potrebujem zapojiť 12v
potrebujem zapojiť 12v
Zdravím, mám takú možno zbytočnú, ale peknú vec na ruke, 3d led opel znak, pekne to zvýrazní znak auta, len problém je, že netuším kam by som to mal napojiť je to 12V, niekde píšu, že na ŠPZ. Rady?
Opel Astra G 1.4 16V - ročník 98 - X14XE - 66kW - benzín
- Reklama
Re: potrebujem zapojiť 12v
No kam kam...original na to šteker nenajdeš čiže si to budeš musieť urobiť a podľa toho že v tomto potrebuješ radu súdim že elektrika ti asi nebude moc blízka. Treba zobrať multimeter, namerať si niekde plus napr. z toho kontaktu pre žiarovku čo osvetľuje ŠPZ a potom ten plus zapojiť do znaku a zo znaku zasa mínus zapojiť na mínus tej žiarovečky čo osvetľuje špz. Len neviem ako je konštruovaný ten znak, či tam nebudeš musieť niekde pchať aj odpor. Suma sumárum, treba zapojiť dokopy 2 káble alebo najlepšie nezapájať nič a nedávať ten gíč na auto .
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
Pokud jsou v tom ledky už na 12 V tak žádný odpor nepotřebuješ. Napojil bych tenký káblík od znaku přes dírku co je pod znakem , vedl bych to někde pod tapecem kufru a střechy, asi do levého světla, tam se dá odklopit krytka a těch 12 V i ukostření tam lehko najdeš s měřákem
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
Je mi jasná elektrika a že musím nájsť 12V zdroj ktorý dostanem po otočení kluča alebo tak chcem ten znak dať dopredu, udávaju že 12/24V, čiže tie LEdky už budu pripravene, nemusí byť odpor, ja len neviem kde mám ten zdroj na aute hladať.. niekto mi poradil, že by som to mohol zapojiť na parkovačky..
špz, vpredu špzetka není osvietená a neviem kde je zapojená tá vzadu...
špz, vpredu špzetka není osvietená a neviem kde je zapojená tá vzadu...
-
...že by na parkovačkach?ivanoxx píše: špz, vpredu špzetka není osvietená a neviem kde je zapojená tá vzadu...
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
hej ? Ja netuším, nevyznám sa v elektrike auta a jak je to riešené, preto sa pýtam