Může se dát autobateria s větším Ah
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Může se dát autobateria s větším Ah
Ahoj, mám G 14 16V a chci se zeptat jestli mohu dát autobaterii s větším napětím Ah než je předepsané a bude to mít vliv na lepší strty nebo to naopak může něco spálit.
Dík za odpověď Jirka
Dík za odpověď Jirka
- Reklama
kapacita se udává ve faradech u kondenzátorů todle označení jakej proud je baterie schopna dodávat hodinu než se vybyje -> 44Ah, můžeš tam dát větší ale taky nezapomeň že maj větší rozměry a zas to nepřeháněj abys tam neměl 90Ah
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Zigi píše:Jo ale jeste jsem nikdy nevidel kondika,co ma 1F,to spis mili nebo mikro FVojta píše:kapacita se udává ve faradech u kondenzátorů todle označení jakej proud je baterie schopna dodávat hodinu než se vybyje -> 44Ah, můžeš tam dát větší ale taky nezapomeň že maj větší rozměry a zas to nepřeháněj abys tam neměl 90Ah
Jestli mas 1.4 16V,tak tam dej tak 55Ah,melo by to max vyhovovat.
90Ah by tam ani nenarval
Dík Zigi, mám tam 44Ah a chci tam dát tak do 55 Ah a právě někdo mi říkal, že s tím můžu i něco v motoru spálit - to je blbost viď. Jinak tam mám místo snad až na baterii do 72 Ah
Jirka
Dík, tak toho chytráka pošlu do pr**le, je moc chytrej.Zigi píše:Tak to je fakt blbost,nic se nemuze spalit,protoze napeti bude porad stejne a vsechny soucastky si budou brat porad stejny proud,jelikoz ohmuv zakon je porad stejny,tak nemej strach!Jirka D. píše: Dík Zigi, mám tam 44Ah a chci tam dát tak do 55 Ah a právě někdo mi říkal, že s tím můžu i něco v motoru spálit - to je blbost viď. Jinak tam mám místo snad až na baterii do 72 Ah
Jirka
No myslim,ze tak tech 70Ah a vice by bylo zbytecne.To maji tak akorat ropaci
Pro upřesnění - Ah v akumulátoru udávají, kolik je akumulátor schopen dodat při určitém odběru....tzn. 44Ah při odběru 1A bude schopen tuto hodnotu dodávat 44 hodiny,ale to už jste popisovali nahoře. Samozřejmě, že výraz pro Ah je správný "kapacita akumulátoru, nebo článku", né jen u kondíku je kapacita.....
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
To je jen pro ty pomaleji chápající.....Vojta píše:44A dávat hodinu = 1A dávat 44 hodin = trojčlenka z pátý třídy
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
- Princ William
tak ja videl i 2,5F a je velkej asi jako pul litrova plechvka od piva (mozna drobet vetsi). koukni se do hifi shopu. maj je tam. sice nevim jestli tech 2,5 ale jsou tam.Vojta píše:já viděl i kondík co má 2 Farady
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
vetsi kapacitu baterie bych nedoporucoval.. protoze alternator v aute je stavenej na zrcitou kapacitu.. pokud das silnejsi alternator to nestaci dobijet a ty pak prakticky jezdis skoro furt s polovybitou baterkou.. kamos tohleto udelal dal si to do fiatu bravo a mel problemy s eletrikou drobnosti ale naserou.. C
Přesně tak jak píšeš.... 55Ah v pohodě, víc bych nedával.Zigi píše:Tak kdyz si nezapnes klimu, svetla, radio na plne gule se 2 zesilovacema,tak musi stihat dobijet!Ja si v kazdem aute vzdy kupoval silnejsi baterie a vzdy v pohode alteci stihali dobijetSršeň píše:Ja by som tiež nedával batériu 55 Ah namiesto 44 Ah. Ten alternátor podľa mňa nebude stíhať dobíjať. Skús pozrieť štítok na alternátore, tam by to malo byť jasné.
Re: baterie 55 Ah
JAsně,ale jde o to, že třeba 1.4 má 44 Ah a nemusí se bát tam dát 55ku.Jiri1 píše:Jen na okraj, na 1,6 16V je jiz od výrobce baterie 55 Ah.