Benzin vs. Diesel
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
- Reklama
- synologic
- Kontaktovat uživatele:
Jedině benzín.
Mám 1.6 8V v benzínu a bratr má Vectru B v naftě 2.0 dti.
Rozjezd a akcelareca - to mám jasně navrch.
Max rychlost - to má navrch bratr.
Zvuk - to mám lepší já (né díky laděnému výfuku), ale ten zvuk nafťáka je psycho.
Cena benzínu a ropy - to mám teď lepší taky já.
Zrychlení za jízdy bez podřazení (nad 100km/hod) - to má navrtch bratr.
Cena Stk - to mám lepší já.
No a po těžké kalbě na cestě, to můžu hned odstavit a nemůsím čekat než se mi turbo vzpamatuje z toho šoku, aby mi pak nechcíplo.
Mám 1.6 8V v benzínu a bratr má Vectru B v naftě 2.0 dti.
Rozjezd a akcelareca - to mám jasně navrch.
Max rychlost - to má navrch bratr.
Zvuk - to mám lepší já (né díky laděnému výfuku), ale ten zvuk nafťáka je psycho.
Cena benzínu a ropy - to mám teď lepší taky já.
Zrychlení za jízdy bez podřazení (nad 100km/hod) - to má navrtch bratr.
Cena Stk - to mám lepší já.
No a po těžké kalbě na cestě, to můžu hned odstavit a nemůsím čekat než se mi turbo vzpamatuje z toho šoku, aby mi pak nechcíplo.
uplne najviac sa mi pacia argumenty typu : ked nenajazdis do roka 50tkm tak sa diesel neoplati.. .a to tvrdia takmer vzdy tí co na vykraslovani auta a tuningu minu aspon 50000 korun rocne... ja mam chrochtaka, nevadi mi zvuk ani vykon a kupil som ho jazdeny takze cena rovnaka ako benzin pri kupe... zatial sa mi nic dolezite neposralo tak klop,klop a ked sa poserie tak kupim dalsi diesel na suciastky, ani na benzin si tu nikto nekupuje suciastky origo z opla ale z vrakaca takze je to takmer jedno ci sa poserie nafta alebo benzin...
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
Rekl bych, ze toto tema bylo zalozeno uplne zbytecne a stale se to tu opakuje, bylo tu uz tolikrat a muselo byt jasne, jak to bude probihat. Kdyz uz je to tady, tak by to melo byt spis v pokecu, tam by tomu bylo lepe. Kazdy mel jine priority pri vyberu auta, karoserie a motoru. Nekdo chtel takove a nekdo makove, nekdo chtel automat, nekdo by ho nechtel ani omylem kvuli tomu a tomu nekdo je s nim spokojen, proc se dohadovat o necem na co ma kazdy jiny pohled, proto ze mu to vyhovuje .
Podstatne je, aby jsme byli s autama spokojeni a v pripade problemu si nejakou tou zkusenosti pomohli .
Podstatne je, aby jsme byli s autama spokojeni a v pripade problemu si nejakou tou zkusenosti pomohli .
- Zdeněk Lbc
Já jednoznačně preferuji benzín. Další plusy/mínusy:
Benzín +: lépe voní, při polití blatníku při tankování nedělá fleky a odpaří se, můžu ho nalít i do sekačky (žádnou ale nemám) , při rozlití na zem neudělá mastnej flek, možno dalít do zapalovače atd.
Benzín - (mínus): je ho stále nedostatek
Nafta +: můžu ji nalít do traktoru (žádný ale nemám), je mastná, můžu s ní lecos promazat (kolečko u kolečka, panty u vrat atd.), pokud nemám opalovací olej můžeu se namazat i naftou (neopaluju se)
Nafta - (mínus): smrdí, kouří, dělá fleky na blatníku i na zemi, lepí se na ni špína, je jí stále nedostatek, atd.
Prosím, berte to s nadsázkou, jsou to jen mé soukromé postřehy!
Benzín +: lépe voní, při polití blatníku při tankování nedělá fleky a odpaří se, můžu ho nalít i do sekačky (žádnou ale nemám) , při rozlití na zem neudělá mastnej flek, možno dalít do zapalovače atd.
Benzín - (mínus): je ho stále nedostatek
Nafta +: můžu ji nalít do traktoru (žádný ale nemám), je mastná, můžu s ní lecos promazat (kolečko u kolečka, panty u vrat atd.), pokud nemám opalovací olej můžeu se namazat i naftou (neopaluju se)
Nafta - (mínus): smrdí, kouří, dělá fleky na blatníku i na zemi, lepí se na ni špína, je jí stále nedostatek, atd.
Prosím, berte to s nadsázkou, jsou to jen mé soukromé postřehy!
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Marky, ja tady zadnej flame vyvolavat nechci ale zajima me jaky maj ty auta fakt realny vyhody ci nevyhody, nekdo ma beno a treba uz by ho nechtel a naopak, rad si vyslechnu jakykoliv nazor.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Luboš X17DTL
Ještě jednou se zapojím. Nejlepší auto byla škodovka na plyn
Kromě plynu a nových gum nic nechtěla, najezdil jsem s ní 100 tisíc a při prodeji jela líp, než když jsem ji kupoval. Olej nepapala a pod ventilovým víkem čisto jak v obýváku.
Kromě plynu a nových gum nic nechtěla, najezdil jsem s ní 100 tisíc a při prodeji jela líp, než když jsem ji kupoval. Olej nepapala a pod ventilovým víkem čisto jak v obýváku.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
OK ja to beru, ale prece vis jak to vzdycky konci, rozhori si debata, protoze jedna strana se citi dotcena tim co rekne druha, protoze kazda strana ma svuj nazor a ten se timto stejne nezmeni. Mel jsem plyn a ted mam diesel a pristi tyden znova benzin a vim, ze kazde ma sve pro a proti a je to otazka jakou ma kdo prioritu pri sve volbe.milosh píše:Marky, ja tady zadnej flame vyvolavat nechci ale zajima me jaky maj ty auta fakt realny vyhody ci nevyhody, nekdo ma beno a treba uz by ho nechtel a naopak, rad si vyslechnu jakykoliv nazor.
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, presne jak pises, naftu bych ale chtel pouze v pripade levneho zdroje jinak pri soucasnych cenach ztraci vyznam.. (bohuzel pro lidi ktery si ji koupili ze budou jezdit za levno )
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- freeKevinM
- Kontaktovat uživatele:
naftu z levnyho zdroje bych do modernejsiho auta moc necpal.milosh píše:Ano, presne jak pises, naftu bych ale chtel pouze v pripade levneho zdroje jinak pri soucasnych cenach ztraci vyznam.. (bohuzel pro lidi ktery si ji koupili ze budou jezdit za levno )
Snad sierra 2,3D ale ta je o necem jinem...
C-Max 1,8 TDCI Ghia