Špatně zapojený alarm na centrální zamykání
Špatně zapojený alarm na centrální zamykání
Ahoj, prosím potřeboval bych poradit. Instaluji do mojí Astry alarm od Jablotronu. Připojení na řídící jednotku CZ jsem řešil přes 2 relé. Relátka mi připravoval kamarád a já jen zapojil na centrál. On ale udělal výstup z relátek na spínání s +12V místo na spínání s kostrou. Po aktivaci alarmu se dveře zamykaly dost pomalu až se nějaký zamkly a nějaký zůstaly odemčené. Při použití dálkáče to v řídící jednotce jen cvaká. Chci se zeptat, jestli vyhořela řídící jednotka CZ nebo všechny serva ve dveřích? Teď už to nedělá vůbec nic. Pojistky jsou OK. Ještě by mě zajímalo, jestli je možné řídící jednotku vyřadit a používat centrál na alarmu?
Opel Astra 1,6 16V X16XEL 74Kw 100 Edition
- Reklama
Re: Špatně zapojený alarm na centrální zamykání
Tak už jsem to vyřešil. Pořádně jsem si prohlědl řídící jednotku CZ a našel tam jeden vypálený spoj. Stačilo přiletovat a vše je ok.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Naštěstí ne,bylo to z druhé strany desky a pod jedním relátkem se úplně vyškvařil cín. Stačilo zpět zaletovat, naštěstí. Tohle je z těch průchodek na pátých dveří,ne? Tam jsem taky koukal a měl jsem oholený 3 dráty. Mazec
Jo tohle bylo od průchodky pátých dveří. Navíc shořely všechny motorky ve všech dveřích i nádrži.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Tak to je masakr. Měl jsem z pekla štěstí, že se mi to taky nestalo.