kontrolka nerosvícených světel

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km » 23 úno 2007, 22:44

vydrátovat by to snad ani nebyl problém ale jak říkám, já mám nad palivoměrem úplně jiné kontrolky a ty jsou obsazené a funkční
Astra G 1,8 16V caravan, automat

Reklama

pepca

Příspěvek od pepca » 24 úno 2007, 09:09

:shock: psal jsem ti,že ty kontrolky nad palivoměrem nejsou,to co tu princ vložil tu fotku,to jsou kontrolky z levé strany,nad teplotou,Jarda je vystříhal a přendal nad palivoměr :wink: se podívej,že je máš nad teplotou :wink:ještě jsem znova prohlížel tu jednu kontrolku co vlasstně použil,možná patří k tempomatu??nevím k čemu tam jsou bohužel :oops:

Princ William

Příspěvek od Princ William » 27 úno 2007, 10:52

Dave píše:mani: Ty myslíš že u aut kde je kontrolka na světla a odejdou ti žárovky že ti přestane ukazovat kontrolka?

pepca: když Princ William nenapíše jak na to, tak to vymyslím a dám to sem. jo a kontrolka by mohla ještě blikat :wink:
hele kdyz te prashne zarovka tak to nezjistis :arrow: musis mit PC jinak nic nevis. jinak pro ty kotrolky co tam ted svitej (jsou to ledky SMD na plosnaku) je origo pro automatickou prevodovku. musis rozebrat pristrojovku a vzstrihnout z protejsi strany ty symboly a prendat je na druhou stranu. opacnej zpusob nelze nebot plosnak ma uz nakej obvod a funguhe to tak pri privedeni napeti zhasne jinak sviti. zezadu pristrojovky je svazek v kterym si musis naji vodice pro tyhle kontrolky.
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

Princ William

Příspěvek od Princ William » 27 úno 2007, 10:57

Radek.km píše:já jsem si říkal, že bych tam přvedl el. z pojistek

ale teď jsem se díval a já tam ty kontrolky nemám, místo nich tam mám kontrolky automatické převodovky
no tak tz jsem presne prehodil na druhou stranu a hodil tam ty symboly z druhe strany. jeden je naklon svetlometu a druhej trmpomat a po uprave to vypada jo je to na fotce u automatu nelze prehodit slozi k prevodovce jo a jeste na druhej strane nejsou napajene diody takze proto jsem to prehodil jinak by to zustalo na spravnem miste a pajet tam smdecka je celkem pekna nimnarna

Obrázek
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

Dave

Příspěvek od Dave » 28 úno 2007, 16:36

Díky za vysvětlení. Zkusím tam naletovat ty diody a uvidím, mám totiž tempomat a ta kontrolka my nesvítí. Když tak by jsem použil jen tu jednu, ta je asi jen na xenony ne? Díky
Opel Astra Caravan 2.0 DI

Princ William

Příspěvek od Princ William » 01 bře 2007, 08:39

Dave píše:Díky za vysvětlení. Zkusím tam naletovat ty diody a uvidím, mám totiž tempomat a ta kontrolka my nesvítí. Když tak by jsem použil jen tu jednu, ta je asi jen na xenony ne? Díky
vona ta kontrolka na tempomat stejne nebude obsazena ci zapojena a ten sklon svetel bude asi na xenony ale dle me je to pro jinej trh :arrow: tak si myslim ze to nebudes mit stejne zapojene. to mas jako s kontrolkou bezpecnostnich pasu. mas je tam ale kontrolka te nesviti nebot je to urceno jen pro nake trhy :!: osobne te to pajeni nezavidim az uvidis kolik je tam mista tak budes mrkat (budes to muset pajet urcite hrotovkou a kup si diody smd normalni tam asi nedas) ale nez budes neco kupovat tak si to napred promer a najdi si vodice zezadu budiku ktere jsou pro tyhle kontrolky aby ses s tim nes... a pak zjistil ze tam neni vubez vyvedenej pin a privedenej vodic

Dave

Příspěvek od Dave » 11 dub 2007, 14:13

Princ William píše:
Dave píše:Díky za vysvětlení. Zkusím tam naletovat ty diody a uvidím, mám totiž tempomat a ta kontrolka my nesvítí. Když tak by jsem použil jen tu jednu, ta je asi jen na xenony ne? Díky
vona ta kontrolka na tempomat stejne nebude obsazena ci zapojena a ten sklon svetel bude asi na xenony ale dle me je to pro jinej trh :arrow: tak si myslim ze to nebudes mit stejne zapojene. to mas jako s kontrolkou bezpecnostnich pasu. mas je tam ale kontrolka te nesviti nebot je to urceno jen pro nake trhy :!: osobne te to pajeni nezavidim az uvidis kolik je tam mista tak budes mrkat (budes to muset pajet urcite hrotovkou a kup si diody smd normalni tam asi nedas) ale nez budes neco kupovat tak si to napred promer a najdi si vodice zezadu budiku ktere jsou pro tyhle kontrolky aby ses s tim nes... a pak zjistil ze tam neni vubez vyvedenej pin a privedenej vodic
Konečně jsem se k tomu dostal a kuchnul to. Na všech kontrolkách o kterých je tu řeč nebyla dioda. Tak že dvě diody nad teploměrem, dvě nad palivoměrem, jedna na pasy a jedna TC. Když už jsem to dělal tak jsem to naletoval všechny. Použil jsem klasický 5mm ledky, vejdou se tam v pohodě. Pak jsem musel ještě osadit odpory 270ohm, také tam nejsou. Teď mohu použít jakoukoli z těchto kontrolek. Vývody na konektoru jsou 15,14,13,12,5,6. Na světla jsem použil tu od xenonů vývod 15 a dal jsem tam blikací ledku a jedním kablíkem zapojil do konektoru na relé denního svícení (žlutý kablík). Na a teď to na mě červeně bliká jako rozsviť vole, no a když rozsvítím tak zhasne. Díky za inspiraci.
Naposledy upravil(a) Dave dne 11 dub 2007, 14:19, celkem upraveno 1 x.

Dave

Příspěvek od Dave » 11 dub 2007, 14:16

Jo ten vývod 14 jsem nenašel ani ve schematu a je od asi kontrolky se znakem na tempomat, ale nikam to nevede a to tempomat mám. :?:

Kdyby někdo chtěl aby mu to svítilo při zapnutých světlech, není nic jednoduššího než zapojit do obvodu jazýčkové relé a je to.

Luky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky » 11 dub 2007, 15:52

Sikovnej :D
--- Astra G '98 1.4 16V ---

patamatix

Příspěvek od patamatix » 15 bře 2008, 13:00

Ted jsem upravoval kontrolky.Nad teplomerem dam misto naklonu svetel-kontrolku na rozsvicena svetla,vedle je nejaka asi na tempomat nebo neco tak,diodu jsem tam dal ale zatim nevim na co ji pouzit.(napady privitam :-) ) a nad palivomerem jsem dal dve diody a zapojim je jednu k brzde a druhou ke zpatecce. a bude to jak na pouti:-).Az to budu mit nafoceny tak to ukazu. Vubec jsem nezasahoval do puvodniho zapojeni,proste jsem tam dal 3,5 mm diody.Uz to jen napojit v aute,jeste najit spravne draty.
1,6 16 V Caravan Z16 XEL (1998)

patamatix

Příspěvek od patamatix » 16 bře 2008, 21:41

1,6 16 V Caravan Z16 XEL (1998)

Odpovědět