Diody pod nohy a sedačky

Úpravy od motoru až po plasty
DiaS
Kontaktovat uživatele:

Diody pod nohy a sedačky

Příspěvek od DiaS » 10 srp 2012, 16:35

Zdravím, chtěl bych si koupit zelené diody, nejlépe kdyby mi někdo poradil nějakou tu značku nebo poslal link a má s tím nějaké zkušenosti. Celkem bych si jich koupil 4 a pak to nějak namontoval do auta s kámošem.
Další věc, hledal jsem tu na forum a asi jsem to přehlídl nebo to tu není, poprosil bych o nějaký návod, který by mi vysvětlil jak to v autě zapojit, aby to svítilo při otevírání dveří a pak to pomaličku zhasinalo při zavření dveří, tak jako stropní světlo.
Další věc jestli bych mohl poprosit je, jestli mi někdo poradí o koupi stropního světla, kde bych si to mohl zapnout kdy budu chtít já (když se mi rosvítí diody, tak ať mi nesvítí i stropní světlo.
Děkuji předem. :wink:
Opel Astra G combi 1.6 16v 77kw, 2001

Reklama

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Diody pod nohy a sedačky

Příspěvek od HerryCZ » 11 srp 2012, 07:44

Hoi,

mno ja bych misto jednotlivych diod volil redeji LED pasky. Ty se daji sehnat na 12V, takze by jsi nemusel resit upravu napajeciho napeti. Co se tyce pripojeni, tak bych to vzal asik ze svitilen ve strope at tam mas efekt pohasinani. Jinak bez efektu by to slo napojit primo ze spinace ve dverich, bylo by to mensi tahani kabelu.

Jinak podivej se tady:
http://www.gme.cz/led-pasky/led-pasek-f ... -p960-107/
Je tam toho vice.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

syrecek

Příspěvek od syrecek » 12 srp 2012, 09:57

já to mám tak, že bílé diody mám zapojené přes stropní světlo a pak mám ještě modré diody a ty mám napojené na vypínač že si je mohu rozsvítit dle libosti a nemohu si na to stěžovat 8)
Opel Astra Classic 2 1,4 16w twinport / r.v.2005

Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal » 26 zář 2012, 15:05

nechci kecat...ale myslim že jak diody tak led pásky pohasínat nebudou....ty buďto svítí nebo ne...takže je to jedno kde to napojíš

blood311
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blood311 » 26 zář 2012, 15:41

Jám mám modré led pásky jakoby podedveřma aby svítily na zem, mám je napojený přes světlo na dveře, takže se rozsvítí když otevřu dveře a když je zavřu tak zhasnou stejně jako světlo, jinak mám pod nohama taky modrý led pásky a ty mam na vypínač, ty si pustím kdy chci. Jinak mám u každýho místa jeden kus led pásku (3 didoy - 5 cm) s každý strany jeden takže u řidiče dva pásky u spolujezdce 2 atd atd.. dohromady sem za to dal tak 200, koupil jsem to normálně v obchodu s el. součástkama..

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 27 zář 2012, 05:07

Miichaal píše:nechci kecat...ale myslim že jak diody tak led pásky pohasínat nebudou....ty buďto svítí nebo ne...takže je to jedno kde to napojíš

diody ti pohasínat také budou, ale musíš je mít napojené na stropní světlo, jak psal herry

hant

Příspěvek od hant » 27 zář 2012, 17:23

pravda- je to tak. přes stropní světlo mají plynulé pohasínání. Jenom bacha. mají malej odběr a tak pokud tam není ( ve stropním světle) klasická žárovka tak budou stále mírně svítit.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1

https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira

Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 27 zář 2012, 18:01

přesně jak píše hant.. multitrimrem (či multimetrem, jak se někde udává) prochází v klidovém stavu minimální proud který žárovku nerozsvítí, ale ledku ano, té stačí menší napětí aby se rozsvítila. proto to minimálně žhne, ale když se koukneš do auta, tak u mě (bílé led - 2x3 ledky) to v interiéru nepoznám, že by něco svítilo - pouze když se podívám přímo do světla tak za tím plastnem vidím že to žhne..

další postřeh je ten že na ledky to nepatrně rychleji pohasíná než žárovka (ale pořád je to dost pomalé na vychutnání toho efektu)...

DiaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DiaS » 28 zář 2012, 10:31

Děkuji za rady chlapi :) , já to chci napojit na to stropní světlo, a ze stropního světla tu hlavní středovou žárovku sundat a nechat tam 2 boční světílka, které se dají zapnout díky tlačitkám, tak snad to tak půjde co ?
Jen bych potřeboval něco zjistit. Nebudu potřebovat nic víc než ty led pásky a zapojit? Nějakou el.součástku ? Jen prostě to nějak napojit, a když budu mít ty 4 pásky, tak je budu muset nějak spojit, můžete mi poslat třeba foto jak to tak přiblížně vypadá? Prosím

Předem děkuji :)
DiaS

hant

Příspěvek od hant » 28 zář 2012, 10:42

musíš dodržet polaritu. + a -. Proojit mezi sebou a připojit na světlo. Jestli to ještě budeš chtít vylepšit tak si udělej i svítící kliky z venku.

DiaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DiaS » 03 lis 2012, 13:06

Ahojte, děkuji všem za rady, již to mám zapojené a k večeru až bude tma si to tam slepím abych viděl jak to svítí ve všech směrech :) později tu dám i fotky ;-)

inferno

Příspěvek od inferno » 15 lis 2012, 21:51

chlapi jak ste resili ty pasky nalepeny zespod dveri ?? kde to mam zapojit ? to bych musel pres sloupek az ke stropnimu svetlu nebo je nekde i jinde drat ? a jak to sakra pajite ?! me se to furt lame :D vubec me to nechce drzet ten cin na tom.. ( kalafuna samozrejmosti nebojte, mam elektro skolu :D ) ale nedokazu si to predstavit to dat pod ty dvere, kdyz sem to tak tak dal pod nohy :D
Opel Astra G 1.4 16V X14XE 66 kw 5dv. hatch
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23827

DiaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DiaS » 17 lis 2012, 17:01

inferno píše:chlapi jak ste resili ty pasky nalepeny zespod dveri ?? kde to mam zapojit ? to bych musel pres sloupek az ke stropnimu svetlu nebo je nekde i jinde drat ? a jak to sakra pajite ?! me se to furt lame :D vubec me to nechce drzet ten cin na tom.. ( kalafuna samozrejmosti nebojte, mam elektro skolu :D ) ale nedokazu si to predstavit to dat pod ty dvere, kdyz sem to tak tak dal pod nohy :D

Ahoj, já jsem to měl v klidu, pod sedačky a i pod dveře. Zapojil jsem to jednoduše, žádné pájení, jen jsem to smotal k sobě a pak přelepil izolační páskou. Kabely v autě jdou vidět ale až tak hrozné to není, Zapojoval jsem to všechno na stropní světlo, i ty pod dveřma, je to lepší osobně to ukázat jak to tam propojit apod.
DiaS

inferno

Příspěvek od inferno » 19 lis 2012, 11:22

a jak si to tam dal prosimte bez pajeni ? :shock: to si jen na kontakty prilozil ten dratek a zalepil ?:D drzi to ?:D jako kabely dozadu jsem natahl tunelem a vyvedl za sedacku a tam se snazim dat ten pasek ale dycky se mi to v kontaktu zlomi i kdyz to oblepim po napajei paskou... to mi porad jak to zapojit bez pajeni :D
Opel Astra G 1.4 16V X14XE 66 kw 5dv. hatch
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23827

hant

Příspěvek od hant » 19 lis 2012, 14:44

Pokud chceš docílit bezproblemového svícení a nechceš ledky zlikvidovat, tak myslím musíš pájet. Je fakt že to chce pevnou ruku a trpělivost, ale jde to. Žádný přikládání a oblepování není dokonalý. Kablíky smoč v kalafuně nebo nějaký pájecí pastě a pocínuj je. Ošetři takhle i kontakty na Led pásku a při pájení přidej cín. Pokud to necháš zchladnout než s tim pohneš, spoj bude pevnej a drží. Teď nedávno jsem tímhle postupem dělal několik pásků (nasvěcel jsem akvária) a pohoda. Jen se zamysli nad tím kam ty pásky dáváš a jestli ti tam jde voda a nebo je tam vlhko, tak musíš pásek odizolovat. Nejlíp ho zatavit do průsvitný smršťovací trubičky.

Odpovědět