Instalace zásuvky do zavazadlového prostoru

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
figarot

Instalace zásuvky do zavazadlového prostoru

Příspěvek od figarot » 06 kvě 2012, 15:03

ASTRA G r.v. 1998.
Koupil jsem ledničku do auta, spotřeba 35 W, zapíná se do zásuvky na zapalovač. Bývá uložena v kufru a protahování připojovacího kabelu z kufru do zásuvky je dost nepohodlné a navíc je zásuvka funkční až při zapnutém zapalování. Neřešil někdo dodělání zásuvky do kufru? A když ano, tak kam ji nainstaloval a odkud vzal napájení vzhledem k uvedené spotřebě? Jde mě taky o to, aby zdroj byl nezávislý na zapnutém zapalování.

Dík

Reklama

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace zásuvky do zavazadlového prostoru

Příspěvek od mirda2908 » 06 kvě 2012, 15:33

HLEDAT uz se to tady resilo
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 06 kvě 2012, 15:57

Přihřeju si svoji polívčičku :lol: .
Ještě podotknu, že něktré typy Aster mají ten konektor pro tažné schovaný pod umělohmotným krytem ve středu kufru u zámku. Já ho měl v levé kapse 8) .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 06 kvě 2012, 16:53

Není jednodužší najít ten příslušný + drát v pojistkové skříni (pokud tam vede a je samostatný) a přepojit ho na jinou pozici? nebo mu udělat pozici novou? - na pojistkové skříni je přeci volných pozic habakuk.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 06 kvě 2012, 17:11

Za
1) - má Astru - tam se oproti Žirafě dostává k zadní části pojistkovky přímo "perfektně"
2) - zkoušels tahat kabel od pojistkovky do kufru přes vnitřní obložení prahů?
3) - proč tahat + z pojistkovky, když je tam přímo pro tyto účely natažený trvalý plus s 30A pojistkou?

Ale to byl jenom můj návrh řešení daného problému. Někteří zdejší členové ten konektor v kufru vůbec nenašli - asi lowcost homemade version.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

figarot

Příspěvek od figarot » 07 kvě 2012, 20:36

Reaguji na reakce k mému problému - umístit zásuvku do kufru.
Jedná se o Sedan, nemá páté dveře. Celý kufr je obložen tvarovaným kobercem a na stropní části, kde je kov, není na umístění dostatek místa směrem do karoserie (zásuvka je dlouhá). Takže první otázka byla, KAM zásuvku vůbec umístit. Jediné místo, co jsem našel, kam by se zásuvka díky své náročnosti na délku dala dát, aby se tam dalo ze zadu i pracovat, je těsně pod plastovým krytem sady koncových svítilen do toho koberce, kde by byl zezadu ke konektorům přístup.
Druhá otázka je, KDE vzít trvalý +.
Než jsem napsal svůj dotaz, tak jsem zjišťoval, kde by se trvalý + dal v kufru vzít. Našel jsem pouze spojku (vlevo nahoře) se 3 dráty malého průměru, kde se rozvod rozbočuje k zámku kufru a k osvětlení, které je umístěno na stropě kufru. Tady mě ale vadí malý průměr drátů a ani nevím, jakou pojistkou je to jištěno. A když jsem zjistil, jak se hřeje kontakt u originálu zásuvky po 3/4 hodinovém provozu, tak mě to, vzít odtud +, odrazuje. Cce to asi sillnější drát i pojistku.

Tahat to až zepředu z pojistek, je si myslím až poslední varianta. A navíc ten přístup k pojistkám pod volantem a následně k drátům je dost děsný. Žádné schéma nemám, abych šel najisto po nějaké konkrétní pojistce nebo alespoň po barvě.
Zaujal mne jeden příspěvek, že by tam mohl být v kufru někde vyvedený kontakt na montáž závěsného zařízení (závěs nemám) z 30 A pojistky. Nikde jsem nic neobjevil. Ví někdo, zda u tohoto typu Astry tam je, a KDE mám lovit???
Dík

Odpovědět