Výměna chladící kapaliny

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
indet

Příspěvek od indet » 07 pro 2006, 21:30

No tak teď teda nevím :shock: . Míchat či ne :?: . V Oplu mě při výměně chladící kapaliny po vypuštění staré (modrozelená) doplnili novou (oranžovorůžová). Na muj dotaz zda se mohou tyto kapaliny míchat mě odpověděl mechanik že ano (udajně se na to již dotazovali). Tak teď babo raď ( a nejen babo). Děkuji za upřesnění.
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 07 pro 2006, 21:36

do auta se zelenou můžeš dát růžovou ale do auta s růžovou nesmíš dát zelenou, už sem to psal
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

indet

Příspěvek od indet » 07 pro 2006, 21:40

Díky Vojto,
bohužel někdo tu psal něco jiného a tak mě zmátl.
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 07 pro 2006, 21:51

Chlapi závidím vám modro zelenou, nebo růžovozu směs v expanzce.
Já dnes rezignoval, nevím jestli se už mám smát,nebo brečet. Dovezl jsem auto že je konečně opravené, vyplázl jsem 15.000,-Kč musím upřesnit, že mi dělali na tom ještě jiné věci, ale nejhorší zjištění bylo, když jeda ze servisu jsem se stavil natankovat, nedalo mi to, abych otevřel kapotu a mrkl na čistou expanzku. Protože když jsem jim auto vezl,byla zajeb.... od oleje. Tvrdili mě, že to proplachovali a nalili mi tam 4 L nemrazky+destilku na doředění. Tak otevřu kapotu,odšroubuju víčkko expanzky a zanořím prst do kapaliny, jak jsem ho vytáhl / to bych mohl udělat soutěž,jak vypadal prst/, jsem šel do mdlob, jako kdybych šáhl do olejové vany, nekecám v expance byl čistý olej.Do servisu jsem vezl auto,že byla v expanzce voda a olej usazený na nádržce,ale byla tam voda. Teď voda nikde,v motoru olej na minimu a expanzka plná oleje. Tak jsem hned jel zpátky do servisu s reklamačkou a v pondělí vezu auto zpátky.
Naposledy upravil(a) Hany dne 07 pro 2006, 21:54, celkem upraveno 1 x.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 07 pro 2006, 21:53

a to si myslíš že ten olej někdy někdo vyčistí? toho už se v životě nezbavíš, olej už tam bude dycky

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 07 pro 2006, 21:57

To mě bylo jasné, že přes veškeré proplachování,ten haj.. olej tam už vždycky zůstane, ale teď po ,,opravě,, to je úplně v prd..., protože je tam už čistý olej, resp. zasraný olej, ale jen on, vody minimum.
To jsem musel jet pracovně v sobotu na SK, tak , to musím zrušit.
NO TAK JSEM SE DNES NASRAL A VYTOČIL/ omlouvám se za ten výraz/ ale za 15.000,- před vánocema dat do auta a auto je v horším stavu než před servisem, to je na mě mooooc. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR

Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km » 20 pro 2006, 22:03

tady jsou fotky na výměnu kapaliny :wink:

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=1858
Astra G 1,8 16V caravan, automat

Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar » 27 bře 2007, 11:56

Já to nechal vyměnit při rozvodech.Stejně měnil pumpu tak jsem nechal dát novou kapalinu.Při cenách rozvodů je to zanedbatelná položka.
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky

Lucky

Příspěvek od Lucky » 14 črc 2008, 19:01

Zdravím, příspěvky jsem prostudoval a chci se jen naposledy před výměnou ujistit. Dneska jsem v Oplu dostal růžovou chladicí kapalinu s radou, že zelenou vypustit a nalít tu růžovou a to tak že prej: 4l kapaliny a zbytek dopasovat vodou.Není v rozporu s návodem? Tam je to max 50:50 a víc kapaliny se nedoporučuje. Jinak na proplachování zbytku v chladiči se asi vybodnu. Mam jen strach, aby se pri smíchání těch kapalin neudělaly v chladicím systému nějaké hrudky. Jen vypuštění by mělo stačit ne?
Díky za rady 8)

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 15 črc 2008, 01:17

já si to dycky naředim předem 50:50 v jiný nádobě,jelikož náplň je asi 7 litrů a max vypustíš tak 5 litrů tak bys tam nalil 4 litry chladící a litr vody, což rozhodně neni 50:50

Lucky

Příspěvek od Lucky » 15 črc 2008, 06:07

Ted me jeste napadlo, jestli ta jejich chladici kapalina uz neni naredena. To by se pak vsechno vysvetlilo. Jinak chlapi, opravdu tam muzu dat tu cervenou nebo se na to mam vys... a zajit treba do Auto Kelly koupit zelenou a nersit to. Taky bych potreboval poradit jestli mi vubec dali tu správnou pro hlinikove hlavy. Dali mi tuhle 1940650.
P.S. Uz jim neverim ani slovo.

Lucky

Příspěvek od Lucky » 15 črc 2008, 13:03

Tak mi prosim vas uz nekdo definitivne napiste, jestli tam mam dat cervenou nebo modrou kapalinu. Chci uz si to vymenit a nebyt porad v nejistote, ze si tou nebo onou neco pos...
Diky

Lucky

Příspěvek od Lucky » 15 črc 2008, 16:22

Tak jsem to ted jeste vsechno objel a cervena jde do nádržky. :wink:

Zamčeno