Podsvícení ukazatele ujetých km
Podsvícení ukazatele ujetých km
Nikde jsem to nenašel, tak se chci zeptat čím je podsvícený ukazatel ujetých km. V posledních dnech jsem si všiml, že mi to okýnko kde jsou ujeté km občas problikne, jako kdyby pokleslo napětí. Ostatní ukazatele v přístrojovce i na středním panelu normálně svítí. Neznačí to náhodou blížící se poruchu, třeba s alternátorem? Dík
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
- Reklama
Re: Podsvícení ukazatele ujetých km
je to podsvíceno takovou matnou žárovkou
Problikne nebo jen sníží intenzita světla? Pokud to druhé, tak to je normální. Když stojíš a zatočíš volantem, tak lehce poklesne intenzita. Důvodem je větší odběr el.energie elektricky poháněného čerpadla serva. Zcela normální.
Může to být ovšem i známka dosluhujícího alternátoru. Ale nechci tě strašit.
Může to být ovšem i známka dosluhujícího alternátoru. Ale nechci tě strašit.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
Za jízdy to dlouze sledovat nemůžu, ale mám pocit, že spíš blikne, než že by se jen snížila intenzita. S tím odběrem serva je mi to jasné a bylo to první co mě napadlo, ale to by se snížila intenzita veškerých budíků včetně světel a právě že tím, že ostatní budíky svítí normálně, tak jsem si toho všiml. Začlo to dělat až teď kdy se ochladilo, ale může to být jen náhoda. Možná to bude jen špatný kontakt na té žárovce, nebo je samotná žárovka KO. Ale že by se mi chtěla rozebírat palubka...
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
Viděl bych to na dosluhující žárovku... Nebo jen špatný kontakt na ní ( pokud si měnil žárovky )
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!