sviti kontrolka airbagu

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Re: sviti kontrolka airbagu

Příspěvek od RomanK » 16 dub 2010, 22:58

Pokud je chyba způsobena čidlem detekce obsazení sedadla spolujezdce, je nejlepší vyměnít ŘJ airbagů za takovou která toto čidlo nemá naprogramováno. Vyjde to levněji než kupovat nové čidlo. Stojí totiž 12.870 Kč.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

Reklama

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 19 dub 2010, 09:55

O to, aby moje jednotka nehledala nesmyslné čidlo v sedadle spolujezdce, jsem se snažil přesvědčit oba autoruzované servisy, které jsem navštívil.

Oba mi řekli, že toto ale nelze realizovat.

Opravdu se mi nechce platit cca 14 tisíc (cena "senzorové deky") za opravu auta, které je staré 10 let.

Nemáte někdo celé sedadlo z nějaké bouračky? Nebo SBM modul jaký se dodává pro BMW? (Ten pro vozy BMW simuluje toto nefunkční a nepotřebné čidlo a stojí cca 12 stovek).

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 19 dub 2010, 12:26

Pozor,máš asi chybné info.Ten modul pro BMW není pro rozpoznání dětské sedačky ,ale rozpoznání obsazení sedačky spolujezdce.Sám je používám,tak vím k čemu jsou.

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 19 dub 2010, 12:42

OK, díky za info. Nic to ale nemění na tom, že čidlo přítomnosti spolujezdce je stejně nedůležité, jako čidlo detekce dětské autosedačky. :wink: Pokud se vyřadí, prostě airbagy bouchnou i v případě, že sedačka spolujezdce je neobsazená.

Pokud existuje nějaký takový modul pro Astru, rád bych ho využil...

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 19 dub 2010, 13:41

denny píše:Pozor,máš asi chybné info.Ten modul pro BMW není pro rozpoznání dětské sedačky ,ale rozpoznání obsazení sedačky spolujezdce.Sám je používám,tak vím k čemu jsou.
Nějak to nechápu.
Jde to namontovat do Astry aby v případě nárazu bez spolujezdce bouchl jen bag u řidiče?? Pokud ano,prosím o info co by to obnášelo,pokud ne,stačí napsat nejde to.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 19 dub 2010, 14:06

Já má dojem, že při nárazu a použití tohohle simulátoru právě vždy bouchne i airbag spolujezdce... :-(

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 19 dub 2010, 14:13

no to svietenie kontrolky airbagu sme s otcom vyriesili tak ze ten konektor co je pod sedadlom vytiahneme a zase zasunieme alebo len poriadne zasunie .a funguje to. ale musim davat bacha na prudke psunutie sedadla dozadu lebo v tedy vecsinou zacne svietit.a ci funguju bagy neviem ale dufam ze ano :)
1,4 16v - x14xe - 90k - edition2000 zelená http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=19128

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 19 dub 2010, 15:06

Tady ale nejde o konektor, ale něco v sedadle (senzor přítomnosti spolujezdce). Konektor jsem už celý rozebral, pročistil a je to stále stejné.

Okura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 19 dub 2010, 15:53

Ano určitě by se dalo něco vymyslet "emulátor" obsazení sedačky.
Programoval sem pro starší BMW, Mazdu a něco málo pro MB.

Chce to jen auto s funkčním snímačem v sedačce, a odmonitorovat komunikaci na dataloggeru.
Pak už se z těch infomaci naprogramovat soft a udělat emulaci.
Dá se udělat i s ručním přepnutí zda je sedačka obsazená nebo ne. podle toho je pak bag aktivní nebo ne.
určitě to vyjde levněji než kupovat druhej snímač, popřípadně i ecu bez konfigurace na sedačku

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 19 dub 2010, 18:22

Já vlastně auto s funkčním kompletním systémem mám. Akorát se mi vždy po nějaké době ta závada projeví. Čili by to asi šlo odečíst za správného stavu z mojí Astry, ne?

Okura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 19 dub 2010, 21:08

jo pokud je funkční, tak se dá použít.
Ale tedka je potřeba jej nalogovat, otázka je jestli je tam seriová komunikace (mezi bag jednotkou a snímačem) nebo jen nějaký obdelníkový signál.
no chce to nejprve mrknout osciloskopem - zjistit napětí jaké je v signálu a pak pruběh nalogovat na loggeru.

pokud máš tu možnost někde "nahrát" tak to zkus vysledek mi když tak pošli, nebo pokud jsi z OV nebo okolí mužeš se zastavit, lognu si to

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 19 dub 2010, 21:35

Bohužel z Ostravy nejsem - jsem z Prahy. To bude tedy problém...

Odpovědět