Zničení ŘJ čínským klonem OP-COMEM ??

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
oplista

Zničení ŘJ čínským klonem OP-COMEM ??

Příspěvek od oplista » 22 črc 2012, 13:05

Potřebuji poradit od někoho kdo tomu rozumí jestli je možné diagnostikou odpálit řídící jednotku na Opel Meriva r.v. 2003 Z 16 SE?Diagnostika je bohužel OP-COM čínský klon?Svítí poruchu motoru,houpou se otáčky,když připojím na Op-com zvedá se ručička samovolně na otačkoměru.Před napojením na Op-com nic takového nedělalo.V ničem jsem se nehrabal jenom jsem vlezl do jednotky, abych vymazal poruchu nic víc nic míň.

Reklama

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Zničení ŘJ čínským klonem OP-COMEM ??

Příspěvek od Marťasek » 22 črc 2012, 13:57

Já nevím ale řj by měla mít nějakou ochranu před tímto. Zkus vypojit baterii, zkusit nastartovat bez baterie (tím vybít zbytkový proud. pak dát baterku zpět (možná bych jí zkusil dát i na nabíječku přes noc) a pak zkusti nastarovat.

Pokud je kabel OK nepoškozený a v diag. zástrčce v autě není žádný bordel či není poškozená... nevím nikdy jsme nic takového neslyšel aby se diag. odpálila řj.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

emosss

Příspěvek od emosss » 22 črc 2012, 14:11

mozne to neni, jedine se mohl posrat soft. doporucuju navstivit Opel aut, servis a nechat si natahnout novy fw...
Na zasuvce mas 12 V, ten tvuj cinskej paznecht se napaji z auta... mozne je ze zmrdas ten cinskej kurburt ale s ridici jednoutkou byt hardwarove nic nemuze
[1.6 8V HTB
Kdyby někdo cokoliv potřeboval ohledně KIA a Mitsubishi>>>SZ mám z práce hesla k hotline...
P>Original IRMSCHER křídlo na htb
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=24043
K>Rámečky na budíky

emosss

Příspěvek od emosss » 22 črc 2012, 14:15

jo jeste jsem zapomnel. Kdyz ti sviti kontrolka tak muzes udelat tohle. Odpoj baterku, odpoj ridici jednotku, zapoj baterku a parkrat zastartuj. starter by mel bezet i bez jednotky. Pak odpoj baterku zapoj jednotku a zapoj baterku. Zkus nastartovat, mozna ti motor hned nenaskoci, ale niceho se nelekej za chvili si vycte zakladni hodnoty pro nouzovy rezim.
K cemu to? Pokud se auto bude chovat se zapojenou jednotkou jako odpojenou je RJ v hajzlu. Pokud ne je to ciste soft.
[1.6 8V HTB
Kdyby někdo cokoliv potřeboval ohledně KIA a Mitsubishi>>>SZ mám z práce hesla k hotline...
P>Original IRMSCHER křídlo na htb
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=24043
K>Rámečky na budíky

Arwy

Příspěvek od Arwy » 22 črc 2012, 16:27

Obvody OP Comu môžu byť napájané z USB portu a aj z diagnostického konektora. 12 V z diag. konektora sú upravované napäťovým stabilizátorom ktorý číňaňia používajú iný ako origo OP Com a stalo sa mi už, že jedna z nožičiek tohto stabilizátora bola zle napájkovaná a obvody OP Comu bolu napájané plným napätím. Kábel sa po pripojení do diag. zásuvky začal okamžite extrémne zahrievať a zhoreli v ňom IO. K poškodeniu RJ auta ale nedošlo.
Skúsil by som ako tu už bolo napísané odpojiť baterku aby sa resetli RJ. Stalo sa mi raz na G-čku že OP Com rozhodil sám komunikáciu RJ auta s RJ imobilizéru a auto nešlo naštartovať, nebolo sa možné ani spojiť s RJ imobilizéru. Pomohlo odpojenie baterky.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL

oplista

Příspěvek od oplista » 22 črc 2012, 18:58

Přesně jak píšeš něco podobného se mi také stalo akorát jsem jsi tedy nevšiml že by se Op-Com nějak zahříval.Dneska ráno jsem jí nastartoval a vše funguje tak jak má i poruchy se samy vymazaly.Když se tohle všechno včera událo tak mě napadlo odpojit baterku, ale bez změny.Přes noc jsem jí nechal připojenou na baterce a nejspíše se samo všechno opravilo :) Tohle je už nad moje chápání jak se tohle může všechno stát.

Odpovědět