Ovladanie sklonu prednych svetiel
Ovladanie sklonu prednych svetiel
Zdravim vsetkych fandov Astier !
Nefunguje mi naklananie laveho svetlometu, zistil som ze do modulu na na oldadanie s motorcekom a elektronikou natiekla voda, asi tam bola par rokov lebo je to cele znite. Neviete poradit kde zozeniem druhy diel za rozumnu cenu ? Oznacenie diela GM 90590665 .
Dik.
Astra G model T98
Nefunguje mi naklananie laveho svetlometu, zistil som ze do modulu na na oldadanie s motorcekom a elektronikou natiekla voda, asi tam bola par rokov lebo je to cele znite. Neviete poradit kde zozeniem druhy diel za rozumnu cenu ? Oznacenie diela GM 90590665 .
Dik.
Astra G model T98
- Reklama
mám podobný problém,naklápění funguje když pohnu s celým tím mechanizmem,který je nasazený,natočený přes těsnící gumičku,kroužek do paraboli,když ale ruku sundám již motůrky nejdou,stačí malinko zatlačit,pootočit a rozběhnou se,proto se ptám,to vypadá na nějaký špatný dotyk,ale jak to rozebrat,vyndat?když to zcela pootočím a malinko povytáhnu,tak tam je vidět malé ozubené plastové kolečko,ale zcela to nejde vytáhnout,proč tím jde pootočit,povysadit ale né vyndat?jinak je na tom nějaký kryt má tam jazýčky,dá se ten kryt odstranit?co tam pod tím krytem je?takto zlobí motůrky oba,stačí menší tlak,pootočení a jdou,sundám ruku nejdou,můžete někdo poradit?děkuji.
mne nefungoval motorcek, ale nerozoberal som ho .Kupil som novy. 1800sk. Nebudes mat problem v napajani toho motorceka ??? Kablik alebo kontakty na nom??pepca píše:koukám,že asi nikdo neřešil ten problém s tím naklápěním,jsem to dneska ještě jednou zkoušel,bohužel jsem nic nevydumal,nevím co s tím
Astra Caravan 1,6 8V,man. klima, 2001, Z16SE
to byla první věc která mně napadla,tak jsem to šel zjistit,v tom to ale není,musím zatlačit na ten motůrek,malinko se napruží a běží,jak ho pustím,povolím tlak,vrátí se do původní polohy a zastaví se,prostě tm co je natočený do paraboli,tak tam to nějak asi nesedí,šponuje to jako k jedné straně,no nevím,vědět jak to rozebrat prohlédnout,tak by se to vyřešilo,jinak totiž oba makají,jak jsi ty motůrky vyndaval,to se musí vyhodit celé světlo,nárazník?jinak nevím jak to rozšroubovat,jde s ním pootočit,to ano,ale nejde vytáhnout jako žárovka,to jsem původně předpokládalPIKI píše:mne nefungoval motorcek, ale nerozoberal som ho .Kupil som novy. 1800sk. Nebudes mat problem v napajani toho motorceka ??? Kablik alebo kontakty na nom??pepca píše:koukám,že asi nikdo neřešil ten problém s tím naklápěním,jsem to dneska ještě jednou zkoušel,bohužel jsem nic nevydumal,nevím co s tím
Ked ho budes vyberat tak ho najprv pootoc, potom naklonis bud do lava alebo do prava. Na parabole ja take cca 2cm ucko(U-profil) z palstu, musis to z neho vytiahnut. Ide to dost blbo!! Myslim ze ked mi to neslo tak som vymontoval svetlo a tak som sa s tym pohral. Na jednej strane brat pouzil hrubu silu a vytrhol ho s toho ucka. Myslim ze von by to tou silu slo ,ale dnu urcite nie!!!
děkuji ti za informaci,dneska jsem se na srazu přesvědčil o tom,že máš pravdu,když jsme se sešli po obědě u aut,drbalo se,no a bylo mně ukázáno názorně,že to jde vyndat,rozebrat,nandat i zpět,asi bude problém v těch plíšcích,ty co se pod tou krytkou skrývají,u toho tištáku,no až bude čas,odvaha,tak jdu do toho,jinak díky.PIKI píše:Ked ho budes vyberat tak ho najprv pootoc, potom naklonis bud do lava alebo do prava. Na parabole ja take cca 2cm ucko(U-profil) z palstu, musis to z neho vytiahnut. Ide to dost blbo!! Myslim ze ked mi to neslo tak som vymontoval svetlo a tak som sa s tym pohral. Na jednej strane brat pouzil hrubu silu a vytrhol ho s toho ucka. Myslim ze von by to tou silu slo ,ale dnu urcite nie!!!
zdravím,tak ty motůrky již makají,je to vlystně prkotina,banalita,v servisu ti ihned řeknou,motůrek dosloužil,je v háji,vyměnit,koupit nový,no nemusí to být pravda,jednak je pravda,že jde motůrek vyndat bez demontáže světla,sice horší je opět ho nasadit správně do toho ouška ve světle,jeden motůrek jsem vyndal,druhý již nikoliv,nebylo to třeba,tak tedy na tom motůrku je kryt,drží ho asi čtyři packy,stačí šroubováček,nožík,sundat ten kryt no a vtom krytu jsou plíšky,takové jako u mobilu co tlačí na baterku,ty plíšky stačí povytáhnout aby dosedaly na ten tišták v motůrku,nasadit zpět kryt a motůrek maká,no u druhého jsem tudíž již motůrek ani nevyndaval ze světla,jen jsem sundal ten samotný kryt,práce snadná rychlá,žádné sundavání světla,nárazníku,hlavně ušetřené peníze,děkuji za ukázku,že jde motůrek vytáhnout.
Tak sme o nieco zasa mudrejsí.Spoko ze to uz ide!pepca píše:zdravím,tak ty motůrky již makají,je to vlystně prkotina,banalita,v servisu ti ihned řeknou,motůrek dosloužil,je v háji,vyměnit,koupit nový,no nemusí to být pravda,jednak je pravda,že jde motůrek vyndat bez demontáže světla,sice horší je opět ho nasadit správně do toho ouška ve světle,jeden motůrek jsem vyndal,druhý již nikoliv,nebylo to třeba,tak tedy na tom motůrku je kryt,drží ho asi čtyři packy,stačí šroubováček,nožík,sundat ten kryt no a vtom krytu jsou plíšky,takové jako u mobilu co tlačí na baterku,ty plíšky stačí povytáhnout aby dosedaly na ten tišták v motůrku,nasadit zpět kryt a motůrek maká,no u druhého jsem tudíž již motůrek ani nevyndaval ze světla,jen jsem sundal ten samotný kryt,práce snadná rychlá,žádné sundavání světla,nárazníku,hlavně ušetřené peníze,děkuji za ukázku,že jde motůrek vytáhnout.
zdarec,toto byly moje první příznaky,chtil si za to,nebo ho přimačkl,makal,pustil jsem nešel,prostě stejný,máš sice pravdu,že to málokdo používá,ale je lepší aby se občas mechanika proběhla,ale taky jde o to,že tě na tecnický vypakujou,tam to naklápení kontrolují,vlastní zkušenost,proto raději ty světla občas nechám taky proběhnout,tam a zpět,to samé dělám i s klimou,tedy i v zimě,ostatně to doporučují i v manuálu,to s klimou,jsou to věci,které každý pravidelně nepoužívá,to je někdy horší.TOMHAJ píše:je,tak to s tema pliskama zkusim take...me nemaka levy a myslel jsem,ze je to v privodnih dratech.Kdyz jsem totiz za ne vzal,najednou se to rozbehlo...ted na ne muzu makat a porad nic.Zitra zkusim ty plisky povytahnout a uvidim. (narovinu,stejne to z nas nikdo skoro nepouziva)