Je to 1,4, 11/2000, najeto 80tis km.
Po půlroce od zakoupení začala svítit kontrolka poruchy motoru a výkon byl poloviční. Tak jsem zajela normálně do servisu Opel, faktura vypadala takto:
1. kontrola motoru na TECH2
2. zaslepení EGR ventilu programování ŘJ motoru
suma 715kč
výsledek - po 3 týdnech kontrolka svítila znovu, poloviční výkon
Opět návštěva Oplu, opět faktura:
1.Diagnostika motoru Tech 2, nedokonalé spalování
2. Aplikace čističe spalovacího prostoru
suma 1300,-
výsledek, za týden kontrolka svítila znovu.
Opět návštěva Oplu, opět faktura, ale toto nebudu rozepisovat, je dlouhá, vyměnili rozvody, jakési gufero, těsnění.. bla bla
suma 13000,-
výsledek za půl roku svítí kontrolka
s Oplem jsem skončila a od té doby pokaždé skouším jiný servis, protože zatim mi nikdo nepomohl. Od jedného mechanika jsem vytáhla pouze to, že diagnostika hlásí něco jako "chyba na štvrtém válci" ale nepamatuji si to přesně. Ve třech servisech to svádějí na zapalovací lištu, nikdy to po výměně nepomohlo, do týdne to svítilo znovu. Ještě se tam vyměňovali svíčky ... které mi teď po půl roce vyměňovali znovu, prý byli zničené.
Teď to mám ve štvrtém servisu, říkala jsem im o všem co mi s autem dělali, co se tam všechno skoušelo. Ne, oni chlapi opět vyměnili zapalovací lištu, i když jsem jim řekla, že byla měněná 3 krát a ani jednou nepomohlo. Ne ne ne, to byl prý nějaký noname a oni mi tam dali značkovou, že to bude tím. Udělala jsem 5 kilometrů a kontrolka a poloviční výkon, tak jsem jim to tam ráno zanesla, ať mi vrátí moji lištu zpátky ať s tím něco už konečně udělají.
Toto celé trvá už 2 roky, nejdelší pauza kdy nesvítila kontrolka byla půl roku, spravidla v teplejších měsících - jestli to může mít na to nějaký vlyv. Jedinou radu co jsem dostala byla v oplu - prý je to tím, že se s autem jezdí jen po městě, že motor nevytáčím a že se to zanáší. A prý to mám točit na 5000 a víc otáček... zní to divně, ale i to jsem zkusila a nic.
Už mně to opravdu přestává bavit. Ještě to zkusím tady a pak to zavezu rovnou do šrotu, jestli to tam vůbec dojede....
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)