Střed budíků svítí, jinak tma!

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
kulda

Střed budíků svítí, jinak tma!

Příspěvek od kulda » 02 úno 2008, 10:20

Jak už jsem tady psal o té opět a opět kontrolce airbagu, tak jak jsem ji chtěl natrvalo vymazat ze života Astry, tak jsem se vrhnul na budíky a zjistil jsem, že se k ní asi jen tak lehce nedostanu.
To bych musel ještě finálně odšroubovat zákl.desku, na které ta kontr. vězí a nakonec ji odpájet??

No prostě jsem to zabalil vše zpět a vše dobrý (sice jsem maturoval nad tím, jak se zacvakává konektor od budíků, až jsem po hodině přišel na to, že jej stačí vycvaknout a pohodlně nasadit..)

Ale při šeru problém. Kraje budíků nesvítí - teda svítí, ale slabě, palivoměr a voda ůplně slabě. Co svítí normálně, to je otáčkoměr - od 5 000 - do max. a rychloměr od 0 - 80km/h. Nechápu to. Na nic jsem tam až tak nehrabal.
Nevíte, kde udělali soudruzi chybu?
Opel Astra G, X16SZR, 1998, kombi, domontovaná supr klima, CD VDO, znovu kožený volant, šíbr...

Reklama

Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 02 úno 2008, 10:26

chyba je v kontakte pri zacvakavani konektoru. treba ho este raz uvolnit a poriadne zalozit. niekedy sa zda ze sedi dobre ale potom je tu problem ktory mas ty. takze znova von a naspäť dnu. ked budes mat poistku konektoru zaistenu tak zapni svetla ci vsetko svieti ako ma.
Opel Astra G Cabrio 2.2 Dti

kulda

Příspěvek od kulda » 02 úno 2008, 10:38

Aha. Diky. Sem ji sice zacvakaval a zajistoval takovou packou nekolikrat, nez po zapnuti svitily vsechny kontrolky jak maji.
Ale toto me nenapadlo. Budu zacvakavat pri seru. Pri šeru, myslim.. :lol:
Opel Astra G, X16SZR, 1998, kombi, domontovaná supr klima, CD VDO, znovu kožený volant, šíbr...

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 02 úno 2008, 10:49

Tohle je podle mě blbost.. Ty žárovky co tam svítí jsou napájeny ze základní desky, to znamená jeden proud. budou to buď pohnuté nebo popraskané žárovky.... jsou tam tři nebo čtyři... podle modelu. Ty máš asi tři...
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

kulda

Příspěvek od kulda » 02 úno 2008, 11:13

pohnute :roll: a to by jako svitily tak jako kdyz stahnes intenzitu osvetleni na pulku az minimum?
To se mi nezda. No praskle taky ne-e. To by nesvitily vubec.

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 02 úno 2008, 11:17

Však ony nesvítí vůbec... Ty to ale nevidíš.. protože to světlo z té středové se rozlívá do krajů.. chápeš ? Ty žárovky můžou být pohnuté, protože jsou v paticích a nebusí být dobře usazené... kapito ? Prostě je blbost, že je to konektor... Někdo mi to tu určitě potvrdí..
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Okura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 02 úno 2008, 11:34

jj potvrdím,
budou to žárovky nebo patice.
Jsou namáhány více při stálem svícení, a pak ti stačí lehce někde klepnout s budíka a prasknou

kulda

Příspěvek od kulda » 02 úno 2008, 11:34

Taaak jo. Ti verim. Uz podle toho nicku - je super!

Maranelo

Příspěvek od Maranelo » 03 úno 2008, 21:23

to nie je pravda. mal som budiky vela krat vonku a nie vzdy po nasadeni svietili vsetky ziarovky. a pritom zo ziarovkami sa nehybalo. je to v kontakte. hlavne je na to hakliva ziarovka pri budiku ktory ukazuje teplotu. po riadnom zatlaceni na budiky a ich pevnom dosadnuti svietili vsetky ziarovky poriadne. To znamena ze ich napaja viac ako len jeden privod.
Opel Astra G Cabrio 2.2 Dti

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 03 úno 2008, 21:46

Bych se přiklonil k Frydexovy, když některá žárovka rupne, tak to svítí míň, protože se tam rozvede světlo z těch ostatních, měl jsem to u podsvětlení ovladačů topení, jedna mi rupla a půlka ovladačů svítila nízkou intenzitou. No a teď rupla i druhá a je tma všude.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 03 úno 2008, 22:40

Souhlasím taky s Frydexem, teď jsem měl budíky venku, a díky tomu jak se blbě dávaj zpátky , tak jsem s tím asi víc klepl a musely znova ven po krajích krásné světlo a uprostřed tma, středová žárovka to nevydržela.... Nicméně jsem hned vyměnil všechny, protože už byly tak krásně připečený, že se mi při pouhém dotyku šroubováku patice kompletně rozsypaly. Takže koupil jsem nový, dal všechny nový a krásně svítí. :)
END

kulda

Příspěvek od kulda » 03 úno 2008, 22:59

jjj. je to tak. ale je fakt, ze mi svitil jen stred a na druhy den se najednou rozsvitila i leva strana. Ted uz nesviti jen prava s palivomerem.

diky chlapci. ale jeste kdybyste mi pisli o jaky typ zarovky jde. Zkusil bych rict do budiku, ale prece jenom, jestli v nich neni nejaky hacek...

Dik

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 03 úno 2008, 23:18

Jsou tam tyhle, ale když přijdeš do autodílů a řekneš že chceš žárovky do přístrojovky, tak za 15Kč je tam koupíš. Jinak v oplu stojí stejně jako v linku. :wink:

http://elektronika.svet-nakupu.cz/prist ... /dp-76546/
END

Odpovědět