Alex, nedoporučujem sa púšťať do rozoberania čerpadla. Rozoberať to môže len mechanik, ktorý má na to "stolicu" je to zatriadenie ktorým to čerpadlo naspäť nastavý na správne hodnoty, lebo pri rozobratí sa rozladí. Keď to rozoberieš, tak to nemusíš dať naspäť.alex píše:no, vidim že rovnake problemy maju aj ine X20DTL, moja robi to iste , akurat ten casový interval mam trochu dlhsi cca 2 dni, potom mozem startovat , kolko chcema v autorizovanom servise uz vymenili vsetky mozne hadicky, je tam skoda aj chodit, ja keby som tam mal ist este raz tak jedine s buldozerom
, ta chyba sa mi zda dost podobna , pretoze ak vytiahnem hadicu ktora ide z nadrze od filtra tak to naskoci, ale je potrebne rychlo pridať plyn a tu hadicu tam strcit lebo zdochne, uz som skusil ci ta cesta do nadrze nie je upchata, ale nie je
dost by mi pomohol nejaky nacrt toho vstrekovacieho cerpadla, nikde sa neviem k tomu dostat, pretoze to vyzera ako keby to cerpadlo nemalo silu udrzat to palivo ked je v pokoji , nechapem ako je urobene , ci je nejake dvojstupnove, jednou stranou to natahuje palivo a druhou robi vysoky tlak a rozdeluje vstrekov? ale, kedže ten motor nenaskoci ani na chvilku, tak musi chybat palivo hlavne v tej vysokotlakovej casti cerpadla??? musi byt medzi nimi nejaky sKrIaToK
ak niekto mate nacrt,...D. dost by to pomohlo. rozoberat sa mi to len tak nechce
Ja som cez sviatky rozobral celé potrubie aj nádrž a aj som prečistil kontakty na elektrike čerpadla.
Zistil som, že keď auto odparkujem dolu kopcom (viac ako 10%) naštartuje to hneď na prvý šup.
To by znamenalo, že palivo nestečie späť do nádrže, ale sa drží.
Na druhej strane som ale zistil, že keď ho odparkujem na rovine a točím štartérom až dovtedy, pokial nenaskočí a po 10 sedunách vypnem motor a skúsim znovu naštartovať tak nenaskočí a znovu to musím točiť.
To by podľa jedného mechanika mohlo znamenať, že je problém s predvstrekom. Údajne sa to takto správa.
Cím je vonku chladnejšie, tým to horšie štartuje medzi jednotlivými štartami. keď je teplo tak naštartuje aj po 2-3 hodinách bez problémov, keď je zima, tak po 1-2 hodinách. Takže to súvisí aj s teplotou motora.
Môže byť, že sú tam viaceré problémy.
P.