Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
synologic píše:Já si na svoji osmičku nemůžu stěžovat.
Je třeba projet se i z něčím jiným pak možno srovnávat.
Tchán má HB v 8 smi ventilce já kombajna v 16 ctiventilku a mě se zdá že ten osmiventil prostě nejede.Dá mu na frak i švára s felinou 55 Kw.
Měl jsem Vectru B 1.6 16V, která rozhodně jela rychleji, ale zabít se můžu i v osmičče.
Brácha ma Vectru B 2.0 dti (doufám, že to mám správně) a na ten obsah je to líný jako prase.
Takže já jsem spokojený a vím, že mi 8V vydrží déle, i když na věky Géčko mít nebudu.
s tím nesouhlasím! Spotřeba mimo město je naprosto luxusní..pod šest litrů se dá dostat relativně snadno..ve městě horší, ale taky se dá..žejo..
Ovšem tady těžko radit..dotyčný by měl napsat na co to auto potřebuje atd. Pokud najede ročně třeba 40tis.km tak tento motor bych určitě nedoporučil..to pak samo nějaký diesel
Ahoj, tak jsem u stejneho problemu. Abych to zjednodusil, potrebuji vybrat Astru rocnik 99-01 pro mou pritelkyni a netusim, ktery z motoru (1.6 ci 1.8 ) mam zvolit. Bude prevazne jezdit kratsi vzdalenosti a prevazne ve meste, ikdyz cast roku by mela pendlovat denne okolo 50km (jedna cesta) s celkovym poctem najetych kilometru rocne ne vice nez 10tis. Chtel bych, abyste zohlednili pripadnou poruchovost danych motoru a jak je to s pritomnosti EGR.
RobikM píše:Ahojte . Velmi silno uvažujem o kupe astry G . Prosím o radu . Aky motor co sa tyka spotreby a spolahlivosti si vybrat? Coho sa vystríhať a tak. Poradte prosím.
jestli chceš dobrý auto, tak si kup TOYOTU!! a ne Opela, Opel je zmetek!!
George106 píše:Ahoj, tak jsem u stejneho problemu. Abych to zjednodusil, potrebuji vybrat Astru rocnik 99-01 pro mou pritelkyni a netusim, ktery z motoru (1.6 ci 1.8 ) mam zvolit. Bude prevazne jezdit kratsi vzdalenosti a prevazne ve meste, ikdyz cast roku by mela pendlovat denne okolo 50km (jedna cesta) s celkovym poctem najetych kilometru rocne ne vice nez 10tis. Chtel bych, abyste zohlednili pripadnou poruchovost danych motoru a jak je to s pritomnosti EGR.
no ja bych zase doporucil ten vetsi obsah nebot jak je znamo tak 1.6-16V zerou olej a ne zrovna malo. ale muzes mit taky dobrou ruku a trefit povedenej kousek ale na to bych moc nesazel. 1.8-16v jede uz jako cert coz zase pro pritelkyni nebo manzelku je zbytecne ale ma uz protiproklus v zakladu nebo konec roku 00 uz i esp v zakladu coz na 1.6 nikdy mit nebudes. ja vim vse ma sve pro a proti ale pokud bude jezdit pianko tak bude na skoro stejne spotrebe jako s 1.6-16V. rozdil tak cca 0,5l/100km. pojistku mas stejnou. a egr maj vsechny motory tak to si take moc nepomuzes. ale pokud prece jen se rozhodnes pro 1.6 tak bych doporucoval 8ventil. sice ma mensi vykon nez 16V ale zase nebere olej. to je jen me doporuceni a rozhodnuti je na tobe. P.S. kazdej si drobet budeme vychvalovat svuj motor
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Princ William píše:no ja bych zase doporucil ten vetsi obsah nebot jak je znamo tak 1.6-16V zerou olej a ne zrovna malo. ale muzes mit taky dobrou ruku a trefit povedenej kousek ale na to bych moc nesazel. 1.8-16v jede uz jako cert coz zase pro pritelkyni nebo manzelku je zbytecne ale ma uz protiproklus v zakladu nebo konec roku 00 uz i esp v zakladu coz na 1.6 nikdy mit nebudes. ja vim vse ma sve pro a proti ale pokud bude jezdit pianko tak bude na skoro stejne spotrebe jako s 1.6-16V. rozdil tak cca 0,5l/100km. pojistku mas stejnou. a egr maj vsechny motory tak to si take moc nepomuzes. ale pokud prece jen se rozhodnes pro 1.6 tak bych doporucoval 8ventil. sice ma mensi vykon nez 16V ale zase nebere olej. to je jen me doporuceni a rozhodnuti je na tobe. P.S. kazdej si drobet budeme vychvalovat svuj motor
Ja mam osobne vectru 2.2 benzin, takze znam pocit mit vice koniku pod kapotou...
Ja sem se svoji 1.6 16v taky spokojen,pomer vykon-spotreba myslim ze docela slusny,Na litacky asi 6,5l a na delsi trasu 6.Osobne bych uz asi pod 100 kobylek nesel
já se přidávám, spotřeba 6-6.5L na delší trasy se dostanu i pod 6litránku! olej mi to nežere vůbec dávám tám co uvádí výrobce!a co vím o známých s 1.6 16v taktéž nežere!?!?!?! s timto motorem jsem neměl zatím problém už skoro 2 roky to budou
A šmrnc to autíčko má taky....
Každá liška chválí svůj ocas... Mám astru G, dv./1,8 - 16 V, dlouhodobá spotřeba 7,3 l/100km, olej to nežere, najeto (asi) 85.000 km. (koupil jem před 2,5 lety jetou). Naprosto bez problémů.
Svata píše:Každá liška chválí svůj ocas... Mám astru G, dv./1,8 - 16 V, dlouhodobá spotřeba 7,3 l/100km, olej to nežere, najeto (asi) 85.000 km. (koupil jem před 2,5 lety jetou). Naprosto bez problémů.