Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
chlapy mam dotaz jak vyměnit klinák ráno když je to studené tak piská jak svina tak jsem si kupil druhy a modlím se ať je to jen řemen. a ted zpět jak ho vymenit???? staci kdyz jenom napnu kladku dolu a zhodim ho a dám novej ?? nebo je na to nejak postup??? a jeste jedna otazka kdyz ho budu mit dole mužu nastartovat normalne motor??? chci si jenom ověřit ze to nepiska neco jineho??? nestane se nic s altikem a z klimou ??? predm dik za radu ..
Opel astra 1.6 16V R.V 2003,Klima, Okna Na DO, radio VDO Dayton 2304 Mp3. životní láska:)
HZS ČD JPO Přerov: "Chodíme tam, odkud jiní utíkají"
15 fajfkou (ráčnu tam nedostaneš) odkloň napínací kladku a volnej řemen shoď. A s tím nastartováním, klidně to udělat můžeš, nic se nestane. No a pak zase odkloň kladku, nasaď řemen a povol kladku. Toť vše.
No já nevim, já mám kladku a i řemen na autě od výroby - 115.000km, a kladka už je celkem slyšet. Takže když po takové době budu měnit řemen, tak i s kladkou. Jak rozvody, u těch taky nenechám staré kladky. Ale jestli měníš řemen často, nevím nevím.
ja bych rek ze je to klinak...kdyz piska znamena to ze prokluzuje. takze je bud spatnej nebo malo napruzenej...zkusil bych na nej sahnout-nemel by se prohnout vic jak o pul centaku. a kdyz jo...zkusil bych ho poradne nasponovat
OPEL ASTRA G 1.6 16v X16XEL ,cerna metla, elegance
Takze dnes som pozeral tu kladku. Vyzera to na vadne lozisko a preto aj piska. Remen vypada bez poskodenia.
Preveroval som aj ceny. Cela kladka cca 2000 SKK, samotny tlmic narazov, ktory kladku sponuje 2300 (nema zmysel ) a da sakupit aj samotne koliecko s loziskom...cca 850 SK.
Takze este vyskusa tlmic a ak bude v pohode kupim len koliecko...
protoč kladky bez řemenu, a hned víš, jestli nedrhne, zkus napínák zda chodí volně, dále bych vždy do pohyblyvých a
rotačřních míst kapl olej, může se to uvolnit, pokud nepomůže=výměna vadného dílu. nemazat řemenici
předpokládám, že i u napínáku lze natáhnout péro, např o 1/4
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic