jede na 3 válce
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Na Slovensku máme http://www.pravaspotrebitela.sk/index.php?page=links, skús pohľadať niečo podobné u vás. Poskytujú odborné rady a postupy aj ohľadom reklamácií. Určite však budeš musieť dokázať úmysel poškodiť Ťa a vynaložené prostriedky na právnika, znalca, súdne poplatky a pod. sa Ti v prípade prehry nevrátia.
Pred tým ako pôjdeš do novej riadiacej jednotky skús navštíviť niekoho kto sa zaoberá autodiagnostikou a robí merania priamo na motore s osciloskopom a bude Ti presne vedieť povedať v čom je problém (mali aj stránku na http://www.automotodiagnostika.cz , ale momentálne nefunguje).
Pred tým ako pôjdeš do novej riadiacej jednotky skús navštíviť niekoho kto sa zaoberá autodiagnostikou a robí merania priamo na motore s osciloskopom a bude Ti presne vedieť povedať v čom je problém (mali aj stránku na http://www.automotodiagnostika.cz , ale momentálne nefunguje).
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
- Reklama
V německu a holandsku je to trestný čin, taky ti vozidlo při odhlášeníjirka h píše:No to je fakt prasárna! Asi by to chtělo právníka a soudního znalce. Ono totiž "zatajování skutečností" je trestný čin. Advokát i znalec něco stojí, ale pokud je věc jasná jako u tebe, tak soudní výlohy nese původní majitel - pokud se ovšem vůbec bude chtít soudit a nebude to chtít srovnat mimosoudně. Musíš na něj tvrdě!
zkontroluje stanovený úřad, ale u nás to není považováno za trestný čin,
pouze úmyslné zatajení je trestné, dokaž úmysl.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Ona už ta odpojená kontrolka diagnostiky a nějaká pochybná žárovka v motoru - abych tak řekl - moc košér nejsou. Asi máš pravdu, těžko prokázat zlý úmysl, zvlášť, když auto jezdilo 3 měsíce bez poruchy. Ale určitě bych si nechal napsat zprávu ze servisu a dal dotaz u advokáta a třeba i na České obchodní inspekci a až by mi tihle řekli, že to nemá cenu, tak bych se na to vykašlal. Prostě bych se snažil využít všeho co jde. Já měl stejný problém před 5 lety s Fiatem, kdy mi po 14 dnech od zakoupení auta začala svítit diagnostika. V servisu mi přeletovali dráty u svorkovnice na ŘJ, ale svítilo to dál. V bazaru mi pod pohrůžkou kontroly z ČOI "ochotně" dali adresu a telefon na původního majitele, se kterým jsme společně navštívili jím vybraný servis Fiatu, kde byla diagnostikována vadná ŘJ a v rámci reklamace byl původní majitel nucen zakoupit ŘJ novou. Sehnal ji sice na vrakovišti, ale to mi už bylo jedno, protože auto jezdilo jak mělo.
ja som kupil 1,8 16V najazdene 120000 km a po dvoch mesiacoch mi odisla riadiaca jednotka motora, skus si dat spravit diagnostiku, ci bol robeny nejaky ele. zasah do motora, ak ano, mozes sa hadat s predchadzajucim majitelom o vrateni penazi alebo zaplateni opravy,kodlias píše:Tu řídící jednotku to každopádně bude chtít, jen mi přijde že už jsem do toho svojich peněz vrazil dost, uvidíme, jestli se podaří vymámit alespoň nějakou částečnou kompenzaci, ale taky si nedělám velký naděje.
inak mna visla nova aj s naprogramovanim 30 000 sk
- green
- Kontaktovat uživatele:
To sis asi užil nervíky, co? Každopádně posílám megagratulaci k úspěšnému uzdravení Astrule...
Ať dál slouží bez poruch...
Ať dál slouží bez poruch...
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
To mě připomíná když jsem sednul z Seat Cordoba 1.4i ( 44KW ) do OPELA, to mě taky prvních pár křižovatek pískali pneukodlias píše:Tak už je moje Astra konečně zase v plné kráse a síle!!! Oprava řídící jednotky vyšla na 10500 (jednotka samozřejmě z vrakáče). Motor jde krásně za plynem...jak jsem nebyl zvyklej, tak mi dnes pořád pískaly gumy TAK BACHA NA MĚ
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Ahoj, právě dnes jsem byl v servisu se svítící kontrolkou "nedokonalé spalování motoru". Auto škubalo mezi 2000 - 3000 otáček a mělo dost snížený výkon. Nejdříve jsem se domníval, že je to AGR (jak se tady o něm hodně píše) či zanesené ventily. Doporučili mi to hodně prohánět na kvalitní benzín, ale to už jsem zkoušel. Takže vyměnili svíčky, poté zjistili, že auto jede jen na 3 válce. Vyměnili modul řízení zapalování ve válcích (asi to bude tzv. startovací lišta) a všechno je ok. Auto neškube, kontrolka nesvítí a jede jak z praku. Celkem to stálo 6516,- - svíčky, modul a práce. Jo, a to mlácení v motoru jsem občas taky zaslechl, ale nevím, jestli to bylo touto závadou. Jsem hrozně rád, protože už to zlobilo asi čtvrt roku. Tak přeji zdárnou opravu!kukik20 píše:Ahoj clapi,potrebuji poradit dnes mi to začlo jed na 3valce a pri zaberu v motoru nějak mlatí,nevíte? Stím mlacením jsem první myslel že je to kloub,protože to mělo takoví zvuk.
Naposledy upravil(a) Houdaaal dne 03 srp 2007, 00:17, celkem upraveno 3 x.
No ja to mam v servisu,nechal jsem udělat rozvody,presto že byl trocu volny rozvodak tak tím to nebylo,dnes bude sundavat hlavu,tak se uvidí,ale prý to vypada to na podpalene ventily.Tak uvidím. Valce maj špatne tlaky první a druhy je ok ten třetí by take ještě šel,ale čtvty tlačí jen 3atmosvery.Tak až mi řekne cenu,tak to semnou asi sekne. Ale dík ahoj To je muj mazlik ale ted nemocnej!!!!!!!§§
Ahoj, ty špatné hodnoty ve válcích naměřili v servisu i mně. Po výměně svíček zjistili, že nepracuje jeden z nich. Nabídli mi výměnu modulu na řízení zapalování s tím, že pokud to nepomůže, zase to vymontují a nebudou mi to účtovat. Provedli výměnu a bylo to v pořádku. Sundávání hlavy a zbrušování ventilů by následovalo, kdyby tohle nepomohlo. Rád bych věděl, jak jsi nakonec dopadl.kukik20 píše:No ja to mam v servisu,nechal jsem udělat rozvody,presto že byl trocu volny rozvodak tak tím to nebylo,dnes bude sundavat hlavu,tak se uvidí,ale prý to vypada to na podpalene ventily.Tak uvidím. Valce maj špatne tlaky první a druhy je ok ten třetí by take ještě šel,ale čtvty tlačí jen 3atmosvery.Tak až mi řekne cenu,tak to semnou asi sekne. Ale dík ahoj To je muj mazlik ale ted nemocnej!!!!!!!§§
Na 3 valce.
Chlapi, taky mi to jede na 3 valce. Ale po ujeti par km to prestane a jede normalne. Ale kdykolik to zase muze zacit, jak pri studenem tak i teplem motoru. Nechapu cim to muze byt. Tlaky mam o.k. zapalovaci lista je taky o.k Tak nevim. Pry to muze dela tryska! Je to mozne? Ze by jednou strikala a pak zase ne? Diky.