Náplně u nového auta
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Náplně u nového auta
Zdravím, tak včera jsem se stal šťastným majitelem Astry Caravan 1.6 16V r.v. 1998.
Chtěl bych se zeptat kde v Ostravě nejlépe vyměnit olej+filtr a chladicí kapalinu. Jestli si koupit vlastní nebo věřit mechanikovi a když tak jakou značku a druh oleje.
Předem děkuji za rady.
Chtěl bych se zeptat kde v Ostravě nejlépe vyměnit olej+filtr a chladicí kapalinu. Jestli si koupit vlastní nebo věřit mechanikovi a když tak jakou značku a druh oleje.
Předem děkuji za rady.
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Re: Náplně u nového auta
No zkus v Oplu ted tam měli nějakou akci na olej ale nevím jestli i v Ostravě. Jinak tam prosím tě lij 10w40 jinak jestli tam dáš plnou syntetiku tak ti to bude žrát olej vzduchovej filtr zmákneš sám - pár sponekLucky píše:Zdravím, tak včera jsem se stal šťastným majitelem Astry Caravan 1.6 16V r.v. 1998.
Předem děkuji za rady.
PS: a kup si vlastní to je nejlepší....NIKDY nikomu NEVĚŘ!!§ JINAK gratuluji ke koupi a vítej
Re: Náplně u nového auta
pokud máš možnosti a kontakt, nechej si to udělat, ale zvládneš to i sám, cca za 1000 Kč.Lucky píše:Zdravím, tak včera jsem se stal šťastným majitelem Astry Caravan 1.6 16V r.v. 1998.
Předem děkuji za rady.
OLEJ I VZDUCH
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec. Vítám Tě mezi náma (Ostravakama).
Každopádně 10W40 ničemu neublíží, a je docela jedno, jaká značka to bude, pokud to nekoupíš v NOname obalu. Doporučuju taky vzduchový a kabinový filtr. Koupíš třeba v Kelly, nebo Rall, či Štangl... není problém. Kdybys něco potřeboval, rád ti pomůžu, jen se obrať Ostravaku
Každopádně 10W40 ničemu neublíží, a je docela jedno, jaká značka to bude, pokud to nekoupíš v NOname obalu. Doporučuju taky vzduchový a kabinový filtr. Koupíš třeba v Kelly, nebo Rall, či Štangl... není problém. Kdybys něco potřeboval, rád ti pomůžu, jen se obrať Ostravaku
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Par navodu je zde - https://www.astra-g.cz/search.php?rstext ... l&rstema=3
TOTO PLATI I PRO STAVAJICI CLENY, NEKTERI SE PTAJI STALE DOKOLA
TOTO PLATI I PRO STAVAJICI CLENY, NEKTERI SE PTAJI STALE DOKOLA
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Všem moc díky za rady a přivítání v klubu.
Momentálně mě trápí čtyři věci:
1.Otáčaní klíče ve spínačce jde dost ztuha. Jeví se to jako lehke přidírání. Nevíte jestli se to dá něčím promazat? A pokud ano tak jak, abych tomu ještě spíš neublížil?
2.V manuálu jsem si přečetl, že kontrolka chladicí kapaliny má po dvou sekundách po zapnutí zapalování zhasnout. Mi ale jen problikne a svítí dále. Zhasne až po nastartování motoru.
3. Vrzání pravých zadních dveří. Kde a čím by to bylo nejvhodnější namazat.
4. Baterka si říká o nabití, ale nevím jestli ji může jen tak vytáhnout. Jde mi o napájení řídicí jednotky, alarmu apod.
Tak myslím, že to na začátek stačí .
Momentálně mě trápí čtyři věci:
1.Otáčaní klíče ve spínačce jde dost ztuha. Jeví se to jako lehke přidírání. Nevíte jestli se to dá něčím promazat? A pokud ano tak jak, abych tomu ještě spíš neublížil?
2.V manuálu jsem si přečetl, že kontrolka chladicí kapaliny má po dvou sekundách po zapnutí zapalování zhasnout. Mi ale jen problikne a svítí dále. Zhasne až po nastartování motoru.
3. Vrzání pravých zadních dveří. Kde a čím by to bylo nejvhodnější namazat.
4. Baterka si říká o nabití, ale nevím jestli ji může jen tak vytáhnout. Jde mi o napájení řídicí jednotky, alarmu apod.
Tak myslím, že to na začátek stačí .
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak spinacku muzes prostriknout nejakym sprejem, treba silikonem, s citem,at pak nemas mastne klia Ale je to jen docasne, za nejakou dobu to budes muset udelat znova.
Baterku klidně vytahni, neni problem, pokud znas kod k radiu, jestli mas original...
Baterku klidně vytahni, neni problem, pokud znas kod k radiu, jestli mas original...
Moje Astrina 1,7DTi
Někde na netu jsem se dočetl, že vypouštěcí šroub ve vaně je TORAXového typu. Jaká je tam velikost jsem ale nenašel. Jinak stačí, když olejový filtr utáhnu ručně? Nebo na to máte nějakou fintu?
Jinak jsem se díval do Auto Kelly na filtry a nevím jakou vybrat nejlepší značku:
Filtry mají od: STARLINE, MANN, FILTRON, DELPHI, FRAM, CHAMPION.
Díky za pomoc při výběru.
Jinak jsem se díval do Auto Kelly na filtry a nevím jakou vybrat nejlepší značku:
Naposledy upravil(a) Lucky dne 10 črc 2008, 11:10, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Torx na vaně ? no to nevím... Utáhnout normálně ručně a gumku trochu namazat předtím. Vem třeba MANN filtr, je to docela jedno. Ja používám převážně tyto... a f poho..
Moje Astrina 1,7DTi
Nevíte kde se v Ostravě dá sehnat ten Opel GM filtr? Jinak jsem si všiml, že ze spodu kapoty je nalepen štítek s olejem 5W40. Všichni mi tady doporučovali 10W 40. Chci teď tomu autu dat to nejlepší. Ale zase ne to, co mu nesedí. Tak co mám vybrat Castrol Magnatec 5W-40 C3 (4 L) nebo Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3 (4 L). Díky za infoHarley píše:Torx na vaně je 45ka a pod ním je gumový O kroužek, ten vyměnit za nový. Filtr klidně orig. Opel GM cenově je to stejné.
- Hanzzz
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem doma měnil filtr, tady jsem dal fotky a můj postup práce https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=8585 , teda ale řeknu vám, nebyla moc sranda měnit olej s foťákem v ruceLucky píše:Někde na netu jsem se dočetl, že vypouštěcí šroub ve vaně je TORAXového typu. Jaká je tam velikost jsem ale nenašel. Jinak stačí, když olejový filtr utáhnu ručně? Nebo na to máte nějakou fintu?
tadyto je ten vypouštěcí šroub od olejové vany, takže tomu se říká TORAX jo nebo jak se tomu říká?
Astra 1.7TD, caravan - https://www.astra-g.cz/forum//////////viewtopic.php?p=136916#136916
Ja som mal na X16XEL na vypúšťacom šróbe kovové tesnenie, nie gumený krúžok. Olej som používal Magnatec 10 w 40. Olejový filter GM ti predajú v Opli. Pred dvomi rokmi stál zhruba 100 SK.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL