Svítí mi auto s klíčem,PROČ?

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
kleinak

Svítí mi auto s klíčem,PROČ?

Příspěvek od kleinak » 18 čer 2013, 20:30

Chlapy,chci se zeptat a poradit,mel jsem odpojený airbag na volantu a sedačce,potom jsem všechno dal do hromady,zapojil.Od té doby mi svítí kontrolka auta s klíčem,už asi 3týden,už najeto přes 1000km,ale jen asi 300 až 400m po rozjezdu,potom zhasne,zajel jsem si s tím ke známému,on má PC a odstranil kontorlku airbagu,ale auto s kličem svítí pořád. :cry:
Vždy po delší době nastartuji asi tak 3 až 4hod a zase svítí,po ujetí 300 - 400m zhasne a na víc,ještě k tomu se vždy zesílí ventilátor na maximum,vždy ho musím ztlumovat,kdyby to mělo nějaký vliv,já nevím.
Jo a říkal,že mu to hlásí chybu P0380,ví někdo o co jde? :? :? :? :? :? :? PROSÍM.Olej je ok,voda je ok,pc nic nepíše.
Jedná se o Zafču Y20dth, díky všem za rady.

Reklama

R0bin

Re: Svítí mi auto s klíčem,PROČ?

Příspěvek od R0bin » 18 čer 2013, 20:34

0380 Porucha v obvodu/systému žhavicích svíček ? Vadná žhavící svíčka ?
Opel Zafira 2.0 DTi /Y20DTH / 2001

kleinak

Příspěvek od kleinak » 18 čer 2013, 20:37

Robin,díky jak sviňa za rychlost,ale nemělo by se to nějak projevovat při jízdě,nebo při startu?Zatím,žádný problém.

R0bin

Příspěvek od R0bin » 18 čer 2013, 20:41

Na naší zafiře (y20dth) máme jenom 3 žhaviče ( jeden je zalomený :oops: ) tak starty byly horší jenom v zimě , teď to poznat nejde ..
za jízdy nic to asi nemá vliv ... snad napíše někdo zkušenější 8)

edit: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 80#p293588
Opel Zafira 2.0 DTi /Y20DTH / 2001

kleinak

Příspěvek od kleinak » 18 čer 2013, 20:58

Robin,teď tomu rozumím,takže problém mám očekávat,až se ochladí a auto začne žhavit.
Volal jsem bratránkovi,on je mehanik :wink: .motor mi dělal on,ale kodové hlášky nezná,nemá na to PC,specializuje se jen na VW.
Ještě jeden poznatek,proč svítí kontrolak auto s klíčem a né motor.Vždyť auto s klíčem je přece Servis,servisní kapaliny a jhiné sevisní věci.Vadná žhavička je přece součástí motoru,tak proč nesvítí kontrolka motoru.
No nic,do zimy daleko,tak to nejak vykoumu,ještě jednou ROBIN díky.

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy » 18 čer 2013, 22:30

Vieš ty čo aj mne to začalo teraz svietiť občasne na pár sekúnd potom zhasne a opať ľubovoľne na chvíľu svieti a zhasne. Robí mi to od kedy som sa naťahoval na ďialnici s jedným mercedesom kde sme to vyťiahli na 230 + okresky kde bolo časté podradzovanie a teda vysoké otáčky atď. Prdol mi pritom aj jeden hydroštel už bol asi chytený ale to už neriešim mám nachystanú novú hlavu po GO. :) Inak zdá sa mi (ale ruku do ohňa by som za to nedal) že v zime keď mi na kapotu napadal sneh a potom sa roztopil a zatiekol cez lištu motora až k sviečkam a auto šlo na 3 valce tak tiež svietila kontrolka auta s kľučom (možno to mohla byť aj kontrolka motora ale nepamätám si to fakt)
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P

Odpovědět