Zdravím, jsem tu nový a prosím o radu zkušené....
Mám Zafiru B, 1.9 CDTi a přestala mi najednou svítit palubka, nejdou budíky, vůbec nic, palubní počítač jde normálně. Taky jsem zjistil že nejdou mlhovky. Zkusil jsem přes noc odpojit baterii, aby to nějak zresetoval a ráno to bylo OK, vše fungovalo jak má, jen mi to hlásilo prasklou přední parkovací žárovku. Tu jsem vyměnil.
Odpoledne jsem potřeboval odjet a palubka zase nesvítí. Teď naopak svítí všechna světla,ikdyž nejssou zapnutá? A taky PP hlásí obě přední obrysový žárovky KO, ikdyž svítí?
Nevíte někdo co s tím? Nestalo se to někomu z Vás? Záhadou je mi ta baterie, když jsem jí odpojil tak ráno to šlo a pak zase ne. Nemají ty Zafiry nějakou ochranu, že když klesne napětí v baterii, že třeba automaticky odpojí nedůležité obvody pro jízdu (palubka, mlhovky)? Ale proč mi to pak po pár hodinách nejde znova? Je někde nějaký skrytý odběr nebo co?
Poraďte, díky moc.
Zafira B - nesvítí palubka, nejdou mlhovky
- Reklama
Re: Zafira B - nesvítí palubka, nejdou mlhovky
Kontroloval si pojistky? To ze nesviti budiky, mlhovky a psvetleni spz byva kvuli praskle pojistce 7,5 na pozici 18. Ale nevim pak proc tim ze si odpojil baterku to zase slo a pak ze svitilo vse. No ale za podivani nic nedas
Pojistky OK, a na 18 pozici je vzadní pojistkové skříni 5A a je v manuálu označena jako Přístroje, spínače.
Naproti tomu v pojistkách v motorovém prostoru je na 18 pozici startér a 25A.
Tak fakt nevím.
Naproti tomu v pojistkách v motorovém prostoru je na 18 pozici startér a 25A.
Tak fakt nevím.
aha, myslel jsem v interieru, ale asi je to jinak nez v astre. Taky mi to nesvitilo a byla to nesmyslna pojistka 18
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
ali: bolecek1 má Zafiru B, tam je to jinak
bolecek1: mrkni se spíš na tohle forum http://www.opel-astra-h.cz/forum/
edit: tak jsem viděl, že už jsi se na H foru ptal a řešíš to s Vojtou, takže tady zamykám a přeju úspěšnou opravu budíků
LOCK
bolecek1: mrkni se spíš na tohle forum http://www.opel-astra-h.cz/forum/
edit: tak jsem viděl, že už jsi se na H foru ptal a řešíš to s Vojtou, takže tady zamykám a přeju úspěšnou opravu budíků
LOCK
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........