Led žárovky směrovek
Led žárovky směrovek
Zdravím, včera jsem instaloval LED žárovky do zadních světel. Efekt je perfektní, ale je tu problém. Frekvence blikání je asi 2x rychlejší než normálně. Ne že by to nějak vadilo při provozu, ale přijde mi to jako moc rychlé chaotické blikání... Nevíte, jak by se to dalo vyřešit?
Astra coupe BERONE - 2.2 16v 147 koní, 17´´225/40, interiér černá kůže, 4x airbag, ABS, ESP, Bertone sportovní podvozek, sportovní sedačky, Remus zadní tlumič, Tempomat, vyhřívaná sedadla, bord PC, CD changer, klimatizace....
- Reklama
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
Příčinu znám, ale otázkou zůstává, jak to odstranic, pokud to vůbec jde...genius0011 píše:LED má podstatně menší odběr než žárovka proto to bliká rychleji
Astra coupe BERONE - 2.2 16v 147 koní, 17´´225/40, interiér černá kůže, 4x airbag, ABS, ESP, Bertone sportovní podvozek, sportovní sedačky, Remus zadní tlumič, Tempomat, vyhřívaná sedadla, bord PC, CD changer, klimatizace....
Jesltli se mi nepodaří přijít na to, jak to zpomalit, tak jsou tvoje zdeRadoš 92 píše:Ukaž fotky a tip na koupi!
To nevím, jestli bude dobrá volba. S nárůstem odporu klesne i proud a žárovky nemusí svítit.HonzaL píše:Přidat odpory k LED žárovkám.
odporem je to nesmysl, když nebudou světla svítit vůbec, tak to pak nemusím nic zjišťovat a řešitmanli2 píše:jinak ale frekvenci blikání nesnížíš...
-
- Kontaktovat uživatele:
A zapojit ho paralelně tan odpor ? Do serie by to snížilo svit těch diod, ale co paralelně, to si bude přerušovač myslet, že tam je žárovka, když z kabelu bude vetší odběr...hmm
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
No to by možná šlo... jestli on se nebude ale moc hřát...taky jaký odpor zvolitFrydex píše:A zapojit ho paralelně tan odpor ? Do serie by to snížilo svit těch diod, ale co paralelně, to si bude přerušovač myslet, že tam je žárovka, když z kabelu bude vetší odběr...hmm
Tak jsem něco změřil:
Žárovka: 1,58A při 11,85V je 7ohm - 17,5W
Led: 0,11A pří 11,85V je 107ohm - 1,3W
Jestli někdo ví jaký odpor zvolit, tak pls poraďte
Žárovka: 1,58A při 11,85V je 7ohm - 17,5W
Led: 0,11A pří 11,85V je 107ohm - 1,3W
Jestli někdo ví jaký odpor zvolit, tak pls poraďte
-
- Kontaktovat uživatele:
LED blinkry
Ahoj, v přerušovači je obcod který kontroluje na odporu zátěž (proud procházející žárovkama) pokud jsou všechny žárovky ok je na tomto odporu díky proudu určitá ztráta, ovšem pokud dáš LED žárovky tak ztráta na tomto odporu klesne a tedy přerušovač signalizuje poruchu:
řešením je výměna odporu za vyžší a to výpočtem odběru žárovek. podle toho kolik jsi jich vyměnil.
Nevýhoda je že pokud by jsi pak omilem dal žárovky klasické zpět odpor zničíš nedej bože s emoc zahřeje a kdoví co se stane.
Já jsme to řešil tak že jsme za LEDky vyměnil všechno včetně kontrolek v palubce.
Abych měl předepsanou ztrátu na odporu 0,85 V musel jsme odpor změnit na 2 Ohmy teď to maká krásně. Projistotu jsem pak změnil pojistky z 10 A na 5 A aby nedošlo právě ke zničení. Nedoporučuju to dělat pokud máš tažný těžko budeš měnit žárovky za led i v každém vozíku.
Tak a k přerušovači. Když jej rozděláš je tam takový oblou ze silného drátu to je právě ten odpor. takže to vypájíš a místo toho dáš výkonový 2 nebo 5 W a odpor dle potřeby 1 Ohm - 2 Ohmy.
Tom
řešením je výměna odporu za vyžší a to výpočtem odběru žárovek. podle toho kolik jsi jich vyměnil.
Nevýhoda je že pokud by jsi pak omilem dal žárovky klasické zpět odpor zničíš nedej bože s emoc zahřeje a kdoví co se stane.
Já jsme to řešil tak že jsme za LEDky vyměnil všechno včetně kontrolek v palubce.
Abych měl předepsanou ztrátu na odporu 0,85 V musel jsme odpor změnit na 2 Ohmy teď to maká krásně. Projistotu jsem pak změnil pojistky z 10 A na 5 A aby nedošlo právě ke zničení. Nedoporučuju to dělat pokud máš tažný těžko budeš měnit žárovky za led i v každém vozíku.
Tak a k přerušovači. Když jej rozděláš je tam takový oblou ze silného drátu to je právě ten odpor. takže to vypájíš a místo toho dáš výkonový 2 nebo 5 W a odpor dle potřeby 1 Ohm - 2 Ohmy.
Tom
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
o těchto LED žárovkách jsem taky přemýšlel, ale čekal bych, že to blikání je u nich už vyřešené, když jsou tak "hezky" udělané, není mi teda potom jasné na jaké auto se dají použít bez toho aniž by se usely nějak upravovat, aby svítily (blikaly) pomaleji
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........