Spotřeba oleje
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tak tady průběžně pročítám to téma a napadlo mě jestli se někdo zamyslel nad tím, jestli existuje souvislost spotřeby oleje s obsahem motoru? Nemám totiž pocit, že by mi olej nějak měřitelně ubýval a před Zafirou jsem měl VeBe taky s 1,8 kde to bylo stejné. Protože mi přijde, že "olejově nenažrané" jsou hlavně motory 1,6, což bylo u Vecter všeobecně známo, že se tam olej dal lít po kýblech, ale u Aster bych to už nepředpokládal.
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
- Reklama
spotřeba oleje
nalítano mám cca 145 tisíc, a bez problému
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: olej
Můj diesel je na tom stejně....majkl píše:nechci vám kazit vlákno, ale mám 1,8 16 V, rok 98 v kombajnu v plné výbavě a pojem dolévaní oleje prostě neznám. Od výměny do výměny bez jéhokoliv dolití a mám tam plnou syntetiku.
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Jistě, že to souvisí..X16XEL prostě mají výrobní vadu a proto žerou olej..ostatní motory hospodaří s olejem "normálně"duff74 píše:Tak tady průběžně pročítám to téma a napadlo mě jestli se někdo zamyslel nad tím, jestli existuje souvislost spotřeby oleje s obsahem motoru? Nemám totiž pocit, že by mi olej nějak měřitelně ubýval a před Zafirou jsem měl VeBe taky s 1,8 kde to bylo stejné. Protože mi přijde, že "olejově nenažrané" jsou hlavně motory 1,6, což bylo u Vecter všeobecně známo, že se tam olej dal lít po kýblech, ale u Aster bych to už nepředpokládal.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
No já jen vím, že Xkové 1.6 16V mají problém s ovalitou pístů či co a proto ten olej žerou (dávaly se do Fka a zpočátku i do Gčka). Jiné motory taky samozřejmě žerou olej, ale Oplovská 1.6 16V je tímto proslulá..spermin píše:NESOUHLASÍM a žerou i jiné typySalám píše: Jistě, že to souvisí..X16XEL prostě mají výrobní vadu a proto žerou olej..ostatní motory hospodaří s olejem "normálně"
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE