ABS

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Re: ABS

Příspěvek od zmrzlina » 17 pro 2009, 17:23

Já teda ABS mám, ale nikdy jsem při brždění žádné znatelné kopání necítila...
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

Reklama

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 17 pro 2009, 17:40

Tak až pojedeš po sněhu dupni na brzdy a uvidíš/ucítíš.
Ale opatrně,na volné silnici,abys neucítila ránu zezadu. :lol: :lol:
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 18 pro 2009, 00:27

Mojmec: Nemá, problikává jen TC pokud ho auto má. :wink:
END

APiK

Příspěvek od APiK » 18 pro 2009, 09:45

Má pravdu předseda. :mrgreen:
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

lotuse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lotuse » 18 pro 2009, 09:56

A co když se mi kontrolka ABS rozsvítí vždy když třeba vjedu do nějakého výmolu nebo prostě při nárazu do kola ?? Co tomu může být? Není třeba chyba že nemám čidla na brzdových deskách ? Nějak jsem je ubrousil nemá to taky nějaký vliv? Díky

Joska

Příspěvek od Joska » 18 pro 2009, 11:21

taky jsem si dnes všimnul, že při ABS mi poblikávají světla, ale připisoval jsem to -10° (myslím teplotě, ne pivu)
a dělal jsem dnes pokus - volná silnice - obci - přesně 50km/h - u kandelábru dupnout na brzdu...hádejte kde jsem zastavil - u druhého kandelábru...(nevím jak daleko jsou světla v městech od sebe...ale byla to docela dálka..jen co je pravda...a to jsem jel "budíkových 50!!"
takže s nebo bez ABS- štastné dojetí všem.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..

Salám

Příspěvek od Salám » 18 pro 2009, 11:25

Při činnosti ABS pohasínají světla vždy..ono si myslím, že není žádným velkým tajemstvím, že elektroinstalace Aster je dost chabá..áále tak hlavně že to jezdí :)

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 18 pro 2009, 11:26

při činném ABS mi taky poblikávají světla

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 19 pro 2009, 23:47

lotuse: ano, pokud jsi ubrousil čidla, může to mít vliv, ale také můžou být poškozeny vodiče k abs. Ty krátké kousky v podběhu.
(Pepíno by mohl vyprávět, jak to umí zlobit....)
END

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol » 20 pro 2009, 01:48

jm9454 píše:taky jsem si dnes všimnul, že při ABS mi poblikávají světla, ale připisoval jsem to -10° (myslím teplotě, ne pivu)
a dělal jsem dnes pokus - volná silnice - obci - přesně 50km/h - u kandelábru dupnout na brzdu...hádejte kde jsem zastavil - u druhého kandelábru...(nevím jak daleko jsou světla v městech od sebe...ale byla to docela dálka..jen co je pravda...a to jsem jel "budíkových 50!!"
takže s nebo bez ABS- štastné dojetí všem.
ale ABS ti stejne o trochu zkratí delku brzdení.. a hlavne auto s ABS je Více manevrovatelny nez bez ABS
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

cheops
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cheops » 07 čer 2010, 09:37

cavte, tak sa pridam do klubu "problemy s ABS".

Dnes rano som vsimol, ze na mna vytrvalo pocas jazdy zmuri kontrolka ABSka. Skusil som zastavit, vypnut motor a nastartovat - svietila dalej - zda sa mi, ze aj zapisalo chybu (skusim to dat nacitat hned ako sa bude dat).
Len jedna vec ma zaskocila - isiel som s tym asi 1km po dedine a kontrolka ABS zrazu zhasla. Potom som presiel dalsi 1km a ked som zrychlil za obcou (a mozno presiel mensi vymol na ceste) tak sa zas rozvietila a uz nezhasla.

1. Moze to byt cidlo ABS alebo kontakt? (aby som vedel na co sa zamerat, lebo chybu nacitam tak ci tak)

2. Vsimol som si za posledne 2 tyzdne zvlastnu vec - vzdy po nastartovani a rozbehnuti (na nizsiu rychlost), ked som vychadzal na ulicu, tak som mal pocit ze pri pribrzdovani ako keby na 1-2s zabralo aj ABS aj ked som isiel po suchom a nedupal som na brzdu. A tiez sa mi vzdy potom zdalo ze som este chvilku pocul ten drncavi zvuk ako ked pracuje ABSko (kolesa to neovplyvnovalo, len ten zvuk) - ale len akoby nejaka ta pruzina drncala - to spravilo 2,3,4x (ako kedy) s mensimi prestavkami. Auto nebrzdilo, proste som isiel 50km/h a potom uz dalsich 100km nic, dalsie dni nic, potom obcas zas.
Mal niekto podobny problem? Nemoze to byt vadne to nieco co "kope" pedalom? Ako by sa to prejavovalo, lebo tato vec bola v cudu?

Pripadne otazka - ked svieti ABS, tak je odstavene. To je mi jasne, ale moze chyba ABSka nejako zablokovat kolesa za jazdy?
Myslim tym, ze by som s tym jazdil, ale daval by som bacha ako ked som chodil s Favom :) Len aby ma to niekde nenechalo...

vopred vdaka za odpovede.
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ

Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 07 čer 2010, 17:23

chce to diagnostiku, která Ti přesně poví, co je špatně
já si myslím, že chyba bude v tom kroužku co je v náboji, RomanK mi říkal, že možná bude stačit profouknout ho, prostříknout kontaktolem a možná to dá pokoj, když ne, tak vyměnit náboj
já si s tímhle už užil a po roce užívám zase, i když tenkrát byla v háji RJ ABS a teď to vypadá právě na ten kroužek, jen nějak zatím nemám čas se na to podívat
jestli Tě to uklidní, tak se svítícíma kontrolkama ABS+TC jezdím už asi 2 měsíce a zatím to neřeším, tacho ukazuje, tak co
a toho, že by Ti to bloklo brzdy se bát nemusíš :o
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

cheops
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cheops » 14 čer 2010, 14:40

Dik za odpoved. Som si povedal, ze sa autom prejdem - a kontrolka po asi 10m sama zhasla. Asi to bol nejaky skrat - prach alebo nieco podobne. V kazdom pripade autom jazdim a problem sa uz neopakuje. Sa to samo opravilo :lol:
Ale ked budem mat cas, tak to prefuknem vzduchom a ocistim co sa da aby sa to neopakovalo.

cheops
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cheops » 09 zář 2010, 12:48

Zdravim panstvo, tak zas mam problem s ABS a teraz sa zda ze sa to same neodstrani ako ako posledne.

Nasiel som tento link s podobnym problemom
http://www.opelclubrenbau.cz/e107_plugi ... 21875.last

kde ma chalan ten isty problem ako ja ale s nasledovnym rozdielom:
v tom clanku user "Csala" radi , ze ABSko si robi kontrolu funkcnosti elementov do rychlosti 5-10km/h a nasledne rozhodne ci ABS je OK abo KO.

Lenze mne to cele prebieha nasledovne: vsetky priznaky ako tomu userovi na renbau ale:
konktrolka ABS mi ostane po nastartopvani svietit, prejdem asi 10-20m - a zhasne. A potom to je rozne - bud sa rozsvieti po prejdeni par metrov ale po par 100m ci par km. Pricom rychlost mi vtedy presiahne aj 50km/h cize o nejakom checku ABS pri malej rychlosti a nasledonom najdeni zleho komponentu nejak u mna nesedi.
navyse skoro vzdy sa to rozsvieti po prejdeni nejakej nerovnosti na ceste.

Moja otazka znie - moze to robit aj nejaky konektor alebo nejaky kabel (z teraz neznameno dovodu - voda, prach,...)
Kolko konektorov a kde su umiestnene je na linke Naboj-RJ ABS?
Mate niekdo nakres? (TIS bohuzial nemam)

Vopred vdaka

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 09 zář 2010, 20:14

Takže za prvé - diagnostika, live data a zjistit který kolo ukazuje nesmysly, na to se pak zaměřit.

Jinak svazek je:
LP, PP - štekr na náboj, štekr u tlumiče a pak až štekr RJ ABS
LZ, PZ - štekr na náboj, štekr u nádrže, štekr v A sloupku u nohy řidiče (slavná X1), štekr na přepážce motorového prostoru (slavná X2), štekr na RJ ABS

LP - Hnědý vodič (PIN B u náboje, PIN 6 na RJ)
Modrý vodič (PIN A u náboje, PIN 7 na RJ)

PP - Hnědý vodič (PIN B u náboje, PIN 3 na RJ)
Modrý vodič (PIN A u náboje, PIN 5 na RJ)

LZ - Hnědý vodič (PIN B u náboje, PIN 8 na RJ)
Modrý vodič (PIN A u náboje, PIN 9 na RJ)

PZ - Hnědý vodič (PIN B u náboje, PIN 1 na RJ)
Modrý vodič (PIN A u náboje, PIN 2 na RJ)
END

Odpovědět