sviti kontrolka airbagu

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Ondrej bartosek

sviti kontrolka airbagu

Příspěvek od Ondrej bartosek » 30 pro 2007, 13:19

prosim o radu,rozsvitila se mi v aute kontrolka airbagu,precetl jsem si tu ze se to muze stat kdyz se prudce hybe ze sedackou....ja sem vysedal z auta tak nesikovne ze sem kopl patou do sedacky,od te doby kontrolka sviti,po otoceni klicem v zapalovani se rozsviti,pak kratce zhasne a po te se opet rozsviti a uz sviti porad :( poradte mi prosim co s tim

Reklama

Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus » 30 pro 2007, 13:22

Mozna byto mohl byt spatnej kontakt na Hydropatrone,to je patrona ktera ti pri narazu ztahuje pasy
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388

romulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romulus » 30 pro 2007, 14:13

Mozna bude stacit jen vymazat chybu.
(ASTRA G 100 1.4 16V 5dv.) Audi A3 1.6 Sportback

Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus » 30 pro 2007, 14:38

Reseni 1 napojit na diagnostiku ta to rekne
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 30 pro 2007, 20:28

Divím se, že když se někomu rozsvítí kontrolka airbagu, tak řeší co by to mohlo být. Stejně bez diagnostiky na to nepřijde a ani si chybu nesmaže aby nesvítila kontrolka. Takže jediná rada - diagnostika. Pokud jsi z okolí Brna můžeš přijet ke mně. Mám Tech 2 a airbagy řeším skoro denně. Roman 777620300

Effe

Příspěvek od Effe » 30 pro 2007, 22:32

RomanK píše:Divím se, že když se někomu rozsvítí kontrolka airbagu, tak řeší co by to mohlo být. Stejně bez diagnostiky na to nepřijde a ani si chybu nesmaže aby nesvítila kontrolka. Takže jediná rada - diagnostika. Pokud jsi z okolí Brna můžeš přijet ke mně. Mám Tech 2 a airbagy řeším skoro denně. Roman 777620300
Asi proto,že tohleto je diskuzní fórum a zajímá se jestli se něco podobného nestalo někomu jinému než se vydá k nějakému chytrákovi co prodává denně balónky na pouti.

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 31 pro 2007, 10:58

Effe píše:
RomanK píše:Divím se, že když se někomu rozsvítí kontrolka airbagu, tak řeší co by to mohlo být. Stejně bez diagnostiky na to nepřijde a ani si chybu nesmaže aby nesvítila kontrolka. Takže jediná rada - diagnostika. Pokud jsi z okolí Brna můžeš přijet ke mně. Mám Tech 2 a airbagy řeším skoro denně. Roman 777620300
Asi proto,že tohleto je diskuzní fórum a zajímá se jestli se něco podobného nestalo někomu jinému než se vydá k nějakému chytrákovi co prodává denně balónky na pouti.
To je hezké a oceňuji, že mu tady na fóru nějací dobrodruzi poradí co by to asi mohlo být. A on bude zkoušet spoustu věcí a ona ta kontrolka nezhasne a nezhasne. Už svépomocí vyměnil půl auta a kontrolka na něj pořád svítí jak sluníčko na sahaře za pravého poledne. A proč asi? Podle tebe protože si nepotřebuje koupit balónek. Podle mne protože se neřídil jedinou radou která je v tomto případě účinná - DIAGNOSTIKA.

Přiznávám, jsou i jiné způsoby jak tu svítící potvoru zhasnout. Třeba ji vypájet a je klid. Navždy. A taky navždy nefunkční airbagy. Pokud je u Astry G zapsána nějaká závada v ŘJ airbagů, tak jsou nefunkční. Ale takové řešení přece nikdo nechce, že jo?

Nebo chceš nešťasníkovi se svítící kontrolkou airgagů poradit ještě něco jiného? Třeba že mu ji zhasneš telepaticky na dálku? Ale ať si předtím zkontoluje kontakty k bočnímu airbagu řidiče, které jsou pod sedačkou, protože máš takové divné mrazení v pravé patě a to je určitě velký přechodový odpor k řidičově bočnímu airbagu. To snad ne!

Máš k tématu ještě nějakou poznámku? Doufám, že je inteligentnější než ta minule.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 31 pro 2007, 11:08

ale tak chlapci..... nebudeme se hádat, a nebudeme si dělat reklamu a nebudeme řešit tady vaše problémy. Popovídejte si mejlem, či co, my se budem věnovat tématu... :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Effe

Příspěvek od Effe » 31 pro 2007, 13:28

K Tobě už žádnou poznámku nemám.Svou inteligenci jsi mi už předvedl odpovědí ve smyslu "jak se někdo tady opovažuje zeptat na kontrolku airbagu?"Škoda,že na na svých stránkách nemáš obdobné diskuzní fórum,určitě by jsi tam měl nabito.Přesto Ti přeji hodně štěstí a spokojených zákazníků.

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 31 pro 2007, 13:47

Děkuji za přání. Taky přeji hodně štěstí a hlavně žádné problémy s plechovými miláčky.
Jen pár slov k těm radám. Snažím se lidem radit hlavně tam, kde to má smysl a vede to k nějakému výsledku. U kontrolky airbagu prostě nejde nic poradit, kromě diagnostiky.
A co se týče mých stránek, tak ty se teď právě přepracovávají a zvažuji, jestli tam zařadím sekci, kde budu odpovídat na dotazy oplistů a kde možná popíšu řešení nejčastějších závad. Někdy v půli ledna by už měli být stránky na netu. Uvidíme, nebo spíš uvidíte.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

zika@allsoft.cz

Re: sviti kontrolka airbagu

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 16 dub 2010, 08:58

Zdravím, mám podobný problém s airbagy u Opel Astra G.

Svíti kontrolka, čili airbagy nefungují. Jsem z Prahy, navštívil jsem tedy servis Autovars za účelem diagnostiky - zjistili nějakou závadu v sedadle spolujezdce, následně ji opravili.

Oprava vydržela asi 14. dnů.

Poté jsem navštívil další autorizovaný servis Srba. I zde zjistili závadu v sedadle spolujezdce, i zde ji "odstranili".

Bohužel opět pouze na 14 dnů.

Neznáte někdo opravdu kvalitní servis Opel, kde by tuto závadu odstranili? Nechce se mi platit za nepovedené opravy autorizovaným servisům...

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 16 dub 2010, 11:13

Stačí ten připojovací konektor překlenout vodičema,zaletovat a smazat paměť.

APiK

Příspěvek od APiK » 16 dub 2010, 12:45

Problém je v tom, že oba servisy závadu zřejmě jen smazali a neřešili příčinu. Doporučuji nejlepší servis, tam Ti závadu nejen smažou, ale i odstraní příčinu a vysvětlí co bylo špatně. Cena za cestu se Ti vrátí v okamžiku, kdy opět navštívíš autorizák. Co se týče té závady, tak je to standardní nešvar Aster. S tím samým jsem měl i já problémy (a z daleka nejen já), po návštěvě tohoto servisu již rok bez problému.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 16 dub 2010, 13:14

denny píše:Stačí ten připojovací konektor překlenout vodičema,zaletovat a smazat paměť.
Nojo, ale kdo mi zaručí, že chyba je opravdu v tomhle konektoru? To mi sice tvrdili v Srba servisu, ale předtím v Autovarsu říkali, že se jedná o vadné čidlo dětské sedačky na sedadle spolujezdce, a že to vyměnit nejde...

zika@allsoft.cz

Příspěvek od zika@allsoft.cz » 16 dub 2010, 13:15

APiK píše:Problém je v tom, že oba servisy závadu zřejmě jen smazali a neřešili příčinu. Doporučuji nejlepší servis, tam Ti závadu nejen smažou, ale i odstraní příčinu a vysvětlí co bylo špatně. Cena za cestu se Ti vrátí v okamžiku, kdy opět navštívíš autorizák. Co se týče té závady, tak je to standardní nešvar Aster. S tím samým jsem měl i já problémy (a z daleka nejen já), po návštěvě tohoto servisu již rok bez problému.
No tohle je opravdu trochu z ruky, ale pokud nebude zbyti...

Odpovědět