neony pod nohama
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
Re: neony pod nohama
zdravíčko pánové mám dotaz: potřebuju šťávu k neonům ale nechce se mi hrabat v pojistkové skříni pač tomu nerozumím a ani se mi nechce to napojovat na nějaký okruh jako třeba u zapalovače. takže mě napadlo že bych si vyvedl normálně kabel přímo od bateriové svorky a že bych na nej umístil pojistkové pouzdro s pojistkou jen nevím jakou pojistku zvolit (kapacitu) a zda by ta pojistka mi uchranila tu baterku aby se mi něco neposralo .. díky
Astra G hatchback, 1999, 1.8, 85 KW, stříbrná metla
- Reklama
Rozhodně jednoduchší je vzít šťávu ze zapalovače a přidat k tomu vypínač. Jen můj názor
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
a když by pak v budoucnu bylo vice neonu a všech těch blbosti bude to te zapalovač zvládat utahne to ten okruh ?:) a aby mi to nehaprovalo když zapnu svetla že by to svítilo méně:)
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
jo ale teď mě napadlo tam jde proud jen když otočím klíčkem ne? tam není stálý proud na zapalovači nebo se pletu ?
svítit ti to míň nebude, ale máš pravdu v tom že proud do zapalovače jde jen při otočeném klíči. Myslím že tam je u zapalovače vyvedený i stálý proud, ale to si nejsem jistý, to si nepamatuju. Když tak můžeš vzít stálý proud ze stropního světla a můžeš to udělat že ti to bude svítit při odemčení auta, otevření a při zapnutí vnitřního světla. Já tam mám daný ještě přepínač a mohu si přepnout zda při odemčení, otevření atd mi svítí interérové neony nebo jen bílé stropní světlo a nebo nic
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
na stropní světlo si chci udělat neony pod auto:D abych ho ve tmě viděl kde parkuju:D..uvidím pohraju si s tím zkusím zapalovač a když to nepujde tak to pujde jinak:D snad k zapalovači vede i stálý proud:) jak píšeš:) jinak si to vyvedu od baterky a nebudu muset to řešit nikdy pro nic jen nevím jakou pojistku
Pojistku vždy nejméně o jeden řád nižší, než je odpovídající max. proud pro průřez vodiče ke spotřebiči (v Tvém případě neonům). Jinak se Ti může stát, že jako pojistka bude fungovat vodič (fire on babylon). Pojistku a průřez vodiče musíš volit podle proudu, který obvodem poteče. Pojistku nedáváš kvůli ochraně akumulátoru, nýbrž jako ochranu před zkratem, u některých zařízení jako např. autorádia ještě jako ochranu elektroniky spotřebiče.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
teda vyčerpávající díky takže to je jak při zapojení zesilovače teoreticky . zkusim to dát na ten zapalovač. a když to nepujde budu muset takhle. a nemůžeš mi prosím poradit jen tak přibližně hodnotu te pojistky. momentálně nevím jak to počítat díky moc:)