otevření a zavření dveří u řidiče!
A zde je k tomu pokec:Dodatečné zavírání oken pomocí DO
Modul zapojíme na konektory centrálního zamykání X61 a X62 umístěném na sloupku na pravé straně u předních dveří.
Hnědý drát z modulu na hnědý drát konektoru X62 – pin 11 (hnědý tloušťka 2,5mm) – kostra.
Modrý drát z modulu na černomodrý drát konektoru X61 – pin 10 (černomodrý tloušťka 0,75mm)
Žlutý drát z modulu na žlutočervený (hnědočerný případně žlutočerný – záleží na modelu vozu) na konektoru X61 – pin 24
Po zapojení pro jistotu nastav dorazy na oknech, sesynchronizuj dálku a nezapomeň, že druhé zamknutí funguje pouze po vytažení klíče ze zapalování, otevření a zavření dveří u řidiče!
Fotky jsou stále na mém serveru, ale ale pod carteam.cz. Pokud by si někdo z moderátorů dal tu práci a přepsal odkazy na obrázky, tak se zase budou zobrazovat.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz to opravuju vsude na vsech forech ale tady to tema jsem jeste nemel zmeneno, ted uz jo
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Miloši děkuji
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
- vasekpetr1
Romane, jestli to byla tvoje malůvka, tak se omlouvám za neuvedení autora - chtěl jsem to sem postnout, aby mohli i ostatní dálkově zavírat .
Dnes jsem zapojil podle schématku na 4 okna a funguje Už několikrát jsem nechal otevřené okno přes noc nebo na mě zvonili sousedé, že mám otevřené okno.
Akorát si občas nechám pootevřené okna, abych neměl v autě takové horko. Ale na jedno zamknutí to nechci nechat. Nenapadá Vás nějaká finta fň?
Akorát si občas nechám pootevřené okna, abych neměl v autě takové horko. Ale na jedno zamknutí to nechci nechat. Nenapadá Vás nějaká finta fň?
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm