Kalibrace vnější teploty
Re: Kalibrace vnější teploty
O tom přesně mluvím. Když mi výrobní postup dává termistory, jejichž parametry vychází různě s tolerancí 20%, tak bych čekal, že teploměr který taková čidla používá bude mít možnost dokalibrovat případnou toleranci čidla. Aby ukazoval alespoň s přesností jako je nejmenší zobrazovaný krok, tj. +- 0.5°C. Pokud toto není možné (např. příliš komplikovaná křivka závislosti odporu na teplotě kalibraci neumožňuje), tak musí být důsledný výběr použitých součástek na straně výroby čidla a nesmí se stát, že tolerance vyleze třeba až na ty 3°. Závěr tedy je: pokud nikdo z vás neví o možnosti kalibrace vnější teploty, pak taková možnost zřejmě neexistuje a čidlo se musí reklamovat.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
- Reklama
ja len tolko ... mne sa moje čidlo pokazilo ...
a z vrakču som zobral druhé ... výmena 1min a cena čidla 0 nakolko je to drobunké zmestí sa to do vačku a demontáž je tak rýchla že to nik ani nespozoroval
Ale nové v opel stojí 15€ original ...
Teraz už mi ukazuje správnu teplotu
a z vrakču som zobral druhé ... výmena 1min a cena čidla 0 nakolko je to drobunké zmestí sa to do vačku a demontáž je tak rýchla že to nik ani nespozoroval
Ale nové v opel stojí 15€ original ...
Teraz už mi ukazuje správnu teplotu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tu odstrihnite - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Opel astra g 1.4 16V 2003 Z14XE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=24585
Opel astra g 1.4 16V 2003 Z14XE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=24585
Tak jsem začal mít taky problém s čidlem Večer jedu domů a normálně ukazuje, druhý den ráno sednu do auta a teploměr ukazoval -35 přitom bylo okolo nuly Po pár km jízdy se zbláznil úplně a začal ukazovat pouze čárky Nepomohlo ani vypnutí motoru a opětovné nastartování. Kde může být problém? Žeby odešlo čidlo?
Opel Astra G, Caravan 1,6 16V
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Určitě, nebo kontakt
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Byl jsem u Zralýho reklamovat čidlo. Popsal jsem problém a pán už se nemohl tvářit víc překvapeně. Řekl mi na to, cituji: "Tak to byste byl první..." s tím, že těch čidel prodává stovky a nikdy se mu nevrátilo a ať si zajedu do Stodůlek (pro nepražáky, to je tak přes půl Prahy ) do servisu a tam mi to proměří. No, naštěstí se mu mě asi zželelo a při tom jak si byl těmi čidly jistý pak dodal, že mi může zkusit dát jiný kus. Hmátnul do krabice, vyndal nové čidlo a to co jsem mu vrátil zase hodi zpátky do krabice Výsledek: za mě naprostá spokojenost, teploměr po výměně čidla spadnul z +3,5 na -1,5 a to přesně odpovídalo a od té doby ukazuje přesně. Akorát tam to vadné čidlo pořád někde čeká na nějakého dalšího chudáka.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012