přesně tak...takže ikdyby se ti to podařilo někde udělat ten díl..tak pak už nevím jak by se zpět přidělal..to už by chtělo fakt profíka... ale když se na ten mechanismus tak divám...nechápu jak se to mohlo rozpůlit na dvě části! Mě tedy mechanik tvrdil že se to rozsypal celý mechanismus..?!??Charlie píše:Takže jedině roznejtovat a pak znova snejtovat.
Elektricke stahovani oken
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
- mirecek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj musím znovu otevřít toto téma, jelikož mě postihl stejný problém.
Rozlámala se mi ta plastová kostička na pojezdu.
Máte s tím někdo nověší zkušenosti? Co na to řeknou u Opela?
A hlavně je EL. pojezd stejný jako manuální? Myslím tím jestli se ta vodící lišta je zaměnitelná i z manual. stahovaček.
Díky za rady a info
Rozlámala se mi ta plastová kostička na pojezdu.
Máte s tím někdo nověší zkušenosti? Co na to řeknou u Opela?
A hlavně je EL. pojezd stejný jako manuální? Myslím tím jestli se ta vodící lišta je zaměnitelná i z manual. stahovaček.
Díky za rady a info
1,6 16V 74kW
-
- Kontaktovat uživatele:
Ať hledám jak hledám, můj problém jsem tu nějak nenašel. Kdybych se mýlil tak mě ukamenujte ...
Takže můj problém je, že mi okno spolujezdce při vyjiždění nahoru, se nějakým způsobem vzpříčí a nechce se dovřít. Tím, že se vzpříčí to samozřejmě automaticky furt sjíždí zpátky dolů. Takže to je při zaviraní někdy pěkný porod . Jediný způsob jak to dovřít je, že s tím musím postupně vyjiždět nahoru. Ono se to vžycky jakoby trošku srovná a potom to můžu zase třeba o půl centimetru potáhnout nahoru. No jinými slovy mě to už pěkně sere .... jo a ještě to přitom trošku vrže. Mám trošku obavy aby se časem neodepsal motorek, když ho přitom tam mučím...
Takže můj problém je, že mi okno spolujezdce při vyjiždění nahoru, se nějakým způsobem vzpříčí a nechce se dovřít. Tím, že se vzpříčí to samozřejmě automaticky furt sjíždí zpátky dolů. Takže to je při zaviraní někdy pěkný porod . Jediný způsob jak to dovřít je, že s tím musím postupně vyjiždět nahoru. Ono se to vžycky jakoby trošku srovná a potom to můžu zase třeba o půl centimetru potáhnout nahoru. No jinými slovy mě to už pěkně sere .... jo a ještě to přitom trošku vrže. Mám trošku obavy aby se časem neodepsal motorek, když ho přitom tam mučím...
v minulosti OPEL ASTRA 2,0 60KW, nyní SUZUKI SX4 1,6 GLX 4x4 79KW,
člen Carp Teamu Radegast Karviná
člen Carp Teamu Radegast Karviná
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že budeš muset rozdělat tapec a kouknout dovnitř. to okno drží v kolejnici na dvou šroubech a dá se myslím trochu posunovat doleva a doprava když ty šrouby povolíš. Tím pádem to jde jakoby posunout tak, aby se ti nevzpříčilo, když to zavíráš.
Co se týče vrzání, tak to vrže na 95% procent zase ta svislá kolejnice, většinou u zámku. Je suchá, je třeba do ní trochu naládovat vazelíny. (projistotu do všech tří) Jezdí v ní takový plastový nesmysl a ten vrže..
Co se týče vrzání, tak to vrže na 95% procent zase ta svislá kolejnice, většinou u zámku. Je suchá, je třeba do ní trochu naládovat vazelíny. (projistotu do všech tří) Jezdí v ní takový plastový nesmysl a ten vrže..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo jde v pohodě odlepit. zpátky už ale moc nedrží. dal jsem tam normálně průhlednou izolepu dokola. Až uvidíš, pochopíš. Je to v poho. Na tapecu jsou 3 nebo 4 šrouby pod plastovým madlem a dva dole u dveří. Pak už to jen drží na plastových cvocích. je třeba tahat odspoda nahoru a postupně vycvakávat. nejvíc to drží v horní liště kolem okna. Nejlíp to jde silou nahoru tlačit tapec od konce dveří a jak postupně vyjíždí, tak to vytahovat až k zrcátku. Trojúhelník u zrcátka je jen nacvaklý na plastový cvocích. Jsou tři ....
Moje Astrina 1,7DTi
- monty.roman
Re: Elektricke stahovani oken
Tak se přidávám...na svatbě se mi někdo z hostů pověsil za kraj pootevřenýho zadního okýnka. Nejspíš se to nepatrně vzpříčilo a když jsem pak navečer okno zavíral, ruplo v tom a a sklo zajelo do dveří. Po rozmontování na mě po kolejničce sjel ulomenej ten plastovej nesmysl. Motorek stahovačky běží ale nechci ho spálit tak jsem ho moc netrápil.
Pokud jsem to dobře pochopil, tak se mění celá stahovačka? Abych věděl co shánět. Zatím to něčím podepřu nebo zakolíkuju, podle toho co půjde líp. Momentálně mám okýnko přilepený izolepou ale projet nějakej ostřejší hrbol, tak sletí dovnitř a vysype se..což samozřejmě nechci.
Vědět aspoň kdo za to okno vzal, tak ho na tý stahovačce uškrtím
Pokud jsem to dobře pochopil, tak se mění celá stahovačka? Abych věděl co shánět. Zatím to něčím podepřu nebo zakolíkuju, podle toho co půjde líp. Momentálně mám okýnko přilepený izolepou ale projet nějakej ostřejší hrbol, tak sletí dovnitř a vysype se..což samozřejmě nechci.
Vědět aspoň kdo za to okno vzal, tak ho na tý stahovačce uškrtím
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
- vasekpetr1
Co si vzpomínám, tak když jsem měnil motorek stahování, odvrtal jsem nýty na stahovačce a oddělil tak mechaniku okna a stahovačky od motoru. Nový jsem pak na stahovačku přišrouboval. Zkus se domluvit s bundelesem, třeba ti pošle jen tu mechaniku.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
zdravim, mal by som otazku, chcem si prerobit predne okna z manualu na elektricke. treba menit cely ten mechanizmus, alebo staci kupit motory namiesto tych manualnych paciek? vdaka.
Astra G, 1998, 1.4 16V, X14XE, dorobena klima, pal. pc od Davida, 2x el. okna+dotahovanie, koženy multifunkcny volant, dorobene denne svietenie (nie origo)
Kup si od někoho originál celý mechanismus včetně kabeláže a pokud máš v autě udělanou přípravu (poznat bys to měl tak že v pojistkové skřínce budou v dané pojistce vidět plíšky) tak je to práce na cca 4-5 hodin, nedávno jsem to dělal taky