Kontrolka klima a servisu
Kontrolka klima a servisu
Ahoj lidi,
možná se to tu už probíralo, ale mám jeden problém. Po chvilce jízdy se mi rozsvítí na palubovce kontrolka servisu (auto s klíčem) a kontrolka klimatizace, auto vypne otáčkoměr a netáhne (nejde turbo) v klidu přede jak traktor - přerušovaně. Mohli byste mi poradit co s tím? Na diagnostice to neukázalo žádné chyby, ale něco jsem zde četl o diagnostice zlášť na klimatizaci. Je to nějaký nouzový režim?
Mám OPEL ASTRA G 2.0 DTI 16V. Díky za radu a tipy co s tím.
možná se to tu už probíralo, ale mám jeden problém. Po chvilce jízdy se mi rozsvítí na palubovce kontrolka servisu (auto s klíčem) a kontrolka klimatizace, auto vypne otáčkoměr a netáhne (nejde turbo) v klidu přede jak traktor - přerušovaně. Mohli byste mi poradit co s tím? Na diagnostice to neukázalo žádné chyby, ale něco jsem zde četl o diagnostice zlášť na klimatizaci. Je to nějaký nouzový režim?
Mám OPEL ASTRA G 2.0 DTI 16V. Díky za radu a tipy co s tím.
- Reklama
Re: Kontrolka klima a servisu
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Diagnostika bez závad... co s tím?
pozeral aj RJ chladenia? ak svieti kontrolka tak tam chyba bude ulozena...
-
- Kontaktovat uživatele:
Co jsi mel za diagnostiku ?? Protoze v ECU (RJ Motoru) nejspise nebude ani jedna chyba co se tyce chlazeni a klimy. To se musis pripojit na jinou ridici jednotku.
Tak jsem byl na diagnostice u odborníka a ten našel chybu ve střikování paliva. Řekl mi, že odešlo naftové čerpadlo, respektive zřejmě bude zanesené nečistotma. Doporučení - repasovat. Koukal jsem na ceny a jsou příšerné, nemůžete někdo něco poradit nebo pomoci kde sehnat nebo co s tím? Díky všem
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
spíš bych zkusil diagnostiku a podivat se v motoru na live data kdyz ti to vypne otačkoměr jestli ukazují otačky motoru.. pokud ne tak budeš mít vhaji čidlo kliky.
jinak diag jednotky chlazeni motoru jestli něco nenapiše..
jinak diag jednotky chlazeni motoru jestli něco nenapiše..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
skus napsat bundelesovi ten ma nejake cerpadla
ale je divne ze ti svitila i kontrolka chlazeni a natu ti servisak nic nerekl??jenom ze je cerpadlo v hajzlu??to mi nejako nejde do hlavy.Auto ti startuje jede normalne krom toho ze kdyz se ti rozsviti kontrolka motora tak jede v nouzovem rezimu.
ale je divne ze ti svitila i kontrolka chlazeni a natu ti servisak nic nerekl??jenom ze je cerpadlo v hajzlu??to mi nejako nejde do hlavy.Auto ti startuje jede normalne krom toho ze kdyz se ti rozsviti kontrolka motora tak jede v nouzovem rezimu.
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Přesně tak, auto startuje normálně a vše funguje jak má. Po zahřátí přestane fungovat otáčkoměr, auto netáhne a nejde turbo, motor jde slyšet přerušovaně a v autě se rozsvítí kontrolka Elektronicky řízené chlazení motoru a Servisu (zřejmě se přepne do nouzového režimu). Servisák mi na to řekl, že je v hajzlu naftové čerpadlo - zanesené, že po zahřátí se vypne sitič a potom to dělá tohle (nejde mi to do hlavy) - na dignostice mu to napíše chyba vstřikování - žádná data. Nechce se mi hned do nového čerpadla za tisíce i vzhledem k tomu, že i s touto závadou auto ze začátku jede normálně a startuje bez problémů, až po zahřátí začne blbnout ale jede. Vyměnil jsem zatím palivový filtr a nalil nějaký aditiva do nádrže jestli to nepomůže naftě.
Díky za další rady a tipy...
Díky za další rady a tipy...
Naposledy upravil(a) Headgehog dne 19 črc 2012, 18:48, celkem upraveno 1 x.
no skus najit nekoho s tveho okoli kto ma diagnostiku a prohlidnout to pres nej urco se dozvis vic nez takhle
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
najdi nekoho -https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... +vse+ji+ma
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
vše jak to popisuješ mě to připomína když jsem taky tenkrat řešil stejnou věc. auto se zahřalo a přestal fungovat otačkoměr .. při zkouknutí dat kdyz jsem se koukal na aktualni otačky motoru ukazovalo to 0 na volnoběh a byl vadnej snimač otaček.. podivej se do toho seznamu kdo ma nejbliž tebe diag a dohodni se sním. aby ti to zkouknul.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
pridavam sa k fritol - na 99% mas vadky snimac klukoveho riadela
ak by bolo cerpadlo KO tak ani nenastartujes
ak by bolo cerpadlo KO tak ani nenastartujes
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Vyměň čidlo na klice a servisáka. Zcela evidentně jeho znalosti končí u Škody Favorit. Prý sytič ...
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Proč by ale ze začátku jelo auto normálně a po zahřátí by přestalo fungovat čidlo na klikovce?