Podsvícení přístrojovky - Astra g
Podsvícení přístrojovky - Astra g
Ahoj kluci. Už se to tu řešilo,ale nic podtstaného jsem nenašel,tak pokud jsem něco přehlédnul,tak se dopředu omlouvám
Mám Astru G (X16SZR,55kw) - nesvítí mi podsvícení palubky. Ale všechny kontrolky ano. Žárovky jsou komplet nové po výměně.
Když do palubky klepnu v oblasti konektoru,tak se rozsvítí. Nyní už ale vůbec nereaguje na poklep.
Myslím,že stabilizátor to není,ten podsvícení nekrmí ne?
Nemáte někdo zkušenost s touto závadou a popřípadě kontakt kdo to umí opravit v Praze?
Díky moc.
- Reklama
Re: Podsvícení přístrojovky - Astra g
skousel si znovu vybrat pristrojovku a znova ji dat zpatky??mozna je jenom spatny kontakt nebo zle nasazena.Jinac tema je tady mozna tam neco bude popsano-https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... Dcen%C3%AD
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
- vasekpetr1
Když to reagovalo na poklep v okolí konektoru přístrojovky, tak bych prvně zkontroloval ten konektor. Napájení žárovek je na pinu 36 (šéma je dole), kostra je na pinu 2, ale ta je společná. Jestli nevíš, jak ke konektoru, tak poradíme.
Mirda měl větší fofr
Mirda měl větší fofr
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Díky kluci.
Žárovky jsou po výměne cca 1,5roku,ne v poslední době. Zlobí to až teď poslední cca 2měsíce.
Přístrojovku jsem měl venku,konektor prolez,ale na nic nepřišel.
Rozebrat palubku už se bojím,takhle zručnej už nejsem,nerad bych si jí zlikvidoval sám...
Jestli tam bude studeňáka bude to potřeba proletovat,tak už to raději přenechám profíkům. Jen nikoho neznám v Praze...
Žárovky jsou po výměne cca 1,5roku,ne v poslední době. Zlobí to až teď poslední cca 2měsíce.
Přístrojovku jsem měl venku,konektor prolez,ale na nic nepřišel.
Rozebrat palubku už se bojím,takhle zručnej už nejsem,nerad bych si jí zlikvidoval sám...
Jestli tam bude studeňáka bude to potřeba proletovat,tak už to raději přenechám profíkům. Jen nikoho neznám v Praze...
- Luboš X17DTL
V Praze jsou všichni profíci. Začal bych v parlamentu nebo na hradě
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
- vasekpetr1
Hele jen tak mimochodem: při dnešních cenách těchto dílů na vrakovištích nebo od někoho tady v sekci "Prodám" bych asi zkusil sehnat druhou přístrojovku a udělal výměnu kus za kus (já vím: nebudou sedět kilometry). Pokud máš ověřeno, že to napětí na přívodním pinu je stálé a neměnné, tak bych tu přístrojovku vyměnil, sehnal si nějakého "bastlíře" (zkus se poptat zde - napiš tam, odkud jsi a co potřebuješ, on se určitě někdo ozve), popiš odkud který ti ten tišťák proletuje a pak ji tam můžeš šupnout zpátky.
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 25 úno 2015, 20:12, celkem upraveno 2 x.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
V dubnu tam bude odborniku kdyz tak vezmu pajku a rovnou zaridim odtah na vrakoviste,kdyby se to nepovedlo
Neni problem diagnostika a zmenit km na sraze
Neni problem diagnostika a zmenit km na sraze
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Já tu palubku ještě jednou vyndám,všechno proměřím,ať mám pocit,že jsem udělal maximum
Pak asi teda seženu druhou palubku,vyměním jí a využiju nabídky na srazu srovnat km
Mezi řečí:
Kamarád z Opla mi říkal,že když jim ho tam přivezu,tak ta oprava kontaktu stojí cca 600,-
Rozeberou konektor i palubku a celý to projedou.
Když to nepomůže,tak novou palubku. Jen tak mimochodem za 7.800
Díky Vašku za tipy
Máš SZ
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor