Blinkry - záhada
Blinkry - záhada
Nazdárek, včera za jízdy se mi stala podivná věc. Při odbočování vpravo mi začala kontrolka blikat jak splašená. Jsem zastavil, abych zjistil co se děje a neblikal mi pravý přední blinkr a ani ten prcek v blatníku. Tak jsme si říkal, že je prasklá žárovka, ale žárovka v pohodě, kolukal jsem na pojistky a ty jsou taky OK. Nenapadá mě nic co by mohlo být příčinou. Nevíte co ještě zkontrolovat ? Kde hledat chybu ? Díky moc.
- Reklama
Re: Blinkry - záhada
No nevím, jestli je to možné, ale zkus zkontrolovat kontakty na blinkry... Treba se nejaký povolil a už nedrží pevně na blinkru.CUBErt píše:Nazdárek, včera za jízdy se mi stala podivná věc. Při odbočování vpravo mi začala kontrolka blikat jak splašená. Jsem zastavil, abych zjistil co se děje a neblikal mi pravý přední blinkr a ani ten prcek v blatníku. Tak jsme si říkal, že je prasklá žárovka, ale žárovka v pohodě, kolukal jsem na pojistky a ty jsou taky OK. Nenapadá mě nic co by mohlo být příčinou. Nevíte co ještě zkontrolovat ? Kde hledat chybu ? Díky moc.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
To ti neporadim, rozebrany jsem to nemel. Jinak schema je v prirucce "Jak na to" na str. 302.
Celkem jednoduse ale muzes zjistit, jestli je ten obvod opravdu preruseny. Vem multimeter, prepni ho na mereni odporu (Ohmy), priloz jeden merici konec na konektor zarovky a druhej na konektor u packy blinkru. Pokud bude nekonecny odpor, je to nekde rozpojeny.
Celkem jednoduse ale muzes zjistit, jestli je ten obvod opravdu preruseny. Vem multimeter, prepni ho na mereni odporu (Ohmy), priloz jeden merici konec na konektor zarovky a druhej na konektor u packy blinkru. Pokud bude nekonecny odpor, je to nekde rozpojeny.
--- Astra G '98 1.4 16V ---
V poho, snad to pomuze.
Btw. ted jsem byl s 607 v servise s tim samym problemem, akorat ze nesel jen predni blinkr. Byla to prepalena objimka (podruhy v tejdnu), tak to nak zaletovali a facha. Pokud se to pry bude opakovat, tak novej svetlomet, a to je palice. Ale to nebude tvuj pripad, kdyz ti nejdou dva blinkry...
Btw. ted jsem byl s 607 v servise s tim samym problemem, akorat ze nesel jen predni blinkr. Byla to prepalena objimka (podruhy v tejdnu), tak to nak zaletovali a facha. Pokud se to pry bude opakovat, tak novej svetlomet, a to je palice. Ale to nebude tvuj pripad, kdyz ti nejdou dva blinkry...
--- Astra G '98 1.4 16V ---
Hurrrrááááá, takže jsem na to přišel. Zkoušel jsem opravdu všechno možné...šel jsem po kabelech až k k místu, kde j epřechod z motorového prostoru do kabiny takovým velkým "konektorem" (nevim jak to nazvat). Ten jsem povolil, vytáhnul, znovu nasunul a hle - FUNGUJE TO ! vůbec to nechápu, nic jsem nečistil, žadnej kontaktol...prostě sundal a nasadil. To jsem fakt nečekal, už jsem byl zoufalej a zkoušel nemožné. Ale i zdánlivě nesoviející věc může být příčinou. Mno mám radost a děkuji Lukymu za průběžné rady. Docela se mi ulevilo, už jsem se viděl jak to dávám na tejden do servisu a pak platim nehorázné prachy za složitou opravu !
Tak hlavně, že to už funguje .
Já jsem měl teď problém s zamikáním a taky jsem byl pa už zoufalej.... ale pak jsem si vzpomenul, že to začalo blbnout, když jsem tam dal jiné rádio.... Tak otec si s tím pohrál A HLE, FUNGUJE TAK JAK ZASE MÁ!!!
Já jsem měl teď problém s zamikáním a taky jsem byl pa už zoufalej.... ale pak jsem si vzpomenul, že to začalo blbnout, když jsem tam dal jiné rádio.... Tak otec si s tím pohrál A HLE, FUNGUJE TAK JAK ZASE MÁ!!!
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
mám velkej záhadnej problém: přišel sem k autu a čučím svítí mi všechny blinkry zapnu klíček a zhasnou a vše funguje jak má, ale vypnu klíč a zase se rozsvítí. Když to nechám tak se mi zdřejmě vybije baterka co to může být. Teď mám baterku odpojenou co mám dělat
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
To je dobrý to chcu taky.Nebudu si dělat srandu-zkontroluj konektor multimeru.genius0011 píše:mám velkej záhadnej problém: přišel sem k autu a čučím svítí mi všechny blinkry zapnu klíček a zhasnou a vše funguje jak má, ale vypnu klíč a zase se rozsvítí. Když to nechám tak se mi zdřejmě vybije baterka co to může být. Teď mám baterku odpojenou co mám dělat