Kontrolka airbagů

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
APiK

Příspěvek od APiK » 13 srp 2008, 18:34

Jestli se mi to znovu rozsvítí, s**u na to. Prostě to natvrdo přeletuju a pak najdu nějakou dobrou duši v okolí, která to umí smazat a stačí jí rozumné vyrovnání. Najde se někdo takový v okolí Pardubic, Hradce, Chrudimi... ?????
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

Reklama

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 14 srp 2008, 00:00

APiK: No ale na autě se letovat nesmí.......

To s tím, že když svítí chyba pytlů, že jsou nefunkční, to je pravda a je to z toho důvodu, že máš závadu na systému. Což může být klidně i čidlo nárazu a kdyby Ti takové vadné čidlo např. odpálilo pytel před spolujezdcem, budeš pak měnit za šílený prachy nejen čidlo, ale celou palubku. A aby tohle nenastalo, jakmile je chyba na airbgách, okamžitě jsou vypnuty a signalizuje Ti to kontrolka na přístrojovce.
Klasika - červená kontrolka velký problém. Tak i ta barva odpovídá..... :wink:
END

APiK

Příspěvek od APiK » 14 srp 2008, 07:18

Trdlo píše:APiK: No ale na autě se letovat nesmí.......

To s tím, že když svítí chyba pytlů, že jsou nefunkční, to je pravda a je to z toho důvodu, že máš závadu na systému. Což může být klidně i čidlo nárazu a kdyby Ti takové vadné čidlo např. odpálilo pytel před spolujezdcem, budeš pak měnit za šílený prachy nejen čidlo, ale celou palubku. A aby tohle nenastalo, jakmile je chyba na airbgách, okamžitě jsou vypnuty a signalizuje Ti to kontrolka na přístrojovce.
Klasika - červená kontrolka velký problém. Tak i ta barva odpovídá..... :wink:
Na autě se toho nesmí... - v tom bych neviděl problém.

Jasný, ale proč ta jednotka airbagů při každym startu neprovede kontrolu systému (což vlastně dělá) a pokud je vše OK, tak proč znovu neaktivuje airbagy a nezhasne kontrolku? No dobře - tak třeba po 10 kontrolách bez závady?

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 14 srp 2008, 22:20

APiK píše: ...... No dobře - tak třeba po 10 kontrolách bez závady?
Nn, tohle na airbagy neplatí jen na nepřítomnou chybu, a už po osmi startech, při kterých se stejná chyba nevyskytuje. A kontorlka svítí po startu, páč jednotka kontroluje činnost snímačů a přítomnost pytlů, jenže to zvládá za cca 20 vteřin, což je v poho, že pytle nefungujou, jelikož se stejně aktivují až při rychlosti nad 30km/h. Takže vůbec nevadí, že těch dvacet vteřin po startu jsou během kontroly taktéž nefunkční.
END

APiK

Příspěvek od APiK » 15 srp 2008, 07:22

Trdlo píše:
APiK píše: ...... No dobře - tak třeba po 10 kontrolách bez závady?
Nn, tohle na airbagy neplatí jen na nepřítomnou chybu, a už po osmi startech, při kterých se stejná chyba nevyskytuje. A kontorlka svítí po startu, páč jednotka kontroluje činnost snímačů a přítomnost pytlů, jenže to zvládá za cca 20 vteřin, což je v poho, že pytle nefungujou, jelikož se stejně aktivují až při rychlosti nad 30km/h. Takže vůbec nevadí, že těch dvacet vteřin po startu jsou během kontroly taktéž nefunkční.
Zajímavé, já měl nepřítomnou chybu a startů min 15. Nahodilá chyba nastala kvůli kontaktu pod sedačkou u spolujezdce. mechanik co mi resetoval závadu říkal, že jde smazat výhradně a pouze a jenom přes diagnostiku a sama se nesmaže

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 15 srp 2008, 19:12

A co jsem Ti teď psal??? Vždyť celý text začínal slovy, u pytlů tohle neplatí. Platí to jen u chyb na motoru/elektrice, ne airbagů. Ty jak jednou skočej do chyby, musí se smáznout přes diag. :roll:
END

APiK

Příspěvek od APiK » 15 srp 2008, 20:49

No vidíš, vždyť mi to píšeš. :lol: Sem to blbě pochopil, no :( stane se :lol: Jinak dobrá informace o těch 8 startech u motoru/elektrice. 8) Budu si to pamatovat a až se mi to rozsvítí nebudu hned plašit a chvilku vyčkám.

Sabina
Kontaktovat uživatele:

kontrolka airbagu

Příspěvek od Sabina » 10 lis 2008, 20:25

Me se ted stalo to stejny. Posunula jsem sedadlo spolujezdce, nastartovala a kontrolka airbagu zhasla a pak se hned rozsvitila a od te doby (od soboty) to tak mam porad...achjo :x takze na diagnostiku jo? achjo :(
Opel Astra 1,6 16V 11/98

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 10 lis 2008, 20:49

Když kontrolka po rozsvícení zhasne, znamená to, že závada je nepřítomna a jednalo se jen o přechodnou poruchu. Pokud ne, tak je chyba stále přítomna. Při posunování sedačky to bývají nejčastěji přechodové odpory v koncovkách napínače pásů nebo bočního airbagu. Stačí přihnout kontakty, smazat chybu v ŘJ a je zase nějakou dobu klid.

Modifikací ŘJ airbagů je víc a některé zhasnou kontrolku i při zaznamenané chybě. Záleží na závažnosti chyby. Ale to dělají až nové jednotky myslím že od roku 2002.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

APiK

Příspěvek od APiK » 11 lis 2008, 08:34

RomanK píše:Když kontrolka po rozsvícení zhasne, znamená to, že závada je nepřítomna a jednalo se jen o přechodnou poruchu. Pokud ne, tak je chyba stále přítomna. Při posunování sedačky to bývají nejčastěji přechodové odpory v koncovkách napínače pásů nebo bočního airbagu. Stačí přihnout kontakty, smazat chybu v ŘJ a je zase nějakou dobu klid.

Modifikací ŘJ airbagů je víc a některé zhasnou kontrolku i při zaznamenané chybě. Záleží na závažnosti chyby. Ale to dělají až nové jednotky myslím že od roku 2002.
Díky za informaci. Mohu potvrdit, že modely 1999 a 2000 přechodnou poruchu zaznamenanou v ŘJ samy nezhasnou. Tzn. pouze diagnostika :roll: .
Sedačky už posouvám zásadně při vypnutém zapalování. Když si spolujezdec dělá pohodlí, tak hypnotizuji kontrolku, aby se nerozsvítila.

APiK

Re: kontrolka airbagu

Příspěvek od APiK » 11 lis 2008, 08:36

Sabina píše:Me se ted stalo to stejny. Posunula jsem sedadlo spolujezdce, nastartovala a kontrolka airbagu zhasla a pak se hned rozsvitila a od te doby (od soboty) to tak mam porad...achjo :x takze na diagnostiku jo? achjo :(
Sabino, ty jsi z Brna? No tak co řešíš, v Brně máš RomanaK i s diagnostikou 8) .

Sabina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sabina » 11 lis 2008, 14:04

APiK píše:
Sabina píše:Me se ted stalo to stejny. Posunula jsem sedadlo spolujezdce, nastartovala a kontrolka airbagu zhasla a pak se hned rozsvitila a od te doby (od soboty) to tak mam porad...achjo :x takze na diagnostiku jo? achjo :(
Sabino, ty jsi z Brna? No tak co řešíš, v Brně máš RomanaK i s diagnostikou 8) .
Ja posouvala sedadlo pri vypnutem motoru a az potom co jsem nastartovala, se to rozsvitilo...teda..spis nezhaslo...zatraceny sedadlo..a to uz jsem ho posouvala tolikrat...achjo.

Joo jsem z Brna. Ty brdo, tak ja jdu toho RomanaK najit :)
Opel Astra 1,6 16V 11/98

APiK

Příspěvek od APiK » 11 lis 2008, 14:08

Sabina píše:Ja posouvala sedadlo pri vypnutem motoru a az potom co jsem nastartovala, se to rozsvitilo...teda..spis nezhaslo...zatraceny sedadlo..a to uz jsem ho posouvala tolikrat...achjo.

Joo jsem z Brna. Ty brdo, tak ja jdu toho RomanaK najit :)
Před tou diagnostikou by to chtělo jen vyčistit (přihnout) ty kontakty pod sedačkou, aby se Ti to nestalo znovu. No RomanK Ti poradí.

carteam.cz 8)

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiTe » 18 lis 2008, 17:22

Čau, tak jsem dnes měl auto na diagnostice, svítil mi airbag, dělala se mi muzika a tak se šoupalo se sedačkama. Po přečtení Apikovi úpravy jsem hned věděl, že to bude to samý, taky že bylo, stálo mě to cca 520kč, 350 je sazba hodinová za napíchnutí, auto tam bylo dvě hoďky. Prej to předělali, nekoukal jsem jak, byla tma, hlavní je, že už to nesvítí a doufám taky, že svítit už nebude 8)
.....Opel Astra G 1,6 16V byla... ted mam Subaru impreza WRX combi 01rv s 06 tvari :-)
Yamaha XT 660 X Supermotard
lite.rajce.net......

Mava

Re: Kontrolka airbagů

Příspěvek od Mava » 06 úno 2009, 16:38

Ahoj, chci se jen zeptat, jestli se čidlo bočního nárazu nachází i v zadních dvěřích nebo jen v předních. Díky

Odpovědět