![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Výměna chladící kapaliny
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Výměna chladící kapaliny
Ahoj všem....chtěl bych vás požádat o radu.....potřebuju kompletně vyměnit chladící kapalinu v chladiči. Nevim jestli se dá nákým způsobem vypustim všechna kapalina z chladiče najednou.....jestli je tam náká výpust nebo tak něco.....nebo jestli to musim nak vycucnout
...zatím jsem připravenej vycucnout co se da hadičkou a dolejt čistou vodou....tento postup parkrat oprakovat az se chladič pročisti a pak dolej novou nemrznouci směs....poradite mi nekdo jednodušši způsob? pls..
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Reklama
Ten výpušťák je ideální řešení. Je na levé straně chladiče dole (když stojíš před autem), má barevnou krytku, kterou jen povolíš, necháš odtéct a zase utáhneš. Nevyteče samozřejmě všechna chladící kapalina, ale to nevadí. Jen upozornění: do horkýho motoru nelej studenou chladící kapalinu ani destilovanou vodu.
Astra Coupé Turbo
- Hany
- Kontaktovat uživatele:
Jen mě uniká, proč tam chceš lít čistou vodu? Pro vyčištění od staré nemrazky? Pokud ji vypustíš a naliješ novou, tak ten zbytek v okruhu nevadí, je to min. množství, co tam zůstalo.
Já to mám horší, mám teď autko v servisu,mění mě těsnění pod hlavou. Teče mě právě olej do vody. To bude teprv čištění chladícího okruhu od oleje.
Já to mám horší, mám teď autko v servisu,mění mě těsnění pod hlavou. Teče mě právě olej do vody. To bude teprv čištění chladícího okruhu od oleje.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR
A ta původní kapalina byla modrá nebo oranžová?Melodi_boy píše:Mam malý dotaz koupil jsem si v Oplu tu ružovou vodu do chladiče a když mi ju měnil mechanik tak vypustil všechnu tu puvodní a po vypuštění nalil všechnu co jsem koupil, ale po zahřátí motoru ta kapalina nějak změnila svou barvu z ružové na modro-zelenou. Vadí to nějak???
to minimum je tak 2 litryHany píše:Jen mě uniká, proč tam chceš lít čistou vodu? Pro vyčištění od staré nemrazky? Pokud ji vypustíš a naliješ novou, tak ten zbytek v okruhu nevadí, je to min. množství, co tam zůstalo.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Do roku výroby 2000 se používala modrozelená chladící kapalina, od 2000 se používá oranžovorůžová. Obě varianty se musí namíchat s destilovanou vodou na požadovanou mrazuodolnost. Maximálně ovšem 50:50, protože při vyšší koncentraci chladící kapaliny se zhoršují chladící a ochranné vlastnosti.
Astra Coupé Turbo
- Princ William
delal jsem to je to asi tejden. na chladici je ten vypustak cervenej hned dole. vypustil jsem to uplne vsechno a nalil novou chaladici kapalinu (uz tam byla ta oranzovoruzova) celkem tam ma byt 7,1l bez AC asi 6,8l ale je tam nalil jen cca 5l tak nekde zustaly 2litry. asi v motoru.
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- Princ William
kdyz to menim cele tak je to uplne jedno sice te neco zustane v objehu ale co. nema se akorat michat modra s ruzovou jinak kdyz dodrzis barvu tak je to jednoPetrKpy píše:Maximálně bych řešil problém, kterého výrobce bych tam nalil, jestli striktně dodržet Opel nebo dát třeba i Hekru.
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO