Jen rada...

Úpravy od motoru až po plasty
Odpovědět
sabelt

Jen rada...

Příspěvek od sabelt » 22 lis 2007, 10:42

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, hodně často vídávám auta, které mají xenony....

Jenže jeden z nich jim svítí jinou barvou, vetsinou do ružova a žluta.... Chtěl jsem se zeptat jak je to možné, co je příčinou, a zda-li seto dá nějak odstranit... :)

Viděl jsem to i na luxusnějšich autech jako audi, mercedes etc. :)

Reklama

Princ William

Re: Jen rada...

Příspěvek od Princ William » 22 lis 2007, 10:49

sabelt píše:Ahoj, chtěl jsem se zeptat, hodně často vídávám auta, které mají xenony....

Jenže jeden z nich jim svítí jinou barvou, vetsinou do ružova a žluta.... Chtěl jsem se zeptat jak je to možné, co je příčinou, a zda-li seto dá nějak odstranit... :)

Viděl jsem to i na luxusnějšich autech jako audi, mercedes etc. :)
ja si myslim ze maj spatne sestelovany sklon. cocka hazi ruzna spektra svetla....
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

Sweet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sweet » 22 lis 2007, 11:12

Občas je to i tím že xenon odchází nebo má jeden vyměněný.
OPEL ASTRA G Coupé 1,8i 16V r.v. 2005
( PRODÁM )

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 22 lis 2007, 14:39

Slyšel jsem že údajně když se odoporoučí xenon žárovka, tak se musí vyměnit nějaký celý kus a ne jen žárovka... Co je na tom pravdy? Možná bych tomu věřil u origo světel s xenony
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 26 lis 2007, 13:23

Když svítí xenonová výbojka do růžova nebo hodně do tmavě zelena, tak je těsně před umřením. Kvalitní značkové výbojky vydží třeba 6000 - 8000 hodin. Jejich asijské kolegyně třeba jen 2000 - 3000 hodin. Pokud odejde xenonová výbojka, není potřeba měnit "vše" u jakékoliv sady, stačí dát novou výbojku. Nicméně doporučuji překontrolovat zapalovací proudy startovacích zařízení a výbojek, aby to neudělalo jen blik - prask...
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 26 lis 2007, 13:49

A ja sem teď někde četl, že se dělají žárovky (ne xenony) se světlem, které přechází do dvou barev. Na pravou část silnice (ve směru jízdy) žárovka svítí do modra či do bíla, a na levou spíš do žluta. Odůvodněno to bylo tím, že žlutá neoslňuje protijedoucí a bílá zvýrazňuje krajnici a značky. Nejde o pravou a levou žárovku, ale o jednu se dvěma barevnými nádechy...
Nic víc o tom nevím, "jak sem koupil tak prodávám"
8) Hau...
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 26 lis 2007, 15:18

Ano, tyto žárovky skutečně existují. Jmenují se Philips NightGuide. V reflektoru s čirou optikou fungují jak udává výrobce, ovšem podíl žluté proti bílé je možná větší než by se mi líbilo. Ve světle s normální ( ne čirou ) optikou je výsledek ještě horší. Tyhle žárovky podle mě někomu vyhovovat budou, někomu ne. Testováno na dvou Octaviích, před a po faceliftu. Mě osobě nevyhovují, protože nějak nesnesu různobarvně osvětlenou plochu před sebou. Podle mě by mělí výrobci zapracovat na materiálu vlákna a plnícím tlaku plynu uvnitř žárovky, než na jejím malování do různých barviček.
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

Odpovědět