Športové výfuky - Remus

Úpravy od motoru až po plasty
Grave Digger

Športové výfuky - Remus

Příspěvek od Grave Digger » 27 dub 2007, 17:55

Zdravím.
Vedel by mi niekto oskenovať/ofotiť TúV - certifikát na športový výfuk Remus.
Svoj som niekde oddrbal a chel by som to ísť dať zapísať do TP.Doklad o kúpe a montáži mám.
Díkes vopred
Naposledy upravil(a) Grave Digger dne 13 kvě 2007, 10:42, celkem upraveno 3 x.

Reklama

Grave Digger

Příspěvek od Grave Digger » 27 dub 2007, 19:50

Len pre zaujímavosť.

Tu je platna a oficialna citacia zakonu!

Tuning

Na cestách sa podľa vyhlášky nebude môcť používať auto, \"na ktorom boli vykonané neoprávnené zásahy do systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky, alebo ktoré je dodatočne vybavené neschváleným systémom, komponentom alebo samostatnou technickou jednotkou\". V preklade to znamená, že auto po tuningových úpravách súčasťami, neschválenými u nás alebo v inej krajine Európskej únie, nemôže jazdiť v premávke alebo môže dovtedy, kým mu na to nepríde cestná kontrola.

Čo sa bude môcť kontrolovať pri cestnej kontrole:

brzdový systém a komponenty
výfukový systém
dymivosť naftových motorov
STK
plynné emisie (benzínové motory, LPG, CNG)
svetlomety a svetelná signalizácia
kolesá
pneumatiky
pruženie
podvozok

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 28 dub 2007, 12:44

Dle jakého předpisu se to řídí? Pokud máš Remuse, tak je vyroben v Rakousku, tudíž má homologaci E.. čislo. Nevím,co by si chtěl zapisovat tedy do TP.
Většina disků je vyrobeno v zemích EU, tedy ani s tím není problém. To, že tam mám jiný rozměr je problém,ale zatím jsem s tím za celých 5 let neměl problémy. Mimo STK, na kterém jsem fyzicky ne,e... :wink:
2.0 16V

Grave Digger

Příspěvek od Grave Digger » 29 dub 2007, 08:24

Načo vypisuješ svoje blbé pripomienky od veci.Čo je u Vás na Čechách nie je u nás.Ak sa nudíš doma choď na nejaké diskusné fórum a tam sa zabávaj-odbavuj,pán najmúdrejší.

Grave Digger

Příspěvek od Grave Digger » 29 dub 2007, 08:24

Zdravím.
Vedel by mi niekto oskenovať/ofotiť TúV - certifikát na športový výfuk Remus.
Svoj som niekde oddrbal a chel by som to ísť dať zapísať do TP.Doklad o kúpe a montáži mám.
Díkes vopred

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 29 dub 2007, 09:04

Hele tragéde z východu. ty jsi tam někde specifikoval, že se jedná o pravidla platné, nebo zavádějící se na území SR???? Ne, tak se sklidni a prodávej zase něco za super ceny :lol: A co se týče fora, když já koupi astru, tak ty si možná tak držel svých prvních 100 Korun slovených v ruce.... tak přibrzdi. Jsi na foru týden i s cestou.!!!
Pokud jsi to nepochopil, tak jsi zde dal dotaz a já se ti na něj snažil odpovědět - uklidnit tvoje zbytečné obavy.
2.0 16V

Dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark » 29 dub 2007, 10:16

Grave Digger píše:Načo vypisuješ svoje blbé pripomienky od veci.Čo je u Vás na Čechách nie je u nás.Ak sa nudíš doma choď na nejaké diskusné fórum a tam sa zabávaj-odbavuj,pán najmúdrejší.
Hele tobě to asi občas přeskočí že?
On ti odpovídal uplně normálně... Jak policajt zjistí jakej máš mít rozměr kol na silnici když u sebe máš jen malý TP ve kterém nic takového není... K tomu výfuku Remus... Ty to teď půjdeš nechat zapsat do TP a až ti ten tvůj slavnej remus za 4 roky uhnije,tak tam dáš zase jinej a zase to půjdeš přepisovat? To je fakt trošku dementní nápad... Navíc výfuk se do TP fakt nepíše..Píšou se tam věci jako ABS,Airbagy,Spoilery....Ale výfuk fakt neeeeee.........Ale j fakt že u vás to je asi jiný......
Astra G r.v. 2000 X17DTL....ABS,Klima,2xairbag,4xkotouče,mračítka,kožený volant..
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2899
Něco málo na prodej:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=12729

Grave Digger

Příspěvek od Grave Digger » 29 dub 2007, 10:40

Chlapci neviem kde vy žijete mi už dávno nemáme malé techničaky ,ale jeden veľký.Nevypisujte zbytočne debiliny,pokiaľ sa to netýka vašeho príspevku.Nechcem vaše blbé rady a blbé názory.Založ si svoj príspevok a tam sa odbavuj.

Grave Digger

Příspěvek od Grave Digger » 29 dub 2007, 10:45

Nato ako si dlho na tomto fóre,nejako inteligentne nevyzeráš.Najpr sa nauč aspoň vložiť nejaké to foto svojho auta a nenechávaj to robiť niekoho iného.
V pohodě a děkuju.... Jsem hold technický antitalent a nešlo mi to nějak vložit na to forum.... Díky

Debilné pripomienky máš a si technický antitalent? Nejako to ku tebe nepasuje.Trošku viac čitaj a preveruj si rozmery,údaje a ceny.Potom píš cudzím po správach a inzerátoch.

Grave Digger

Příspěvek od Grave Digger » 29 dub 2007, 10:49

Nepísal som žiadosť o blbé info,ale o oskenovanie,prefotenie TúV od výfuku Remus.Týmto vopred ďakujem niekomu,kto bude ochotný poslať na email,poprípade na adresu.Samozrejme za nejakú odmenu

Pitman

Příspěvek od Pitman » 29 dub 2007, 12:24

POrad nechapu proc to musis nechat zapsat do TP. POdle teto vety "alebo ktoré je dodatočne vybavené neschváleným systémom, komponentom alebo samostatnou technickou jednotkou" bych to bral tak, ze Remus je schvaleny system s platnou homologaci a tudis by s tim prece nemel byt problem ne...

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 29 dub 2007, 14:18

Kriplíku uklidni se... Dal si dotaz a já se ti snažil odpovědět. Ubožáčku také mám výfuk Remus,17 kola, zatmavené skla a projel jsem s autem půl evropy a bez problémů. Do TP se píšou jen technické věci.... ANO, žijeme narozdíl od vás západněji a máme malé technické průkazy, které by jste měli taky, kdyby jste neměli přiblblé nacionalistické sklony v 90.letech. Nic, asi si v SR necháváte i zapsat i typ stěračů ...
2.0 16V

Mastel

dominus-et-deus

Příspěvek od Mastel » 29 dub 2007, 15:06

dominus-et-deus píše:ANO, žijeme narozdíl od vás západněji a máme malé technické průkazy, které by jste měli taky, kdyby jste neměli přiblblé nacionalistické sklony v 90.letech. Nic, asi si v SR necháváte i zapsat i typ stěračů ...
Ked mas problem s nim, tak sa nenavazaj do celej SR. Trochu ma s tym vytacas :evil: . Debatovat o tom co je u Vas lepsie a co u nas horsie asi nema vyznam a tak isto o 90 rokoch, lebo pozeram ze si dobre nainfikovany. (vsatko co je na vychod od teba je na ko**t!) No chvala bohu som sa stretol aj s ludmi z CR co si myslia opak.

PS. Neviem, myslim ze aj Vas cakaju taketo technicaky ako mame my.

PS2. Pitman ma podla mna pravdu. Do technicaku to netreba zapisovat, staci ti len karticka (certifikat). Ja tak mam od folii a od vyfuku. Aj ked ju odomna policajti nikdy nepytali. S tym oskenovanim skus poziadat svojho predajcu(pokial si to nekupoval na inzerat :( ).
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Mastel

Remus

Příspěvek od Mastel » 29 dub 2007, 18:16

Sorry. Teraz som sa bavil s policajtom z rodiny a potvrdil mi, ze kazda zmena musi byt zaznamenana v tech. preukaze. :twisted: Dokonca aj kolesa napr. 16" musia byt zaznacene. Ach boze :) skusim si nastudovat ten zakon, lebo kazdy si to vyklada posvojom.....

PS. Po novom je v povinnej vybave v SR aj hasiaci pristroj!!
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Oťas
Kontaktovat uživatele:

Re: Remus

Příspěvek od Oťas » 29 dub 2007, 18:21

Mastel píše: Po novom je v povinnej vybave v SR aj hasiaci pristroj!!
Tak ten já preventivně vozim i když u nás povinný není.... ale pár autíček jsem hořet viděl, z toho jedno moje (Tempra)..... :wink:
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW

Odpovědět