Chromové vzpěry kapoty

Úpravy od motoru až po plasty
Odpovědět
SAHULA

Re: Chromové vzpěry kapoty

Příspěvek od SAHULA » 01 úno 2009, 11:55

To si musel proměřovat atd... né????........dej foto montáže uvažuji také o nich (zvednou to v pohodě ???)

Reklama

Honzza

Příspěvek od Honzza » 01 úno 2009, 12:10

Já nevim k čemu pořád chcete fotky montáže,nic na tom neni a už to popsaný bylo. Zadní vzpěry taky zvládnete vyměnit né?
Astra H Caravan cosmo 1.9cdti 88kW
Corsa C 1.0 social edition

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 01 úno 2009, 13:34

SAHULA píše:........dej foto montáže uvažuji také o nich (zvednou to v pohodě ???)
strana 3 :twisted:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Miguello

Příspěvek od Miguello » 12 úno 2009, 15:17

Tak jsem dneska úspěšně namontoval, za 10min nebylo co řešit, a to jsem se s tím mazlil :lol:
Pro ty, kteří potřebují lama návod krok po kroku (to není urážka, prostě třeba někdo potřebuje vést za ruku, nikdo nejsme odborníci na všechno):
Po rozbalení jsem zkoušel vzpěry zmáčknout rukama, nešlo, jsou tuhé (tak snad vydrží). Předem jsem si pootočil otvory pro čepy tak, aby byly k sobě otočeny o 90 stupňů, tj. horní (kapota) doleva/doprava a spodní (blatník) dolů.
Je fakt, že když jsem rozbalil ten německý slovní návod, samozřejmě konkrétně u Astry úplně bez obrázků, nadšený jsem nebyl, ale nemaje se za de.ila vyhrnul jsem si rukávy a odvážně se pustil do (MÉ PRVNÍ) montáže :D
Začal jsem zeshora, tj. po otevření a podepření kapoty podpěrnou tyčkou jsem odšrouboval na každé straně šroub ze závěsu kapoty - ten vzdálenější, ale to se pozná z fotky. Stejným šroubem a původní podložkou jsem LEHCE přišrouboval Lko s čepem (opět jasné z fotky) a NEDOTAHOVAL ÚPLNĚ - NEŠLA BY NASADIT VZPĚRA.
Na spodní části vzpěr jsem si přichystal: 2 x čep, 2 x matka a 2 x 2 podložky (použil jsem jiné, velikostně stejné, ale s menším otvorem).
Pak jsem pár minut dumal, na co jsou zbylé 2 x 2 šrouby + 2 matky, ale ty se zřejmě použijí u jiných aut, protože mně zbyly do sbírky :D
Když jsem si zkoušel vzpěry přiměřit, zdálo se mi, že jsou o něco delší, přečuhovaly za otvor, do kterého patří čep, ale menší nadzvednutí kapoty u závěsu vše vyřešilo :!:
Takže do otvoru v blatníku seshora podložka s čepem a zespoda 2. podložka s matkou. NEUTAHOVAT NIJAK EXTRA, podběh (nebo kostra nebo co to je) nelícuje s blatníkem úplně, je tam mezera, takže by se to promáčklo. I tak to drží fest. Je možnost vložit další podložku do mezery, ale už se mi nechtělo hledat další podložky :?:
Pak už zbývá jen nasadit vzpěru otvory na čepy (s případným přizvednutím kapoty) + DOTÁHNOUT Lka.
Trápení bylo s pojistkami, to jsou takové drátky, které se rovným koncem prostrčí dvěma otvory v hlavici vzpěry aby zabránily vypadnutí a zakulacenou částí se obtočí kolem těla vzpěry hned za hlavicí a zacvaknou. Ve 3 ze 4 případů se jim nechtělo skrz, tak jsem si je musel zkusit na sundané vzpěře (to zní divně :D ) a lehce ohnout a pak už to šlo.
Na závěr jsem odřízl vnější části těch pěnových dosedů na kapotě (nebo co to je) aby nepřekážely vzpěrám. Jdou sice jednoduše sundat, ale proč se jich zbytečně zbavovat. POZOR, řezat až za tím háčkem, na kterém jsou nasazeny, jinak jsou na vyhození.

FOTO (pod náhledy PŘÍMÝ ODKAZ na fotky, ať se nemusíte proklikávat ImageShackem):
Pravá:
Obrázek
http://img525.imageshack.us/img525/3446/imag0086xj3.jpg

Levá:
Obrázek
http://img15.imageshack.us/img15/6026/imag0087nj6.jpg

Obě (ne, nejsou každá jinak, je to úhlem, ze kterého jsem fotil :D ):
Obrázek
http://img4.imageshack.us/img4/3484/imag0088ox9.jpg

Detail Lka a seříznutého dosedu:
Obrázek
http://img246.imageshack.us/img246/6103/imag0089tp6.jpg

Pohled HODNĚ zblízka do škvíry mezi blatníkem a kapotou, takže je vidět vzpěra:
Obrázek
http://img172.imageshack.us/img172/2839/imag0091xc5.jpg

Pohled asi z 1/2 metru a ze specifického úhlu (= úmyslně jsem hledal úhel, ze kterého by byla vidět vzpěra), takže je vidět část vzpěry:
Obrázek
http://img17.imageshack.us/img17/1888/imag0090oh6.jpg

Pohled asi z metru a ze specifického úhlu (= úmyslně jsem hledal úhel, ze kterého by byla vidět vzpěra), takže je vidět část vzpěry:
Obrázek
http://img518.imageshack.us/img518/5969/imag0092jg0.jpg

Takže asi tak, nic složitého.
VÝSLEDNÝ EFEKT - když jsem poprvé zavíral kapotu, překvapil mě docela silný odpor, takže snad mi to nebude padat na hlavu až budu dolívat vodu do ostřikovačů :D
Ve výšce cca 30-40 cm před zavřením (při mé výšce 178cm to je když držím kapotu pod maskou a mám lokty kolmo k tělu) už vzpěry nezabírají, takže je nutno kapotu držet a lehce zavřít, jinak spadne. Při otevírání naopak stačí lehce nadzvednout, když jsem se dostal na stejnou úroveň (= lokty kolmo k tělu) vzpěry zabraly a kapotu zvedly az navrch.

Dalo by se říct, že je to zbytečnost, ale hrozně se mi líbí ten zvuk :lol:
Snad vydrží dlouho a snad tento "návod" někomu pomůže.

KOUPENO Z JKDESIGN.CZ = TUNINGSHOP.CZ ZA 450,-Kč (společně s dalšími věcmi, takže mě poštovný nezabilo). Dle prodejce je výrobcem JOM, na vzpěrách není napsáno nic.
Naposledy upravil(a) Miguello dne 01 dub 2009, 12:34, celkem upraveno 4 x.

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 12 úno 2009, 20:39

8) 8) 8) Krásnej návod.
END

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 12 úno 2009, 20:52

Tak jsem na to koukal (no pohrál si si s tím a fakt dobrý), akorát se mi zdá,
1. že se tam ty vzpěry nevejdou a trošku nadzvedávají kapotu (možná se mi to ale zdá :D )
2. že jsou i tak dost vidět při zavřený haubně (teda možná) :D
Taky o tom přemýšlím (už dlouho, od doby co jsem to viděl u Williama v Milo), ale ještě jsem se k tomu neodhodlal :wink:
Mobil : 602318645

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 12 úno 2009, 21:53

Je to v poho Defe... kapotu to určitě nenadzvedává .. :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 12 úno 2009, 23:11

Hezkej návod. Ale ten imageshack je fakt hrozný. Nevím jak jsem ho mohl mít rád... Otevřel jsem první fotku a další už radši ne. :o
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Miguello

Příspěvek od Miguello » 13 úno 2009, 08:32

Jak jsem psal, úmyslně jsem hledal úhel, ze kterého by byla vidět vzpěra, takže při zběžném pohledu to není vidět, musíš se na to zaměřit.
Podle mě je to jako s mračítkama - kdekdo tvrdí, že nelícují, ale když je hodíš do laku a necivíš na to z 10cm..
Prostě ať se každý rozhodne podle sebe, já jsem spokojený :)

BTW - ImageShack alespoň mně vyhovuje, vidím rychlý náhled a podle toho, jestli chci nebo ne, tak si na něj kliknu - nebo ne. Pořád lepší než ukaz.to. Bohužel jsem neměl čas si vyhrát s náhledama, aby i Radoš 92 vědel, na co to vlastně kliká a nebyl teď zklamaný :D Teď už jsem je doplnil.

Odpovědět