startér na cucky

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Hrzka

startér na cucky

Příspěvek od Hrzka » 14 kvě 2010, 20:32

Zdravím,
nějakou dobu už využívám toto fórum k čerpání zkušeností jiných a dnes tomu není jinak.
Poraďte prosím.
Manželka přijela domů a že prý ji auto za jízdy totálně zhaslo, jela 50 na 3-jku, když se to stalo, hodila tam za 2 a motor naskočil.
Před domem vypla motor a když jsem k tomu přišel, cítím smrad, jak když se pálí umělá hmota. Otočím klíčem do 2. polohy - vše OK, ale pak už startér jen cvakl, kontrolky zamžouraly a ticho - jen smrad.
Pročetl jsem tady podobné trable a startér šel ven. Auto jsem roztlačil a valil k borcovy co je opravuje altíky a startéry.
Když ho otevřel, všechno se vysypalo totálně našrot. Že prý musel sepnout za jízdy a ať si zkontroluju spínačku.
Tak jsem jí vyndal, při jednom vyčistil a namazal, pak rozloupl elektrickou část, ale všechno vypadalo, že je na svém místě.

Ještě mě napadlo: manželka byla z toho zhasnutí tak vystrašená, že si není jistá, jestli náhodou ještě za jízdy neotočila klíčem,
tím by se mi vysvětlil vysypaný startér, ale co ten výpadek?
Zafira z22se, 2003, baští a jede

Reklama

hansdob
Kontaktovat uživatele:

Re: startér na cucky

Příspěvek od hansdob » 14 kvě 2010, 21:01

Bud štasten že jen to mé ženě z tohoto důvodu naše astérka shořela. Jed na vrakoviště a kup jinej origo většina nových startérů a alternátorů (myslím repliky dodávané různými firmami starline apod) nevydrží nic moc a origa jsou drahý.
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase

OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER

Hrzka

Příspěvek od Hrzka » 14 kvě 2010, 21:12

Díky,
jsem rozhodně rád, že je to zatím jen ten startér, každopádně s koupí čekám do pondělka kdy mi borec udělá cenu repasu, případně nabídne nový - údejně né čínu.
S touto investicí už jsem smířený, ale trápí mě, že nevím, co se stalo, a mám strach aby se to neopakovalo.
Zafira teď po roztlačení jede normálně, na Pc nehlásí žadnou chybu.
Vlastně nevím jestli výpadek zavinil startér, nebo naopak.

spermin

Příspěvek od spermin » 15 kvě 2010, 12:20

pravděpodobně startovala za chodu motoru, toto se stalo bráchovi, bohužel u aster to jde, už u Š100 jsem musel nejdříve
vypnout motor, byl v zámku blokovací mechanismus. :cry: :cry:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 15 kvě 2010, 13:53

Takhle se mi vysypal startér na Ivecu předevčírem. Mám startování na tlačítko, které zůstalo viset. A já se s tím rozjel, protože jsem to nezaregistroval. Po půl minutě jízdy s minimálníma otáčkama, totálně shořel...
Takže si myslím, že ti tvá drahá taky otočila klíčkem při té jízdě.. :wink:
Přílohy
IMAG1109.jpg
IMAG1108.jpg
IMAG1107.jpg
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Hrzka

Příspěvek od Hrzka » 15 kvě 2010, 14:17

jo tak takhle vypadá ten muj.
Za chodu motoru je setrvačník ve velkých otáčkách a pastorek by se podle mě na jeho zuby nenapasoval, spíše by se zuby vylámaly, ale všechny jsou OK.
Auto od posledního startu jelo cca 1500 metrů a pak zdechlo.
Pravděpodobně se startér rozsypal už při startu, normálně se odpojil od setrvačníku, ale sám už skratoval, jenže asi né tolik, aby to položilo celý systém. Po těch 1500-ti metrechuž byl asi skrat natolik zatěžující, že to kleklo.

Je to moje dedukce, chci se tak uklidnit, že bude s novým startérem vše OK. :D

spermin

Příspěvek od spermin » 15 kvě 2010, 14:23

ale, napasoval, záleří hodně na otáčkách.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Miguello

Příspěvek od Miguello » 20 kvě 2010, 15:26

A jéje, nejsem sám :oops:
Jednou jsem spěchal a nemohl najít správnou ulici, tak jsem zastavil na parkovišti, koukal do mapy a protože motor si brumlal krásně potichu a auto se netřese, neslyšel jsem ho, zapomněl že mám nastartováno a otočil klíčkem asi na 1s než mi to došlo :oops: Skřípění hrozný, ale naštěstí už je to rok a startér pořád funguje bez problémů..
No jo, spěch, stres a den blbec a následky můžou přijít ani člověk neví jak.. I z dalších důvodů se už za volantem nikam nehoním, ono se toho zase tolik nepos..e..
Tak ať se všem problémy se startérem vyhýbají 8)

pankid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pankid » 20 kvě 2010, 15:45

To je tím, že máme tak skvělé vozy s dokonalým odhlučněním motoru...
www.LPG-OBCHOD.cz

Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 20 kvě 2010, 16:24

Jojo,včera se mne kolega na parkovišti ptal,jestli to mám nastartovaný,když jsem přidal plyn,tak se divil,jak je Astra tichá.A to mi ještě vrže řemen.
Toho startování bez blokace se taky bojím a dne blbce taky.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Odpovědět