Elektricke stahovani oken

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 01 bře 2007, 22:48

Charlie píše:Takže jedině roznejtovat a pak znova snejtovat.
přesně tak...takže ikdyby se ti to podařilo někde udělat ten díl..tak pak už nevím jak by se zpět přidělal..to už by chtělo fakt profíka... :roll: ale když se na ten mechanismus tak divám...nechápu jak se to mohlo rozpůlit na dvě části! Mě tedy mechanik tvrdil že se to rozsypal celý mechanismus..?!??

Reklama

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 02 bře 2007, 10:48

No podle tý fotky to vypadá, že by nebyl problém to vyrobit a pak by to tam mělo jít zase nanýtovat, no uvidím.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 10 bře 2007, 21:27

tak už jsem tu věcičku našel!!!! tu dávám foto, ale asi nikomu nepomůže k udělání přesné kopie! kdyby tedy měl na tom někdo zájem mohu tento poškozený díl zaslat a v rámci tohoto fora přispět všem kdo má s tímto stejný problém! :wink:

Obrázek

Obrázek

fanuc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanuc » 11 bře 2007, 12:27

Dnes som opravil sťahovanie okna.Myslel som že motor je K.O ale nakoniec to bol "len" kábel v prechodke do dverí.Predchádzajúci majiteľ to trocha posral s opravou,tak som to teraz urobil. Obrázek
Opel Zafira 1.9 CDTI Z19DTH 150 koni/ chip 176 koni 387 Nm
Opel Zafira 1.8 16v X18XE1 Elegance

mirecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirecek » 23 zář 2008, 20:28

Ahoj musím znovu otevřít toto téma, jelikož mě postihl stejný problém.
Rozlámala se mi ta plastová kostička na pojezdu.
Máte s tím někdo nověší zkušenosti? Co na to řeknou u Opela?
A hlavně je EL. pojezd stejný jako manuální? Myslím tím jestli se ta vodící lišta je zaměnitelná i z manual. stahovaček.
Díky za rady a info
1,6 16V 74kW

herminator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od herminator » 21 říj 2008, 20:51

Ať hledám jak hledám, můj problém jsem tu nějak nenašel. Kdybych se mýlil tak mě ukamenujte :wink: ...

Takže můj problém je, že mi okno spolujezdce při vyjiždění nahoru, se nějakým způsobem vzpříčí a nechce se dovřít. Tím, že se vzpříčí to samozřejmě automaticky furt sjíždí zpátky dolů. Takže to je při zaviraní někdy pěkný porod :( . Jediný způsob jak to dovřít je, že s tím musím postupně vyjiždět nahoru. Ono se to vžycky jakoby trošku srovná a potom to můžu zase třeba o půl centimetru potáhnout nahoru. No jinými slovy mě to už pěkně sere :evil: :evil: .... jo a ještě to přitom trošku vrže. Mám trošku obavy aby se časem neodepsal motorek, když ho přitom tam mučím... :cry:
v minulosti OPEL ASTRA 2,0 60KW, nyní SUZUKI SX4 1,6 GLX 4x4 79KW,
člen Carp Teamu Radegast Karviná

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 21 říj 2008, 20:58

Myslím že budeš muset rozdělat tapec a kouknout dovnitř. to okno drží v kolejnici na dvou šroubech a dá se myslím trochu posunovat doleva a doprava když ty šrouby povolíš. Tím pádem to jde jakoby posunout tak, aby se ti nevzpříčilo, když to zavíráš.
Co se týče vrzání, tak to vrže na 95% procent zase ta svislá kolejnice, většinou u zámku. Je suchá, je třeba do ní trochu naládovat vazelíny. (projistotu do všech tří) Jezdí v ní takový plastový nesmysl a ten vrže.. :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

herminator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od herminator » 21 říj 2008, 21:15

no kurňa :shock: , takže myslíš, že když to pošteluju na těch šroubech tak to bude OK? Ničím jiným to není? Stačí sundat jen tapec nebo budu muset kuchat celé dveře. Ještě jsem do toho nikdy nelezl :roll: :roll:

mirecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirecek » 21 říj 2008, 21:25

Jojo, to by mělo být ono. Na tapeci je pár skrytejch šroubků, tak bycha na ně, aby jsi to neutrh. Pak tě ještě čeká igelitový kryt za tapecem. No a pak všechno uvidíš, párkrát s tím sjedeš vyjedeš, koukneš a bude to.
1,6 16V 74kW

herminator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od herminator » 21 říj 2008, 21:31

ten igelit se da nějak odlepit aby se potom dal dát ještě nazpět, nebo to budu muset prorvat?

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 21 říj 2008, 21:38

Jo jde v pohodě odlepit. zpátky už ale moc nedrží. dal jsem tam normálně průhlednou izolepu dokola. Až uvidíš, pochopíš. Je to v poho. Na tapecu jsou 3 nebo 4 šrouby pod plastovým madlem a dva dole u dveří. Pak už to jen drží na plastových cvocích. je třeba tahat odspoda nahoru a postupně vycvakávat. nejvíc to drží v horní liště kolem okna. Nejlíp to jde silou nahoru tlačit tapec od konce dveří a jak postupně vyjíždí, tak to vytahovat až k zrcátku. Trojúhelník u zrcátka je jen nacvaklý na plastový cvocích. Jsou tři .... :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

monty.roman

Re: Elektricke stahovani oken

Příspěvek od monty.roman » 18 dub 2015, 15:09

Tak se přidávám...na svatbě se mi někdo z hostů pověsil za kraj pootevřenýho zadního okýnka. Nejspíš se to nepatrně vzpříčilo a když jsem pak navečer okno zavíral, ruplo v tom a a sklo zajelo do dveří. Po rozmontování na mě po kolejničce sjel ulomenej ten plastovej nesmysl. Motorek stahovačky běží ale nechci ho spálit tak jsem ho moc netrápil.

Pokud jsem to dobře pochopil, tak se mění celá stahovačka? Abych věděl co shánět. Zatím to něčím podepřu nebo zakolíkuju, podle toho co půjde líp. Momentálně mám okýnko přilepený izolepou ale projet nějakej ostřejší hrbol, tak sletí dovnitř a vysype se..což samozřejmě nechci.

Vědět aspoň kdo za to okno vzal, tak ho na tý stahovačce uškrtím :x
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 18 dub 2015, 15:15

Co si vzpomínám, tak když jsem měnil motorek stahování, odvrtal jsem nýty na stahovačce a oddělil tak mechaniku okna a stahovačky od motoru. Nový jsem pak na stahovačku přišrouboval. Zkus se domluvit s bundelesem, třeba ti pošle jen tu mechaniku.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

dinecko

Příspěvek od dinecko » 10 kvě 2015, 19:22

zdravim, mal by som otazku, chcem si prerobit predne okna z manualu na elektricke. treba menit cely ten mechanizmus, alebo staci kupit motory namiesto tych manualnych paciek? vdaka.
Astra G, 1998, 1.4 16V, X14XE, dorobena klima, pal. pc od Davida, 2x el. okna+dotahovanie, koženy multifunkcny volant, dorobene denne svietenie (nie origo)

pH.

Příspěvek od pH. » 10 kvě 2015, 21:25

Kup si od někoho originál celý mechanismus včetně kabeláže a pokud máš v autě udělanou přípravu (poznat bys to měl tak že v pojistkové skřínce budou v dané pojistce vidět plíšky) tak je to práce na cca 4-5 hodin, nedávno jsem to dělal taky ;-)

Odpovědět