Zapalovač nefunguje
Zapalovač nefunguje
Ahoj,
neřešil jste někdo nefunkční zásuvku zapalovače? Jaké bývají obvyklé příčiny, že tam nejde proud? Na pojistky jsem se díval, všechny v pořádku.
Zapalovač jsem otestoval nabíječkou na navigaci (měla by se rozsvítit) a zdá se, že tam vůbec nejde proud. Zkusím to proměřit ještě multimetrem, ale věřím té nabíječce (ani zapalovač se nenahřívá, když ho tam podržím).
Díky za rady.
PS: Ano, zapalování mám zapnuté
neřešil jste někdo nefunkční zásuvku zapalovače? Jaké bývají obvyklé příčiny, že tam nejde proud? Na pojistky jsem se díval, všechny v pořádku.
Zapalovač jsem otestoval nabíječkou na navigaci (měla by se rozsvítit) a zdá se, že tam vůbec nejde proud. Zkusím to proměřit ještě multimetrem, ale věřím té nabíječce (ani zapalovač se nenahřívá, když ho tam podržím).
Díky za rady.
PS: Ano, zapalování mám zapnuté
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapalovač nefunguje
Mno pokud jsi zkontroloval pojistky, tak nejednodussi bude stahnout si schema a mrknout kam vede napajeni a to potom propipat, ale to jsi asi slyset nechtel a spise hledas nejakou opakujici se zavadu/nemoc.
Tak tak, prohledávat celou kabeláž by se mi moc nechtělo. Ale díky za odpověď.
Zřejmě budu muset nejdřív rozebrat popelník a kouknout se na tu zásuvku z druhé strany.
Zřejmě budu muset nejdřív rozebrat popelník a kouknout se na tu zásuvku z druhé strany.
nevim jestli to víš ale radši napíšu že zapalovač de jenom s otočeným klíčkem
Párkrát jsem tu odpověď ve fóru zahlédl, tak jsem to radši napsal rovnou do otázky: "Ano, zapalování mám zapnuté"
Zásuvka zapalovače v Astře/Zafiře funguje jen se zaplým zapalováním, tzn. klíček v poloze II - svítí kontrolky. Může být spálená pojistka v adaptéru navigace. Odšroubuj víčko a pojistka tam je na pružince. Nebo jí zkus v jiném autě. Pokud je v pořádku, tak zkus změřit napětí na zásuvce zapalovače multimetrem. Musíš naměřit palubní napětí (kolem 12.5V při vypnutém motoru). Pokud ho naměříš, tak je problém v kontaktech mezi zásuvkou a zástrčkou. Pokud ne tak:
Zásuvka zapalovače je samostatný proudový okruh, ze kterého je napájena pouze zásuvka a případně vyhřívání sedadel. Pojistka 20A na pozici 36. Pokud je napětí na pojistce a za ní, tak musí být i na středovém kolíku zásuvky zapalovače (proti zemi - kastli), jinak je přerušen kabel. Kostra zásuvky by měla být připojena na kostru A sloupku.
Zásuvka zapalovače je samostatný proudový okruh, ze kterého je napájena pouze zásuvka a případně vyhřívání sedadel. Pojistka 20A na pozici 36. Pokud je napětí na pojistce a za ní, tak musí být i na středovém kolíku zásuvky zapalovače (proti zemi - kastli), jinak je přerušen kabel. Kostra zásuvky by měla být připojena na kostru A sloupku.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Dík za vyčerpávající odpověď. Ráno jsem na pojistky v autě koukal, 15A na pozici 36 (podle manuálu) je určitě nepřepálená. Večer na to zkusím napochodovat s multimetrem.
Taky možnost. Multimetr na ní!
Přesně tak!honzaB píše:Multimetr na ní!
skus dat popolnik so zapalovacom von, su to len dvy sroby, podla mna mas vytiahnuty konektor zo zapalovaca
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
nenní tam vyšší pojistka, mám dojem že já mám 25, je na zapalovač a popř. vyhřívání sedačkyhonzaB píše:15A na pozici 36 (podle manuálu) je určitě nepřepálená. .
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Na pozici 36 má být 20A pojistka - tedy žlutá. Alespoň v mém caravanu.