Benzin vs. Diesel

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin

Preferuji:

Benzin
26
60%
Diesel
17
40%

Celkem hlasů: 43

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 16 led 2008, 10:54

Je to podle me hrozne individuelni, kazdej ma "bezpecnej strop" jinde. Samozrejme ze se takovou rychlosti neda predjizdet "vlacek" aut kdy to muze z nenadani nekdo nevydrzet a zacit predjizdet. Nikdo nepocita ze clovek "leti" 200 a ikdyz koukne do zrcatka tak ti to posle pred cumak. Proste kdyz clovek predvida a jede vzdy tak aby situaci zvladnul, tak je to OK.

Reklama

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 16 led 2008, 11:15

hele já koukal na rozhovor s Krestou a ten říkal, že pro něj je strop kdy se dá jet bezpečně na českejch silnicích 160km..takže gratuluju jsi lepší :twisted:

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 16 led 2008, 11:50

To ja taky cetl rozhovor s pilotem F1 a psal ze jezdi do 130 ... to oni jen tak delaj ...
Nemuzou napsat ze se da v pohode drandit 200, bo by to pak vsichni maldi a nevyboureni zkouseli a ti co by nemeli dost zkusenosti by na to doplatili (+ nejaky ty kolemjedouci auta).
Jeste bych dodal, ze nektere useky dalnic jsou horsi nez lecktera silnice I. tridy. Na D1 je zatacka kde se pri 150-160 pohybuju na hranici smyku ...

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 16 led 2008, 21:39

AstraDTI píše: Jeste bych dodal, ze nektere useky dalnic jsou horsi nez lecktera silnice I. tridy. Na D1 je zatacka kde se pri 150-160 pohybuju na hranici smyku ...
Kterou máš na mysli?

Jinak ono je i město a město.... U nás je v centru spousta dlouhých rovných úseků, přehledných.... Praha a její průjezdy, fakt tam všichni máte poctivě pořád 50...?

Přesně jak píšeš, jsou místa, kde to rozjet jde i v tom městě, samozřejmě že v největším frmolu v centru města mám i míň než 40 a ne že tam bezhlavě valím 80... :wink:
END

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 16 led 2008, 22:27

Clovece, kolikatej kilometr si uz nepamatuju. Je potreba jet vnitrnim polomerem - tedy pravej pruh, smer Brno. Je to z kopce a blbe naklopena silnice ... Pri tech 160 (doufam ze si to dobre pamatuju, ale urcite je to mene nez 180) je na volantu citit, ze je to tak nejak na hranici, celkem slusne dostredive zrychleni, ale nic nebezpecnyho. Je to dobre poznat na prvni pohled.

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 16 led 2008, 22:43

AstraDTI píše:Clovece, kolikatej kilometr si uz nepamatuju. Je potreba jet vnitrnim polomerem - tedy pravej pruh, smer Brno. Je to z kopce a blbe naklopena silnice ... Pri tech 160 (doufam ze si to dobre pamatuju, ale urcite je to mene nez 180) je na volantu citit, ze je to tak nejak na hranici, celkem slusne dostredive zrychleni, ale nic nebezpecnyho. Je to dobre poznat na prvni pohled.
JA vim kde to myslis, my tam jeli ve 4 lidech ve felicii tak pred 6 roky asi 140km rychlosti, ja sedel vzadu a myslel jsem ze uz to je muj konec, takze ne az 160 je ta smrtelna rychlost...

Mimochodem dnes jsem byl v ŘÍŠI za nakupy a fakt se to neda vubec srovnat s CR, v nicem !!!!
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Chavron

Příspěvek od Chavron » 17 led 2008, 20:24

Trdlo píše:
AstraDTI píše:Tak myslim ze formulace ne zrovna povolenyma rychlostma je trochu zavadejici :) Pokud se nejednalo o ciste mestskej provoz tak to skorem nechapu. Takovou spotrebu jsem dosahl snad 2x za 4 roky a to nebyla jizda, ale let :D Jednou nemecka dalnice s hustym rychle jedoucim provozem a podruhe Kvilda-Praha. V obou pripadech uplne plny auto a skoro furt plnej plyn.
No řekněme, že na dálnici lítám těch 160-200, mimo dálnici do těch 130, a ve městě většinou kolem 80. :oops: :oops: :oops:
200 km/h s X14XE?... co do toho tankujes...raketove palivo? :)

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 17 led 2008, 21:42

Chavron píše:
200 km/h s X14XE?... co do toho tankujes...raketove palivo? :)
No, s větrem v zádech, z kopce dolů a na laně za bmw. :D

Ne, bavili jsme se o služebních autech. :wink:

Ale nenechte se zmást, sice mám x14xe, ale jejich 90HP už dávno není pravda... teď jich má určo aspoň 89. :P :P :P Tjůnink ne. :twisted:
END

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 17 led 2008, 22:30

Já jezdil s naftou, teď jezdim s benzínem a další auto bude určitě nafta. S benzíňákem jsem spokojenej, 1,6 16V jede slušně, spotřebu má u mě taky super (těch 6,2 - 6,5 litru na 100km), ale to je na dálnici tak do 120, víc nee. S nafťákem bych se za 6,5litru nemusel tak hlídat a na dálnici mu popustit uzdu. Že má nafťák drahej servis, záleží na jakej motor narazíš. Služební Peugeot Partner 1,9D má najeto přes 170 tisíc (máme ho od novoty) a jediný co se dělalo na motoru byla výměna žhaviček, rozvody, sem tam vyměnit olej (intervali se nedodržujou), filtry (taky mimo intervali výměny) a po osmi letech výměna baterky a jedný svorkovnice na žhavení která se vyhřála, nic víc a auto jezdí skvěle, až se sám divim.

Takže u mě jednoznačně nafta a další autí by měla být Zafira 1,9CDTi zatím nejsilnější 150k verze.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Zamčeno